Viadeo ‘ s online business community breidt uit naar China

0
145

De sociale netwerksite voor professionals koopt segment van de Chinese platform uit te breiden toegang tot groeiende markt.

Europese professionals hebben een nieuwe manier voor het ontwikkelen van zakelijke contacten in de Chinese markten zonder het verlaten van hun bureau, Frankrijk-based social networking platform Viadeo heeft over de continenten te pick-up een “significant belang” van de Chinese netwerksite Tianji.

Facebook voor de zakelijke wereld, de twee platformen om hun gebruikers – Viadeo heeft een miljoen leden in Europa, terwijl Tianji heeft 700.000 in China – om verbindingen te maken met potentiële leveranciers, medewerkers en klanten door te zoeken leden details en zien wie hun eigen vertrouwde contacten met werken.

“China is een enorme markt, dus hoe kunnen Westerse bedrijven profiteren van die groei en hoe Chinese bedrijven breiden hun markten westen?” zei Peter Cunningham, UK country manager bij Viadeo, wat de start was van de afgelopen maand in het verenigd koninkrijk. “China is een andere zakelijke markt. Een western business model vertaald zal niet werken.”

Culturele verschillen zijn een grotere barrière dan taal, Cunningham gezegd. Vanwege dit, Viadeo voorkeur te kopen, een stil maar “een significant aandeel in Tianji, compleet met een plek op het bord, eerder dan het vertalen van hun eigen dienst voor Chinese gebruikers.

Taal is natuurlijk een probleem, maar Cunningham zei ongeveer 80 procent van Tianji het lidmaatschap kan beheren in het engels – goede zaak, want het is onwaarschijnlijk dat veel van de Britse, franse en duitse zakelijke professionals op Viadeo nog onder de knie Kantonees of Mandarijn.