Vad innebär molnet egentligen för DET?

0
176

cloud computer

Cloud computing kommer att förändra IT-avdelningar, men det är inte några ” nyttiga dröm,’ en analytiker har sagt.

Cloud computing kommer att ändra DET, men det kommer inte att se hur många förväntar sig, enligt en analytiker.

Talar vid lanseringen av Vmwares vSphere – ett virtuellt datacenter operativsystem som lovar att låta företag skapar sina egna interna moln – Butler-Koncernens Roy Illsley förklarade att de flesta företag kommer aldrig att kunna flytta huvuddelen av sina uppgifter eller behandling av webbplatsen, hur många föreställer cloud computing som skulle kunna fungera.

“Vi anser att organisationer kommer att vilja detta interally… [De är] inte ute efter att tala dessa resurser till en extern leverantör,” sade han.

Illsley medgav att små och medelstora företag (Smb) kanske, men det finns fortfarande problem med den där uppgifter som finns för mindre företag och stora företag. Faktum är att många länder kräver att företag för att hålla data inom sina gränser.

Men det betyder inte att fördelarna med cloud computing – såsom lägre kostnader, skalbarhet och flexibilitet – kommer att gå förlorade. “Cloud är inte en utilitaristisk dröm, kör allt på något,” sade han, och förklarar att det handlar om krympande antalet resurspooler som IT-avdelningar att hantera.

Illesley förklarade att med hjälp av virtualisering, IT-avdelningar kan knyta ihop interna resurser och koppla samman dem med externa moln – att skapa vad han kallar en “virtuell stordator.”

Andra talare på Vmwares lansering döpte idén till “programvara stordator,” för “privat moln” och även bara en “gigantisk dator”, men den grundläggande idén är att ge företag en enda tanke på deras infrastruktur, oavsett om det är fysiska eller virtuella, i egen regi eller i molnet.

“Molnet koncept som kommer att förändra vad IT-avdelningar ser ut,” sade han.