3 Geweldige Voordelen van een Luchtontvochtiger (En te Kopen)

0
604

Vochtigheid kan doen meer kwaad dan u zou denken — vooral in vochtige klimaten, en vooral tijdens de zomermaanden. Als u niet beschikt over een luchtontvochtiger, kon je onderwerpt jezelf een hoop onnodig ongemak en gezondheidsrisico ‘ s.

In dit artikel, we begeleiden u door de belangrijkste voordelen van ontvochtiging, wat te zoeken in een luchtontvochtiger, en onze top aanbevelingen voor elk budget.

Hoe een Luchtontvochtiger Kunt U Profiteren

In de eenvoudigste termen, een luchtontvochtiger haalt in de omringende lucht, strips vocht uit, dan circuleert het terug in de kamer. Het vocht wordt opgevangen in een bassin dat je dumpt elke zo vaak (in meer geavanceerde modellen, het vocht kan worden weggepompt via een drainage buis).

3 Redenen voor het Gebruik van een Luchtontvochtiger

Van de vele redenen voor het volgen binnen luchtvochtigheid in huis, hier zijn de belangrijkste:

 1. Luchtvochtigheid voelt het warmer. Volgens de Hitte-Index Grafiek [PDF] gepubliceerd door de NOAA, de luchtvochtigheid bij warm tot zeer warm weer kan je het gevoel 3 tot 18 graden heter is (bij het vergelijken van 50 tot 80% vochtigheid).
 2. Luchtvochtigheid stimuleert bacteriën en schimmelgroei. Bacteriën gedijen op 50 procent luchtvochtigheid en hoger, terwijl de schimmel gedijt bij 70 procent luchtvochtigheid en hoger. Zowel een negatieve impact kunnen hebben op uw gezondheid en moet worden geminimaliseerd.
 3. Vocht kan de schade naar huis eigendom. Het overtollige vocht kan vervormen hout, schil, verf, fade foto ‘ s, en corrosie van metalen. Om deze reden, zelfs als je het niet krijgen van een luchtontvochtiger, overweeg een paar vocht sensoren

  11 Tech Aankopen die U zult er geen Spijt van te Maken

  11 Tech Aankopen die U zult er geen Spijt van te Maken
  Buyer ‘ s remorse is niet leuk-maar met deze 11 tech aankopen, je hoeft niet iets om zorgen over te maken. Als je op het hek over elk van hen, het is tijd om te kopen.
  Lees Meer

  voor uw huis.

Image Credit: mady70 via Shutterstock

Moet ik Echt een Luchtontvochtiger?

Misschien wel, misschien niet. De enige manier om zeker te weten is om te grijpen een analoge of digitale hygrometer (een thermometer-achtig instrument dat meet vochtigheid) en controleer de luchtvochtigheid van uw huis. Ik adviseer de ThermoPro TP50 (UK) of de AcuRite 00613.

Het hele jaar lang, de ideale indoor luchtvochtigheid ligt tussen de 45 en 55 procent. Echter, schommelingen normaal zijn met het komen en gaan van het weer, dus een relatieve vochtigheid tussen 30 en 60 procent is vaak comfortabel genoeg voor de meeste mensen.

Let op dat het overtollige vocht is meer makkelijk voelen in de zomer, en iets meer dan 50 procent kan bijdragen aan gevoelens van plakkerigheid, mugginess, en algemeen ongemak. Daarom, als u regelmatig binnen de luchtvochtigheid boven de 50 procent, wij raden het kopen van een luchtontvochtiger.

Moet ik een Luchtontvochtiger Als ik een AC?

Terwijl airconditioners doen strip wat vocht uit de lucht bij het uitvoeren van, het belangrijkste verschil is dat airconditioners zijn geoptimaliseerd voor koeling en luchtcirculatie. Ontvochtigers niet het koelen van de lucht en in plaats daarvan worden geoptimaliseerd voor het trekken als zoveel mogelijk vocht.

Hier is wat dat betekent in de praktijk: het runnen van een luchtontvochtiger in combinatie met een air-conditioner kan, in bepaalde situaties, koel je huis sneller en beter voor minder energie.

Image Credit: Wstockstudio via Shutterstock

De droge lucht maakt het makkelijker om vocht te laten verdampen, en verdamping heeft een koelend effect op de huid. Droge lucht koelt ook sneller op dan vochtige lucht. In andere woorden: wanneer de lucht droog is, je voelt het koeler EN de airconditioner moet werken minder hard omlaag brengen van de temperatuur.

Maar niet ontvochtigers geven warmte af? Ja, ze doen! Maar het bedrag is te verwaarlozen in vergelijking met hoe veel koeler voelt u zich met gedroogde lucht. Een luchtontvochtiger kan alleen maar verhogen van de kamertemperatuur met 1 of 2 graden F, en het is minder opvallend hoe groter de ruimte is.

Wat te Zoeken in een Luchtontvochtiger

Je voelt je misschien overweldigd de eerste keer dat u winkelen voor een luchtontvochtiger — ik weet dat ik was. Maar in waarheid, er zijn alleen drie dingen die je absoluut moet weten over om een aankoop te doen je zult er geen spijt van:

Luchtontvochtiger Type

Er zijn drie soorten luchtontvochtigers: compressor, droogmiddel, en thermo-elektrische. Terwijl droogmiddel en thermo-elektrische types hebben hun toepassingen, ze zijn erg traag en niet geschikt voor de meeste huizen. U zult het gelukkigst met een compressor type (gelukkig maar, het is de meest voorkomende vorm verkocht).

Luchtontvochtiger Grootte (Belangrijk!)

Commerciële ontvochtigingstoestellen komen in drie maten: 30-pint, 50-pint, en 70-pint. Het formaat beschrijft hoeveel vocht het is ontworpen voor het trekken van de lucht per dag — het heeft geen relatie tot de fysieke dimensies of reservoir capaciteit.

Sommige gidsen zullen je vertellen dat een 30-pint-ontvochtiger is goed voor kleinere kamers, een 50-pint luchtontvochtiger voor grotere kamers, en een 70-pint luchtontvochtiger voor de grootste van de kamers. Hoewel dit niet slecht advies per se, we zijn het niet eens met het. (Negeer de vaak geciteerde AHAM maattabel!)

Ongeacht de oppervlakte van uw huis, moet u altijd kopen van de grootste en middelgrote ontvochtiger die u zich kunt veroorloven. De redenering hierachter is eenvoudig:

 • Grotere ontvochtigers trekken vocht sneller dan kleinere ontvochtigers — dat is letterlijk wat “pinten per dag” betekent.
 • Omdat grotere luchtontvochtigers zijn sneller, u zult een gevoel van opluchting ervaren binnen enkele uren in plaats van dagen. Dit verhoogt het comfort.
 • Omdat grotere luchtontvochtigers zijn sneller, ze hoeven niet te lopen zo lang of zo vaak als kleinere ontvochtigers doen. Dit bespaart energie.
 • Omdat grotere ontvochtigers minder vaak rijden, zijn zij onderworpen aan minder slijtage-en-scheur in de tijd. Dit verlengt de levensduur.
 • Omdat grotere ontvochtigers minder vaak rijden, dragen ze minder warmte aan de omgeving. Hierdoor blijft u op de koeler.

Alle verteld, de upfront kosten van een 70-pint-ontvochtiger is niets in vergelijking met de besparingen in kosten op lange termijn en het verhoogde niveau van comfort. Maar als uw budget beperkt is, kan het zich niet veroorloven een 70-pint, een 50-pint-of 30-pint is nog altijd beter dan helemaal niets.

U kunt ook zoeken miniatuur half-pint-ontvochtigers ontworpen voor kasten, badkamers, enz. Deze kan goed werken voor kleine ruimtes, maar ik vind het moeilijk te rechtvaardigen zijn hun kosten en daarom niet aan te raden.

Energie-Efficiëntie

Voor de vrede van de geest, altijd een minimaal Energie-Sterren. Hier zijn een paar energieverbruik van de basislijnen:

 • Een typisch 70-pint luchtontvochtiger trekt 700 tot 750 watt.
 • Een typische 50-pint luchtontvochtiger trekt 500 tot 550 watt.
 • Een typische 30-pint luchtontvochtiger trekt 400 tot 450 watt.

Merk op dat ontvochtigers tekenen variërende hoeveelheden van energie, afhankelijk van hoe veel vocht in de lucht. Veel vocht? Dat betekent dat er minder energie gebruikt. Niet veel vocht? Het zal hard moeten werken om te wring wat zit er in de lucht — dus meer energie gebruikt.

Andere Functies te Overwegen

Deze dagen, een luchtontvochtiger, zonder een ingebouwde hygrometer gewoon niet waard om te kopen. Niet alleen is een hygrometer nuttig voor het controleren van de luchtvochtigheid van uw huis, maar de meeste modellen met een hygrometer is ook uitgerust met een automatische uitschakeling functie bij het bereiken van een bepaalde vochtigheidsgraad. Dit kan verdere verbetering van de energie-efficiëntie.

Het reservoir capaciteit zal bepalen hoe vaak moet u naar het legen van de eenheid. Ondertussen, een drainage-adapter laat het water lopen uit op zijn eigen, dus u hoeft niet te houden legen van het met de hand. In het geval van drainage, het water kan worden getrokken door de zwaartekracht of geduwd door een pomp. Niet alle modellen hebben deze soorten drainage.

En vergeet niet over uitlaat richting. Een top uitlaat kunt u het apparaat recht omhoog tegen een muur of in een hoek, terwijl de achterste uitlaat kunt u het doel van de verwarmde lucht uitlaat afstand in een bepaalde richting. De een is niet beter. Het hangt alleen af van wat u verkiest.

Ten slotte, als je gaat om te verplaatsen het apparaat vaak, zorg ervoor dat het heeft wielen.

3 Top Aanbevolen Luchtontvochtigers

1. Frigidaire FFAD7033R1 ($229)

Als van dit schrijven, is er geen luchtontvochtiger kan overeenkomen met de FFAD7033R1 door Frigidaire. Het kwam op de scène in 2015 en direct blies alles recht uit het water — zelfs die tegen een aanzienlijk hogere prijs punten. Ik kan niet denken van een reden om niet over een ander.

Het heeft een boven gemiddelde prestaties en energie-efficiëntie. De digitale vochtigheid uitlezing is handig, en u kunt uw gewenste luchtvochtigheid en laat het handvat dat op zijn eigen. Of u kunt gebruik maken op basis van timer bediening. Het komt ook met handvaten en wieltjes voor draagbaarheid.

Een 50-pint-model is beschikbaar voor $30 minder en een 30-pint-model voor $50 minder. Alle drie de modellen zijn praktisch identiek, behalve voor hoe snel ze trekken uit vocht. De 30-pint is kleiner en lichter dan de 50-pint en een 70-pint, zijn zowel fysiek identiek.

Frigidaire FFAD7033R1 70-Pint Luchtontvochtiger met een Moeiteloze Luchtvochtigheid, Wit

Frigidaire FFAD7033R1 70-Pint Luchtontvochtiger met een Moeiteloze Luchtvochtigheid, Wit
70 liter per dag-ontvochtiger maakt gebruik van de standaard 115V stopcontact
Nu kopen Bij Amazon Te laag weer te geven

2. Honeywell DH70W ($296)

De DH70W door Honeywell is een krachtige optie. Het presteert beter dan de meeste andere 70-pint-ontvochtigers, waardoor het boven het gemiddelde van de energie-efficiëntie. Het heeft ook de steun van het merk Honeywell, die u zou kunnen herkennen voor zijn fans, luchtreinigers, en slimme thermostaten

Het vinden van de Beste Slimme Thermostaat voor Uw Huis

Het vinden van de Beste Slimme Thermostaat voor Uw Huis
Op zoek naar een goede slimme thermostaat voor uw huis? Houd in gedachten dat sommige slimmer zijn dan anderen! Neem een kijkje — een van deze opties kan worden de oplossing!
Lees Meer

.

Opvallende kenmerken zijn top-notch hygrometer juistheid, twee fan-snelheden, timer-gebaseerde werking, en auto-herstart na een stroomonderbreking. Nadelen zijn boven het gemiddelde ruis en een gebrek aan auto-ontdooien (bij gebruik in koude temperaturen).

Misschien wel de grootste hang-up is de prijs. Bij gewoon verlegen van $300, de DH70W kan een zware kogel te bijten. 50-pint en een 45-pint-modellen zijn beschikbaar, maar geen 30-pint-model, en ook zij zijn nog steeds prijzig op $250 en $220, respectievelijk.

Energy Star-70-Pint Luchtontvochtiger

Energy Star-70-Pint Luchtontvochtiger
2017 Energy Star gekwalificeerd
Nu kopen Bij Amazon Te laag weer te geven

3. Keystone KSTAD70B ($182)

Als je op een krap budget en de wil om te rekken uw dollar voor zover mogelijk, kijk dan niet verder dan het KSTAD70B door Keystone. Niet alleen is dit toestel boven het gemiddelde in de prestaties en energie-efficiëntie, maar de prijs is veel lager dan de concurrentie.

Ter vergelijking, deze 70-pint-model is de prijs hetzelfde als de 30-pint model voor de hierboven genoemde Frigidaire. Waarom genoegen nemen met minder als je het niet hebt? Als je wilt gaan goedkoper, rekening houden met de 50-pint-model voor $15, – minder.

Samengevat, het is niet zo slank of mooi als de concurrentie, maar het is functioneel en rotsen. Het heeft een LED display, ingebouwde hygrometer en auto-start-functionaliteit na stroomuitval. Het is ook zeer licht, waardoor het een sterke optie als u nodig hebt om te sjouwen met het van kamer tot kamer om zo vaak.

Keystone KSTAD70B 70 Pt. Luchtontvochtiger

Keystone KSTAD70B 70 Pt. Luchtontvochtiger
Kamer luchtontvochtiger verwijdert tot 70 liter vocht uit de lucht per dag
Nu Kopen Bij Amazon $182.86

Deze prijzen lijkt misschien een beetje hoger dan je verwacht te betalen, maar als je leeft in een vochtig klimaat, een kelder, of hebben een slechte ventilatie is, dan is dit een home-apparaat dat is absoluut de moeite waard de kosten

Aandacht Huiseigenaren: 5 Smart Home Beschikt over de Extra Kosten Waard

Aandacht Huiseigenaren: 5 Smart Home Beschikt over de Extra Kosten Waard
De smart home functies zijn de moeite waard? Welke kan worden veilig de kant gegooid en genegeerd? Laten we een kijkje nemen op een paar die echt de moeite waard het geld.
Lees Meer

. Voor iedereen anders, een luchtontvochtiger is nog steeds de moeite waard voor minder frequent gebruik.

Wat is uw huis vochtigheid situatie eruit? Bent u van plan om te investeren in een luchtontvochtiger? Weet van andere vocht-gerelateerde tips die we moeten weten? Deel het met ons in de comments hieronder!