iPhone 6 vs iPhone 5s: 5 Saker som Köpare Behöver Veta

0
992

Om du funderar på att köpa en ny iPhone 2014 du behöver för att jämföra iPhone 6 vs iPhone 5s. För vissa köpare detta kan vara att upptäcka varför iPhone 5s är 100 sek billigare och för andra är det att räkna ut om det är värt en tidig uppgradering till iPhone 6.

Oavsett vilken köpare du är denna jämförelse kommer att hjälpa dig att räkna ut den mest viktiga skillnaderna mellan den nya iPhone 6 och $99 iPhone 5s.

Den mest uppenbara skillnaden är att Telefonen 6 har en större skärm med högre upplösning. De flesta konsumenter kommer också snabbt att märka den nya iPhone 6 design, men denna jämförelse är om mer än nya fräscha utseende och en större, bättre display.

Läs: Vad iPhone 6 Ska jag Köpa?

Även om det finns lite anledning att köpa iPhone 5 c, iPhone 5s är fortfarande en bra telefon för många köpare — så länge de går i att veta vad den kan och inte kan göra.

Vi kommer att fokusera på de mest viktiga skillnaderna att nya iPhone shoppare behöver titta på när de bestämmer sig för att köpa iPhone 6. Apple meddelade också en iPhone 6 Plus med en 5,5-tums skärm, men vi fokuserar på den vanliga iPhone 6 med en 4,7-tums skärm.

Här är vad du behöver veta om att iPhone 6 och iPhone 5s innan du uppgraderar eller köper en ny iPhone i år.

iPhone 6 vs iPhone 5s Visa

IPhone 6 har en 4,7-tums med 1 334 x 750 upplösning. Detta är större än 4-tums 1,136 x 640 högupplösta skärmen på iPhone 5s. För appar som inte är uppdaterade för denna större display, iPhone 6 skalor upp dem. Vi förväntar oss att se många iPhone 6 app uppdateringar under de kommande veckorna.

The iPhone 6 screen is bigger, but still usable with one hand.

IPhone 6 skärmen är större, men fortfarande användbar med en hand.

Trots att iPhone 6 display är större, det är fortfarande en Retina-Skärm tack vare den högre upplösningen. Det ger samma 326 pixlar per tum som iPhone 5s, så du kommer inte att ge upp kvalitet genom att gå med en större skärm.

Med hjälp av iPhone 6 med en hand inte bör vara ett problem för de flesta användare, och en ny sida monterade strömbrytare förenklar avstängning av telefonen med en hand. Det är en Nåbarhet läge som droppar den övre halvan av skärmen ned när dubbla tryck på home-knappen, om du inte kan nå toppen av skärmen.

iPhone 6 vs iPhone 5s Storlek & Design

Here's how the iPhone 6 vs iPhone 5s size stacks up.

Här är hur iPhone 6 vs iPhone 5s storlek staplar upp.

IPhone 6 är större än iPhone 5s, men inte så mycket. Du kommer att märka att iPhone 6 är högre och bredare än iPhone 5s, men det är också tunnare och lättare. Par detta med en ny design som passar i din hand lättare och det är fortfarande något som du kan hålla och bära hela dagen.

Det finns en hel del oro över att iPhone 6 montering i en ficka. De goda nyheterna är att iPhone 6 passar i fickan av mens jeans enkelt. Kvinnor kan hamna i en fråga tack för att grunda fickor, men problemet är inte lika uttalad som med iPhone 6 Plus.

Apple bytte från metall och glas design av iPhone 5s till en all metall design för iPhone 6. Detta inkluderar små barer på den övre och nedre delen av ryggen som vissa användare inte gillar. IPhone 6 kamera också sticker ut något från baksidan av enheten.

Here's how the iPhone 6 vs iPhone 5s size compares.

Här är hur iPhone 6 vs iPhone 5s storlek kan jämföras.

Från fredag den 19: e September kan du stoppa in de flesta ställen som säljer iPhones och jämför iPhone 6 vs iPhone 5s mönster och storlek för dig själv.

iPhone 5s vs iPhone 6 height comparison 2

iPhone 5 vs iPhone 6 höjd jämförelse 2

iPhone 5s vs iPhone 6 width comparison.

iPhone 5 vs iPhone 6 bredd jämförelse.

iPhone 5 vs iPhone 6 höjd jämförelse.

iPhone 6 vs iPhone 5s Funktioner

IPhone 6 innehåller flera nya funktioner som du inte hittar på iPhone 5s, även med en iOS-8-uppdateringen. Här är några av de mest spännande nya iPhone 6 har.

Bättre iPhone 6 Kamera

Både iPhone 5s och iPhone 6 inkluderar en 8MP-kamera, men på iPhone 6 det finns större pixlar och en del andra coola nya tekniken. Apple använder fokusera pixlar som de hävdar hjälper kameran att fokusera snabbare och bättre. Det är också förbättrad ansiktsavkänning på iPhone 6, och möjlighet att spela ännu bättre slow motion-video.

Apple Betalar

IPhone 6 har NFC, en liten chip som kan kommunicera säkert med kreditkort läsare på ett växande antal återförsäljare. En gratis programuppdatering i oktober kommer att slå på Apple Betalar, vilket gör att du kan lagra ditt kreditkort och betalkort i iPhone 6 och tryck till på för att betala hos deltagande återförsäljare. IPhone 5s inte har stöd för detta.

Makt, batteritid & Touch-ID

Med en snabbare Apple A8-processor den nya iPhone 6 kommer att kunna köra mer makthungrig eller grafiskt intensiva program. Apple hävdar Också du kan förvänta dig en bättre Touch-ID erfarenhet än på iPhone 5s. Både iPhone 5s och iPhone 6 nu tillåter andra program att använda Touch-ID som en del av iOS-8-uppdateringen.

IPhone 6 har ett större batteri som bör ge en något längre körtid, även med en större skärm.

iPhone 6 vs iPhone 5s Specifikationer

Specifikationer är inte allt, men för många konsumenter en speciell jämförelse är ett enkelt sätt att se eventuella skillnader. Här är iPhone 5s och iPhone 6 Specifikationer.

iPhone 6 Specifikationer

 • Apple A8 64-bitars Processor
 • iOS 8
 • 4,7-tums skärm
 • 16GB / 64GB / 128GB lagring alternativ
 • 1.2 MP framåtvänd kamera
 • 8MP bakåtvänd kamera
 • 802.11 ac wi-fi trådlöst Lan
 • 4G LTE
 • Tryck på ID-Fingerprint-Sensor
 • NFC

The iPhone 6 specs enable new features like a better camera.

IPhone 6 specifikationer möjliggöra nya funktioner som en bättre kamera.

iPhone 5s Specifikationer

 • Apples A7-Processor
 • iOS 8
 • 4-tums skärm
 • 16GB / 32GB lagring alternativ
 • 1.2 MP framåtvänd kamera
 • 8MP bakåtvänd kamera
 • 1,570 mAh batteri
 • 802.11 a,b,g,n wi-fi trådlöst Lan
 • 4G LTE

iPhone 6 vs iPhone 5s Pris & Förvaring

IPhone 5s är 100 sek billigare än iPhone 6 när du jämför pris på basen modeller på $99 och $199 på ett två-års kontrakt.

Vi får se några iPhone 5s handlar om att sänka priset kraftigt under de kommande veckorna, men det kan dröja ett tag innan iPhone 6 pris flörtar med en $99.

iPhone 6 storage size to buy

En del konsumenter undrar om de ska köpa 32GB iPhone 5s eller 16GB iPhone 6. Detta är en tuff samtal för lagring är viktig, men som med allt annat så att iPhone 6 har kan det vara bättre att gå med den nya iPhone.

Apple säljer nu en 64 GB iPhone 6 för $299 på kontrakt, $100 billigare än 64 GB iPhone 5s som såldes förra året. Det finns ingen mer iPhone 5s 64GB-alternativet en gång flygbolag säljer via överblivna lager. För första gången Apple har en iPhone 6 med 128GB lagring för $399.