Apple inlägg 15 procent vinsttillväxt

0
212

Apple logo

Fast försäljningen hjälpa Apple klarar lågkonjunkturen, att hålla investerare positivt.

Apple har publicerat ett starkt resultat, med resultat att klättra 15 procent om året till $1.21 miljarder euro under det sista kvartalet trots mot minskad konsumtion på grund av lågkonjunkturen.

Försäljningen ökade med 8,7 procent till sek 8.16 miljarder kronor. Mac-försäljningen halkade tre procent till 2,22 miljoner euro under andra kvartalet, medan iPods fick tre procent till över 11 miljoner sålda. Apples iPhone fördubblats i omsättning till 3.79 miljoner från ett år sedan – men det var mot den första generationen av telefonen.

“Vi är extremt glada att kunna meddela den bästa icke-semester kvartalet omsättning och resultat i vår historia, säger Peter Oppenheimer, Apple’ s chief financial officer, i ett uttalande, och tillägger att företaget “finansiella ställning är fortsatt mycket stark.”

Resultaten jublade investerare också. “När världsekonomin började spiral den stora frågan på investerarnas sinnen var om Apples varumärke kommer att vara motståndskraftiga eller särskilt känsliga,” Oppenheimer analytiker Yair Reiner Reuters. “Jag tror att vad dessa resultat visar är att Apple och detta märke är relativt motståndskraftiga.”