Intel uppdaterar “ultra-tunn” Montevina för netbooks

0
190

Intel meddelade idag att man kommer vara uppfriskande sin Montevina plattform senare detta kvartal under rubriken ” Montevina Plus.’

Intel Intel meddelade i dag att man skulle släppa en uppdatering för sin Montevina plattform senare detta kvartal, namnge den Montevina Plus.

Tillkännagivandet kommer en vecka efter att företaget avslöjat sin första kvartalet siffror.

I ett seminarium lett av Simon Holland, teknisk direktör för försäljning och marknadsföring på Intel EMEA, som företaget fram sin mobil teknik globala strategi i hopp om att påskynda PC tillväxt, expansion på den globala marknaden och “bygga nya affärer genom att ta itu med problem.” Men huvudinriktningen verkade fokusera kring netbooks.

Det chip som används i Montevina teknik är Core 2 Duo-Processor P8600, sju gånger snabbare än sin föregångare under 2005. Med hjälp av detta chip stödjer lägre energiförbrukning, mindre paket, viktigast av allt mobilt internet enheter så som netbooks.

“Tunn i,” sade Holland. “Din netbook kan bli din inkörsport för att umgås och få information. Dessa netbooks kommer att ge supermodell ser till massorna och göra dem mer mainstream. Du kan få en av dessa för $400, en dator som är billigare än en övre delen av intervallet smart telefon.”

Liksom förmåga att stödja ultratunna bärbara datorer och netbooks, uppdatering kommer att ha förbättrad batteritid, har MyWifi – så att du kan ansluta alla sina trådlösa enheter till ett system – och förbättrade visuella kvaliteter som tillägg av Film mode -, översättnings-24 bildrutor per sekund som man skulle få i en normal film för att passa datorns uppdateringsfrekvens.

Holland har sagt: “Vad vi vill göra är att ge dig den bästa internet-upplevelse i fickan, så enkelt.”

Johann Weber, Intels EMEA marketing manager, meddelade också framtida planer på att flytta Nehalem arkitektur över till mobila enheter, två dagar efter tillkännagivandet att Nehalem har levererat över en miljon marker.

Han sade: “för Närvarande Intel Core i7 är endast tillgänglig för high end produkter. I och med införandet av nya marker såsom Lynnfield och Clarksfield, kan vi få hög prestanda ned till de traditionella stationära och bärbara datorer.”

Dessa nya marker förväntas att släppas ut på marknaden senare i år.

Weber slutsatsen: “resan är bara början, vi har fler produkter kommer på färdplan.”