Phorm inte orolig av regeringen ISP undersökning

0
191

Den nya All Party Parliamentary Group on Kommunikation kommer att titta in issuse som integritet och beteendestyrd annonsering.

Parlamentet har bildat en ny grupp för att undersöka internet trafiken frågor – och Phorm vill göra det klart att det välkomnar chansen att övertyga fler personer om fördelarna av dess beteendestyrd annonsering system.

Tidigare bildade igår, All Party Parliamentary Group on Kommunikation kommer att se till att internet-trafiken frågor inklusive beteendestyrd annonsering, personlig integritet, övergrepp mot barn och internet neutralitet, i syfte att avgöra hur regeringen borde reglera internet service providers (Isp).

“Den senaste tidens tekniska framsteg börjar göra det praktiskt att kontrollera internet-trafiken – “dåliga” trafik kan då vara blockerad; “i bulk” trafik kan då bromsas; ‘onda’ trafik upptäcks och brott utreds, eller personliga profiler som kan byggas om för att bättre rikta reklam,” koncernen skrev på sin webbplats.

“Åsikterna går isär väldigt mycket om vilken av dessa aktiviteter bör vara förbjudna, som bör vara insisterade på, vilket leder till oöverstigliga integritetsfrågor, och som bör överlåtas till marknaden att avgöra om idén är bärkraftig,” det till.

Phorm har varit en källa till konflikt i detta område, med dess deep packet inspection system skanning trafik för att bättre visa reklam.

Bolaget har hittills prövas sitt system med BT, vilket har lett till att den personliga integriteten. Europeiska Unionen har vidtagit rättsliga åtgärder mot den BRITTISKA över Phorm, medan Amazon och Wikimedia Foundation har bett om att få vara bort från systemet, men Internetleverantörer verkar vara hängande där.

Om ny kommunikation utredningsgruppen, Phorm sade: “Vi välkomnar beslutet av All-Party Parliamentary Group on Meddelande för att undersöka internet-trafik. Vi ser fram emot att arbeta med den Grupp, vars medlemmar vi har träffat under det senaste året.”

“I dessa möten och framöver kommer vi att vara glada att förklara den enorma potential som Phorm är reklam på internet-tjänsten med sina branschledande skydd för privatlivet,” lagt det i ett uttalande.

Den comms i gruppen kommer att vara med synpunkter på de frågor som till och med den 22 Maj, med en slutlig rapport, som väntas i höst.