Budget 2009: Vad IT-branschen egentligen vill ha

0
191

The Budget.

Alistair Darling är att förbereda den röda portfölj för den senaste budgeten tal idag. Men i en perfekt värld, vad har de som arbetar i DET verkligen vill att han ska säga?

Alla ögon kommer att vara på Förbundskansler Alistair Darling kom 12.30 idag, för det är då han och den lilla röda, nu ganska sliten, portfölj kommer att tillkännage hur vi kommer att påverkas av den kommande Budgeten.

Tal kommer att täcka de vanliga misstänkta för skatt, besparingar, tull, MOMS och offentlig upplåning bland andra saker, förutom att redogöra för vad regeringen planerar att ta landet ur recessionen.

Många förväntar sig också justitiekanslern att beskriva några teknik-relaterade planer för att hjälpa Moder Natur genom att minska koldioxidutsläpp och bli mer miljövänliga. Andra har tippat att han kan även diskutera hur vi kan stimulera tekniska färdigheter som STORBRITANNIEN fortsätter att ögat supersnabba bredband.

Men, i det stora, utsikten från företag – framför allt inom IT-sektorn – är en pessimistisk och en. Så, i syfte att lyfta några av doom och dysterhet bort, frågade vi experter från industrin vad de skulle vilja se i den Budget som om de hade ett carte blanche.

Individuellt, små företag kan inte registrera sig på många radar, men med tanke på att det finns mer än 20 miljoner av dem i Europa, de är en kollektiv kraft att räkna med. Och en kraft som skulle vara ännu mer kraftfull om investeringar var mer gott, oavsett om det är tillgång till medel, ökade incitament, eller en hjälpande hand på andra sätt.

“Vi måste hålla STORBRITANNIENS entreprenöriell anda vid liv, och stödja små och medelstora företag som en motor för förändring, med vilket den BRITTISKA ekonomin kan växa fram starkare”, sade Bill Murphy, vd för BT Verksamhet.

Han tillade: “Vi stöder redan mer än en miljon företag i STORBRITANNIEN och var fortfarande ta emot upp till 7 000 samtal i veckan från start-ups för några månader sedan. Det är viktigt att den BRITTISKA uppfinnare har ett viktigt stöd de behöver… Vid tillfällen som detta, det är en chans att bygga upp nya kreativa branscher.”

Fellow stora teknik jätte, Intel också, kanske föga förvånande, ser med att investera i teknik som viktiga framöver.

“Investeringar i DEN är vad som kommer att hjälpa till att återuppbygga ekonomin. På Intel-vi tror fullt och fast att du inte kan spara din väg ut ur en lågkonjunktur och vi fortsätter att leverera den senaste tekniken för att hjälpa till att driva ökad effektivitet”, säger Graham Palmer, Intels STORBRITANNIEN och Irland, country manager.

Han tillade: “Intel fullt stöd för Regeringens planer på att öka den digitala industrin. För närvarande 1,7 miljoner familjer i STORBRITANNIEN inte har tillgång till bredband eller en PC. Vi tror att vi är en bra start för att överbrygga den digitala klyftan med Hemmet Tillgång till Datorer piloter, som Intel har varit en viktig partner. Vi vill uppmuntra till fortsatta investeringar för att stödja nästa fas av nationell utrullning för att engagera nästa generation av lärande.”

De utmaningar som vi står inför när det kommer till investeringar, inte bara isolerat till STORBRITANNIEN, enligt Pascal Matzke, vice ordförande, analytiker på Forrester Research.

“Varje regering i hela Europa står inför en helt ny situation. Människors jobb hotas och sociala system testas till sina gränser,” sade han.

“Men det är några större tendenser som händer trots lågkonjunkturen, såsom globaliseringen, en åldrande arbetskraft och DET blir mer inbäddade i vardagen. Så det är en försiktig balansgång att ange prioriteringar kring kortsiktiga mål och kommer upp med en plan för att göra investeringar i teknik en verklig succé… de Flesta beslutsfattare har egentligen inte en helhetssyn.”

Matzke läggas till: “Vi beror så mycket på det, DET är ytterst viktigt att investera i det.”

Frågan om vilka länder som har lyckats hitta så svårt balans, Matzke gick snabbt att komma fram med ett exempel.

“Barack Obama är ett mycket bra exempel,” sade han. “Hans senaste stimulanspaket som gör [pengar] tillgänglig för företag och organisationer inom den offentliga sektorn för att verkligen investera i teknik som inte bara täcker kortsiktiga projekt. Han har gjort teknik och investeringar i teknik av högsta prioritet för hans administration.”

Obamas kärlek till tekniken har blivit väl dokumenterade, med intressant debatt som utlöstes tidigt om huruvida han skulle vara tillåtna för att hålla sin älskade BlackBerry när hans presidentperiod började.

Richard Turner, vd för Clearswift, ekade det behövs mer statligt stöd för att omsätta idéer från vision till verklighet.

“[Vi behöver] att fortsätta att driva på internationalisering i verksamheten… Vi måste omfamna att entrepreneurism och för att göra Storbritannien till en plats att komma och göra det,” sade han.

“I IT-säkerhet vi har haft bra idéer, men inte varit bra på att omvandla dessa idéer till världsledande företag. Jag tror att regeringen har en roll att spela i att hjälpa internationalisering av dessa organisationer.”

Det är inte regeringens fel, dock. Matzke menar att branschen måste också göra ett bättre jobb för att hjälpa sig själv.

“Det är delvis vårt eget fel. Varje teknik säljaren har ett svårt mål att göra och många av dem närma sig detta som om de försöker sälja något, snarare än att argumentera för en solid fall med en 360-graders vy över alla angränsande frågor,” Matzke läggas till.

“Det är dags att bygga en positiv vision för informations-och kommunikationsteknik i Europa.”

Ytterligare rapportering av Asavin Wattanajantra, Benny Har Även och Nicole Kobie.