Google ger 3D-webbläsare

0
195

Google logo

Googles utvecklare har släppt ett API för att få 3D-grafik webbläsare.

Googles utvecklare har skapat en plug-in för att ta 3D-grafik för webbläsare och den här gången, det är inget skämt.

April Fools’ Day, Google publicerat en falsk version av 3D för sin webbläsare Chrome, komplett med skriv glasögon.

I en blogg om den nyligen skapade O3D blogg, programvara ingenjörer Matt Papakipos och Vangelis Kokkevis skrev: “Vi vill se webben som erbjuder samma typ av 3D-upplevelser som kan hittas på skrivbordet.”

Förra månaden meddelade Google att de var ute efter att uppnå detta genom att arbeta med öppen källkod grupp Khronos. Idag har de släppt en “shader-baserade, låg-nivå grafik-API”, som ger 3D till stora webbläsare som körs på Mac, Windows eller Linux operativsystem.

“Vi ville bygga ett API som kan köras på flera olika operativsystem och webbläsare, fungerar bra i JavaScript, och erbjuder de möjligheter som utvecklare behöver för att skapa en mångfald av rika applikationer” utvecklarna skrev på bloggen. “O3D är fortfarande i ett tidigt skede, men vi gör det nu tillgänglig att hjälpa till att informera allmänheten diskussion om 3D-grafik i webbläsaren.”

Kolla in 3D-API i aktion i Google video nedan, eller besök O3D hemsida här.

Klicka här för att läsa om den coolaste teknik vi var förlovade och har fortfarande inte fått tag på ännu.