Är Din Skola Med Ditt Barns Integritet på Allvar?

0
308

När du packar dina barn till skolan i morgon, du är säkert orolig om ett par saker. Gym kit? Instrument? Gjorde de faktiskt att läxor? Åh, och har du bevarade sin identitet online och personliga uppgifter?

Online-skydd av personuppgifter och integritet är en viktig fråga som många vuxna inte är helt insatt på. Man skulle hoppas att de skolor som har ett fast grepp på dataskydd bästa praxis

Fem Sätt Att Se Till Att Din Personliga Information Förblir Säker

Fem Sätt Att Se Till Att Din Personliga Information Förblir Säker
Dina uppgifter är du. Oavsett om det är en samling av fotografier som du tagit, bilder som du utvecklat, rapporter som du skrev, berättelser som du tänkt eller musik som du samlat eller sammansatt, det berättar en historia. Skydda det.
Läs Mer

. Efter allt, så är de inte längre bara stannar en lunch kampen. Lärare nu inför skydda massorna av digital information som skapas i den skolgång miljö, och den inneboende faror det för med sig.

Så, är skolor upp till repa? Är de i stånd att skydda ditt barns identitet? Låt oss ta en titt.

Varför Är Det Så Mycket Klassrummet Tech?

Teknik har gjort att vissa aspekter av skolgång mycket lättare

Den som är Upptagen Student ‘ s Guide för att Hitta Mer Tid för Skolan

Den som är Upptagen Student ‘ s Guide för att Hitta Mer Tid för Skolan
Ibland, 24 timmar om dygnet och sju dagar på en vecka är helt enkelt inte nog! Dessa strategier kan inte lägga timmar på dagen, men de kommer att hjälpa dig att använda din tid mer effektivt.
Läs Mer

. Internet tillåter en förälder eller lärare att dela underverk i världen, med ett klick på en knapp.

Insamling av Data i skolan är inte så konstant som du skulle förvänta sig (åtminstone i vissa skolor). Men de är undervisning, att granska och övervaka barnen hela tiden. Och allt, barn använder skolan/statligt utfärdat bärbara datorer och surfplattor för att slutföra dessa uppgifter.

children holding tablets Image Credit: wavebreakmedia via Shutterstock

En 2014 studien fann att en tredjedel av K-12 elever i USA använder en skola som utfärdats enhet. Liksom denna, en fjärdedel av elementary elever i årskurs använda skolan-som emitterats av enheter. Dessutom är barnen som använder skolan som administreras pedagogiska molntjänster, både i och utanför skolan. Föräldrar använder samma moln-tjänster för att checka in på deras barn, deras lärande och utveckling, och deras återkoppling från lärare.

Andra Användningsområden

I samma rapport finns enheter används för att:

  • Tillgång till klass av information via en online-portal (75 procent av hög schoolers, 68 procent av mellanstadieeleverna, och 31 procent i årskurs 3-5 studenter)
  • Tar tester på nätet (52 procent av hög schoolers, 47 procent av mellanstadieeleverna, 44 procent av årskurs 3-5 studenter)
  • Med hjälp av online läroböcker (37 procent av hög schoolers, 32 procent av mellanstadieeleverna, 14 procent i årskurs 3-5 studenter)
  • Tittar på läraren skapat videor (22 procent av hög schoolers, 22 procent av mellanstadieeleverna, 14 procent i årskurs 3-5 studenter)

Övergången till digital är att vara omringad av skolor. Men det har blandade recensioner med föräldrar oroar sig för att deras barn inte längre använda sin fantasi… eller ens komma ihåg information. Om surfplattan är i hand, varför bry sig om att komma ihåg fakta? (Detta är ett intressant argument. När vi är hyper-digitaliserad nätverk varelser som kan kalla uppgifter inom några sekunder med hjälp av integrerad design, varför bry sig om att lära sig något någonsin?)

På tal om data, vad som händer med de datapunkter som samlas in och sammanställas på ditt barn?

Teknik Föder Data

Om det är teknik, det är data. I och med 2016, Electronic Frontier Foundation har genomfört en stor studie, med fokus på utbildning-tech. De fann:

  • Bristen på öppenhet — Skolor fråga enheter till studenter utan att informera föräldrarna. Dessutom föräldrar inte närmare på exakt vilka appar som krävs, hur de ska användas, och deras insamling av data.
  • Data oro — Många föräldrar uttryckte oro över uppgifter om de studerande samling metoder. Studien fann datainsamling praxis saknade kryptering, samt korrekt lagring och delning av data politik.
  • Bördan — Den bristande kommunikationen skapar en orimlig börda på föräldrarna att söka information från skolledningen.
  • Val — Det var en häpnadsväckande brist på alternativ för föräldrar som vill välja bort ed-tech system, inklusive sådana i klassen. Förutom bristen av alternativ, det är också en allvarlig brist på informativa resurser för att hjälpa till att fatta de besluten, och erbjuda alternativ.
  • “Privacy by policy” — Kunskap om bästa praxis sekretess är inte regisserad av skolan. Istället, administratörer och skolor i allmänhet lita på ed-tech företag att direkt privatliv. I sin tur, skolor inte på ett adekvat sätt kommunicera integritet och data som policy att elever och föräldrar.
  • Utbildning — Över hela linjen, lärare, rektorer, administratörer, och även studenter uttryckte en önskan om mer och bättre utbildning i sekretess-medvetna-tekniken används.

De Flesta Data-Minable Branschen

Några av dessa är häpnadsväckande bekant med andra samhällsskikt. Den sista punkten är särskilt gripande: utbildning är nyckeln till bättre säkerhet. Det är verkligen en av de enskilt viktigaste metoder för att garantera barnets skydd av personuppgifter. Lärare ställs inför stora svårigheter i den trade-off mellan att förbättra tjänster genom användbar för insamling av data, och som begränsar tredje parter att visa pedagogiska teknik som “världens mest data-brytbara industrin långt.”

Fokus på stora data för att skapa profiler, effektivisera tjänster, och korrelerar beteenden har vissa föräldrar (och integritet förespråkar) orolig. I den meningen, att barnet skydd av personuppgifter praxis av definitionen av med tanke på bredare övervakning praxis. I en värld där övervakning är allt de rigueur, en ständig observation och datafångst, även för barn, är att bli normaliserad.

Alltså en 2015 Future of Privacy Forum undersökning om digitala student integritetsfrågor hitta 87 procent av föräldrarna “oroa uppgifter om de studerande som hackad eller stulna.” Ytterligare 68 procent att bry sig om “att en elektronisk skiva skulle användas i framtiden mot sina barn av en högskola eller en arbetsgivare.”

Big Data och Lagen

“Big data” var slagordet för 2014. Det finns en hel del data som samlas in, och att någon kommer använda den. Begreppet har inte förändrats i och med 2017

Hur Online Dating Använder Data för att Hitta Din Perfekta Match

Hur Online Dating Använder Data för att Hitta Din Perfekta Match
Online dating är en blomstrande industri. Tillkomsten av kraftfulla datorer och Big Data analytics innebär matcher är mer exakt än någonsin. Men exakt hur gör de för att skapa den perfekta matchen?
Läs Mer

och skolor är att skapa mer data än någonsin. Ännu lagar som COPPA och PROGRAMMET inte är helt och hållet upp till repa (FERPA infördes 1974, långt innan digitala register och insamling av data, och har varit urvattnade under de senaste åren), som är jargong-ridit. De gör det inte lätt för föräldrar att förstå, det är ett som är säkert. Jag är inte övertygad om att de gör det lätt för lärare eller rektorer, heller.

Vad betyder det då för berörda föräldrar? Tja, är det dags att ställa frågor och undersöka exakt vad som händer på din skola. Detta innefattar att granska skolan informationssystem. FTC gör en sak väldigt tydlig:

“[Datainsamling inom skolan] är begränsad till den pedagogiska sammanhang—där en aktör som samlar in personlig information från studenter för användning och nytta i skolan, och inte för några andra kommersiella ändamål.”

Nu, tänk på följande punkter.

Skolan Poster

Skolan håller en konsekvent digitala register. Ta reda på exakt vem som har fysiska och distans till dem. Fråga din skolledningen att i detalj deras skydd rutiner och förfaranden.

Om du hittar något lite av det — deras säkerhet eller fysiska personer eller organisationer med tillgång till data — oroande, var inte rädd för att fråga det.

Information Politik

Ibland, skolor släppa sin katalog information till tredje part (från någon i STORBRITANNIEN, detta är fullständigt löjeväckande). Dock FERPA lag som ger föräldrar och vårdnadshavare rätt att opt-out av någon tredje part data upplysningar skolan tar del i.

Göra en skriftlig begäran, hålla en kopia, liksom all annan korrespondens.

Kom ihåg katalogen som innehåller en betydande mängd av personuppgifter. I fel händer, det är ett kraftfullt verktyg.

Dataintrång

Detta något band till Skolan Poster, men kräver sitt eget avsnitt. Skolorna har aldrig utmärkt sig på datasäkerhet. Följaktligen, det finns alltför många personer är verksamma teknik för att data förblir säker. Som sagt, de blir mycket bättre; de hade, verkligen.

Tala direkt till skolan om deras dataintrång metoder: hur de reagerar, hur de ska kommunicera med dig, deras begränsning praxis, och mer. I denna dag och ålder, en skola behöver en robust plan i praktiken. Återigen, om du inte är nöjd, fråga det.

Kommunikation

Om du är orolig för skolan, sina uppgifter praxis, och deras allmänna inställning till barnens uppgifter, du kan gör ett klagomål till US Department of Education. Kontakta Familj Compliance Office, och förklara din oro. De kommer att ta din fråga på allvar.

Skydda Data

Har du använt PowerSchool? Skolan information system, skapat av Pearson, har data på 32 miljoner enskilda USA K-12 studenter.

Detta är inte tin-folie tid — de är nummer ett utbildnings-user-gemenskapen i USA idag. Deras “Enhetlig Klassrummet” – tekniken är extremt populära. Det erbjuder lärare, elever och föräldrar tillgång till en enda learning-portalen

5 Problem i Utbildningen Att Tekniken Snart Kommer att Lösa

5 Problem i Utbildningen Att Tekniken Snart Kommer att Lösa
Utbildning har fastnat på en platå i flera år plågats av flera olika frågor som är till synes olösliga — men tekniken har äntligen hittat vägar runt dessa problem.
Läs Mer

komplett med läxor, feedback, och andra verktyg. Dess popularitet är förståeligt, och att de fortsätter växa.

Hur är det om jag berättar för er att Pearson säljs PowerSchool, och miljontals student records, till private equity-företaget Vista Equity Partners i en affär värd $350 miljoner?

Nu, trots initialt avslag, PowerSchool har nu undertecknat den Studerande Integritet Löfte, tillsammans med över 300 andra ed-tech leverantörer. Men hotet för elevens integritet är fortfarande, även med skyddsåtgärder på plats. I en flera miljarder dollar industrin att locka till sig investeringar från stora eget företag, hur länge kommer studenten att förbli fri för kommersialisering. Dessutom, vad händer om tjänsten politiken förändras? Kommer skolorna att kunna helt enkelt steg bort från en tjänst som de inte längre litar på/önskan att använda?

Matematiker och författare av Vapen i Matematik Förstörelse: Hur Big Data Ökar Ojämlikheten och Hotar Demokratin, Cathy O ‘ Neil anser att processen är redan igång. I och med 2015, O ‘ Neil berättade Avlyssna att “Vi ger en ihållande betyg så unga som sju år — det är, hur enkelt ger du upp eller vill du fortsätta att försöka? När du har koll på detta och bifoga detta till [barnet] namn, uthållighet betyg kommer att vara där någonstans.” Hennes bekymmer är inte helt enkelt hur förutsägbart och beteendevetenskaplig analys kommer att användas just nu, men tillämpningen av denna data vid ett senare tillfälle.

Efter allt, hur ofta hör du att uppgifterna är verkligen bort? Svar: du behöver inte, eftersom det inte är det.

Tech Är Här för att Stanna

Tekniken kommer inte att lämna dina barn i klassrummet som helst snart. Men du kan skapa en meningsfull dialog med skolan om deras skydd av personuppgifter praxis. Jag kommer att lämna dig med något att tänka på.

För alla teknik in i skolor, vissa är anamma det motsatta — ingen teknik alls. I hjärtat av Silicon Valley ligger i Waldorf Skolan av Halvön. Det vänder sig till barn i Google, Apple och andra Silicon Valley tech-giant ‘ s anställda. Men deras strategi är tydlig: att lära sig handlar om fantasi, kreativitet, och för den intellektuella och kulturella utveckling.

Datorer och teknik kan komma senare

7 DIY-Teknisk Kompetens för att Undervisa Dina Barn, Eftersom Skolorna inte

7 DIY-Teknisk Kompetens för att Undervisa Dina Barn, Eftersom Skolorna inte

Läs Mer

.

Gör dina barns skola att ta till sig teknik? Eller är det tvärtom? Har du någonsin pratat med ditt barn i skolan om deras skydd av personuppgifter praxis? Slutligen, vad tycker du om teknik i klassrummet? Låt oss veta dina tankar nedan!

Image Credit: Miljarder Foton via Shutterstock.com