Budget lovar miljarder för bredband

0
216

Teknik och kommunikation är lika viktig för den Brittiska ekonomin som den finansiella sektorn, Alistair Darling meddelade i dagens budget tal.

Regeringen har lovat 10 miljarder pund för kommunikation sektorn, £2,5 miljarder kronor för företag och £750 miljoner för nya tekniker, som tech tog ett viktigt fokus i budgeten har för planer för nästa år.

Prognos tillväxten av 1,25 procent under 2010, Förbundskansler Alistair Darling sade: “Den Brittiska ekonomin är varierande, flexibel och motståndskraftig – vilket är anledningen till att vi kan vara säkra på återhämtning.”

Han sade källorna till tillväxt skulle vara varierad, lägga det kommer i allt högre grad från att investera i så kallade “industrier i framtiden”, inklusive teknik med låga koldioxidutsläpp, avancerad tillverkning och kommunikation.

“Dessa branscher, tillsammans, är viktig för den Brittiska ekonomin som sektorn för finansiella tjänster,” tillade han.

Bland andra investeringsplaner, Älskling lovat £2,5 miljarder i investeringar i företag och £750 miljoner euro, med ny teknik, med förhoppningar om ökad tillväxt i dessa områden, liksom den kreativa industrin. “Detta kommer att uppmuntra företagen att tidigarelägga investeringar, särskilt de företag i tillväxt sektorer som kommer att leverera givande jobb i framtiden,” Älskling sa.

Darling sade också att budgeten ingår £10 miljarder euro i investeringar för telekommunikationssektorn, lägga till “det är viktigt att se till hela landet och ekonomin förmåner från den digitala tidsåldern”.

Målet för de investeringar som följer av den Digitala Storbritannien rapport, som är ute efter att förlänga bredband “till nästan varje samhälle”, Darling läggas till.

Darling betonade också vikten av att skydda miljön – en sund meddelande på Jordens Dag – och sade att han också var att presentera den “världens första någonsin carbon budget” som skulle se Storbritannien minska utsläppen med 34 procent fram till år 2020.

Detta kommer att backas upp av £405 miljoner euro investeringar i att skapa grönare tillverkning genom ny teknik, sade han.

Budgeten rapporterade också kostnadsbesparingar från teknik-användning – av vilka en del är rapporterade i går i en statlig verksamhet rapport.

Budgeten visade att UK Border Agency skär 150 miljoner pund, delvis genom ny teknik som iris och ansiktsigenkänning system, medan polisen är att minska £1 miljard kronor, delvis genom att spara polisen tid via mobila enheter används.

Klicka här för att ta reda på vad DET företag som hade hoppats att få höra från regeringen i budgeten.