Dina åsikter: Tid för Linux?

0
254

Linux logo

Lågkonjunkturen är tydligen köra vissa företag att titta på Linux som en kostnadsbesparande alternativ till Microsoft – är det dags för öppen källkod att ta av?

Lågkonjunkturen kan vara att köra några att ta en titt på open source-alternativ till större namn egna produkter – men är Linux och co redo för uppmärksamhet?

Linux-baserade operativsystem hade ursprungligen populära på netbooks, men har fallit i onåd efter att kunder gått dem över i förmån för Microsoft-system.

Vi ställde i vårt nyhetsbrev varannan vecka om du trodde Linux någonsin kommer att innebära en verklig utmaning till Microsoft. Varför har det inte lyckats så här långt?

Sean skulle vilja se Linux att göra mer av en buckla i Microsofts Office-marknaden, men förväntar sig inte att det ska hända något snart. Jag har nyligen försökt att köpa Ubuntu-datorer för våra ingenjörer och det har visat sig vara mycket svårt. Den stora leverantörer verkar erbjuda något val av Linux-särskilt i den verksamhet skrivbordet området.”

“Jag kan acceptera att det för den stora leverantörer är det svårt att bosätta sig på en viss distribution av Linux, men detta lämnar mig med en av de saker jag tycker mest frustrerande – oförmågan hos de stora leverantörerna att tillhandahålla maskiner utan OS”, tillade han.

Terry beröm Linux – särskilt Ubuntu – för de många förbättringar som ses sen, men sade den gamla problem kvarstår. “Vad gör man om det går fel? De vill få oss att tro att forum kommer att lösa ditt problem snabbt. Kanske det, men om din box bara inte fungerar, eller om du inte kan ansluta till någon anledning, är du fast.”

Roger berättade att han älskar sin Mac och hatar Datorer, men har alltid eyed Linux misstänkt. “Jag har ofta tänkt i sidled på Linux och beundra deras öppen källkod, men har hittills stått emot de komplikationer som plattform för överföring.” Men nu har han flyttat till Open Office. “Open Office gör allt jag behöver från Word och mer. Jag har även hittat andra gratis nedladdningar som Sketch Up för att vara intressant och användarvänlig.”

“Nästa steg för Mac skulle vara för dem att släppa sin OS för andra tillverkare att använda, eller åtminstone funktion specifika versioner av det… det återstår att se om Apple kommer att få förtroendet att separera utrustning från OS och svara mot den ökade Öppen Källkod möjligheter.” Det är en bra idé Roger, men håll inte andan.

Keith visat att många företag redan använder Linux – men säger att vi inte räknar med att det ska spilla över till konsumenten världen. “Företagens användning av Linux är osannolikt att den kommer att ha en inverkan på din personliga scenen; de har använt Unix-system eftersom datorn tiden började men det har bara gjort deras operatörer bekant med tanken på att datorer inte operativsystemet, som de flesta företags programvara på skärmen för ifyllning av formulär. PC, i vilken form, är en universell maskin och dess universella operativsystemet är nästan alla av dem levereras med: Windows.”

David sade Linux tid kommer att komma, men vi måste bli riktigt trött på att Microsoft för första gången. “Det kommer ta tid, men då komma som en lavin, särskilt när företagen inser att de är deras förtroende och pengar till Microsoft, som förefaller mig som ett företag som aldrig blir det helt rätt!”

En helt annan David är inte optimistisk, men vi gillar hans barometer. “Jag tror att den sanna mått som öppen källkod, eller mer specifikt Linux, har gjort det på skrivbordet kommer att vara när Microsoft att släppa Office för Linux – eller mindre benägna att Öppna Office-installationer/inköp för Linux för att köra Office för Windows. Vad tycker du är sannolikheten för att någon av dessa händelser som händer?”

Klicka här för mer utsikt från DEN PRO-läsare.