Tio tips för gröna lagring

0
176

Forrester Research förklarar de utmaningar att hålla IT-avdelningar från att göra sina lagring grönare.

Det kan inte vara en grön ämne på många sinnen denna Jord Dagen, men att vara smart om lagring kan hjälpa till att minska energiförbrukningen och kyla krav – du behöver bara att skära genom den hype först.

Så säger en rapport från Forrester Research, där det noteras att viktiga gröna lagring områden som energiförbrukning, kyla och tillverkningsprocesser hade placerats på sparlåga på grund av mer akuta ekonomiska krav.

“Med tanke på att power är en droppe i havet jämfört med kostnaden för att köpa och köra storage system, som de flesta organisationer inte ser strömförbrukning som material oro,” analytikern Andrew Reichman skrev i rapporten.

“Lagstiftning eller händelser som kan öka kostnaden av makt eller straffa de företag för data centre energiförbrukningen kan göra detta mer av en prioritering, men de flesta organisationer har större fiskar att steka för nu.”

I rapporten noteras att servrar har sett mer uppmärksamhet – speciellt när det kommer till virtualisering – än lagring. Trots att båda typer av maskinvara som kräver ungefär samma mängd energi som en genomsnittlig data centre, servrar göra för att skapa mer värme, vilket innebär att någon konsolidering i servern området kommer att leda till bättre kylning besparingar, Reichman noteras.

Vad är mer, kostnaden för att driva lagring är så mycket lägre än kostnaden för att köpa det, förklarade han. Av en grov beräkning, 100 terabyte lagring skulle kosta $13,600 till makten i USA för ett år, men att köpa så mycket hårdvara kan kosta så mycket som $1,400,000.

På toppen av det, IT-avdelningar inte betalar mest makt räkningar, så sådana kostnader är till och med lättare att bortse från, om de är även noggrant mätas på alla. “Utan en direkt inverkan på budgeten för lagring organisation, det är svårt att göra energieffektivitet en stor del av sortimentet och arkitektur och design”, sade han.

Samtidigt kan det inte vara en högsta prioritet för företag, skär makten använder för att lagring kan spara pengar och CO2-utsläpp. Reichman som erbjuds 10 tips för att göra lagring lite grönare.

Slår bort mer

– Reichman kallas knappen ta bort “en av de grönaste verktyg” i lagring världen. För att skära ner på mängden data som lagras och förflyttas till arkiverade system – kommer att spara utrymme på högsta nivå lagring nivåer.

Solid state-hårddiskar

– Ssd-enheter som använder mindre ström än traditionella hårddiskar, men de kostar mer att köpa också. Som sagt, Reichman förklarade att använda Ssd-enheter strategiskt skulle kunna bidra till att minska den prestanda som behövs från andra enheter, hjälpa att öka potentialen densitet.

Se till att täta förare

– Reichman noteras att SATA och FATA-enheter kan verka mindre avancerad än några glänsande ny teknik, men använder mindre ström. “High-density-enheter kostar ungefär samma som högpresterande enheter, men pack upp till två TB i varje tallrik, och samtidigt hög prestanda på 15 000 RPM-diskar håller generellt endast 146 300 GB. Så du får nästan 10 gånger kapaciteten (eller mer) till samma kostnad med lägre energiförbrukning.”

Thin provisioning

– Detta virtualisering-baserat verktyg skär den totala mängden utrymme som ägnas åt lagrad data, vilket innebär mindre diskar är nödvändiga och automatiskt skära hårdvaran.

Deduplication

– En annan virtualiseringsteknik, depulication tar bort redundanta kopior, vilket innebär mindre diskutrymme som krävs, och mindre diskar är att snurra.

Ta ögonblicksbilder

– Säkerhetskopior är viktiga, men ögonblicksbilder markera endast de förändringar sedan den senaste säkerhetskopieringen, i stället för att spela in allt. Detta minskar den mängd utrymme som behövs för att hålla en så viktig och kopior.

Lägre omkostnader Raid

– Redundans är fortfarande ett viktigt verktyg för att säkerhetskopiera, dock. Men det finns bättre vägar att gå om det, Reichman förklaras. “Tidigt paritet-RAID-system hade prestanda omkostnader, vilket gör dem till ett dåligt val för kritiska system. Senaste implementeringar har bättre egenskaper, vilket gör dem till ett bra val för de flesta typer av data.”

Spin ner

– Cirka 80 procent av uppgifter är i huvudsak inaktiva, men driver fortsätta att snurra bort i alla fall. Mindre används diskar kan bli tillsagd att sitta sysslolös med hjälp av ny teknik. Det kommer att ta 10 till 20 sekunder för att få tillgång till sådana enheter, så det är inte idealisk för många system.

Förvaltning av programvara

– Storage resource management (SRM) programvara som kan hjälpa till att automatisera prestanda-rapportering, ge admins mer information om hur man bättre kan konfigurera system.

Uppgradera din hårdvara

– Enkelt uttryckt, nyare kit är vanligtvis mer effektiva än äldre generationer. “Med tanke på de effektivitetsvinster av nyare lagring när man överväger en uppdatering kan hjälpa till att göra den bästa investeringen på lång sikt”, sade han.

Klicka här för vår top 10 tips för grön IT.