Tablet-Pc ‘ s en de enterprise

0
110

Vragen blijven bestaan over de toekomstige vorm van de Tablet PC-platform, maar we onderzoeken, is er een bloeiende vraag en toepassingen voor deze apparaten in de belangrijkste sectoren.

Tablet-Pc ‘s, gedefinieerd als draagbare Pc’ s met de elektronische pen gebruiken in plaats van of soms ook als een standaard toetsenbord, zijn weer in de weer in het nieuws.

Geruchten in omloop dat PC-maker Dell is over de lancering van een tablet model begin volgend jaar. Dell is een van de weinige grote laptop leveranciers nooit hebben gewaagd in de tablet markt, met betrekking tot het te veel van een niche in de totale mobiele computing scène.

Met Microsoft klaarmaken van de Vista-besturingssysteem voor verzending, met de handschriftherkenning mogelijkheden van de Windows XP Tablet PC software is nu verbeterd en gebouwd-in, Dell heeft blijkbaar besloten te heroverwegen.

Dankzij Vista, zegt Microsoft, een Tablet-PC zal nu in staat zijn om beter herkennen van een gebruiker schriftelijk dankzij nieuwe functies geïntegreerd in het hart van de OS.

Het lijkt daarom tijdig om een kijkje te nemen waar de Tablet PC past in de hedendaagse onderneming, en te onderzoeken waar het toegevoegde waarde heeft boven het meer mainstream draagbare hardware. We kijken naar enkele van de toepassingen tabletten zijn meestal naar de aard van de tablet beschikbaar, van de technologieën die zij gebruiken om verbinding te maken met bedrijfsnetwerken en de manieren waarop ze kunnen worden geïntegreerd in een meer dan alle mobiele uitrusting.

Een flitsende gimmick?
Te veel, tablet-Pc ‘ s zijn een flitsende gimmick – een apparaat bij de meeste van de kenmerken van een eenvoudige PC, maar met een touch screen aangesloten, zodat de gebruiker kan invoeren afbeeldingen of handschrift met een pen.

Er dient te worden opgemerkt, twee soorten Tablet PC – leisteen en convertible. Leien zijn lichtgewicht, slank en hebben een niet permanente toetsenbord is aangesloten. Convertible tablets hebben een aangesloten toetsenbord en zien eruit als een conventionele laptop met een scherm dat kan worden gedraaid om de lay-flat over het toetsenbord.

De traditionele toepassing van de slate type veld agenten willen om tijd te besparen op het invoeren van gegevens zonder in te boeten volledige PC-functionaliteit, toepassingen en prestaties, terwijl de converteerbare type is geschikt voor kleinschalige presentaties en demonstraties weg van de typische office-omgeving.

Echter beide typen verschillen erg van andere klassen van de mobiele telefoon? Doe Tablet-Pc ‘ s het gat te vullen wanneer andere draagbare apparaten niet werken om het werk te doen?

“Ik denk dat veel bedrijven arbeid onder een misvatting over wat tablets leveren, met vele gezien hen corporate sieraden,” zegt Andrew Totale, business development manager met Motion Computing, een maker van tablet-apparaten. “De tablet heeft last van een ‘veel te veel mensen’ beeld, maar ik zou zeggen dat het zeer nuttig zijn in bepaalde toepassingen. Wil je dus niet altijd te voorzien van een volledige laptop als u niet op kantoor bent de hele dag, en er zijn vele toepassingen waar het schrijven met een pen is meer geschikt dan een toetsenbord.”

Totale wijst erop dat als een buurt die een neef is van de laptop, de Tablet PC heeft soms is geïmplementeerd als een soort van laptop vervangen, maar met gemengde resultaten. “Ik denk dat veel afhangt van de vraag of de fabrikant ontwikkelde een tablet vanuit het niets of een laptop ontwerp en voegde een aantal functies van het tablet”, zegt hij.

Evenals het onderscheid maken tussen een Tablet PC van een conventionele laptop, Totale is ook in pijn om te zeggen dat een Tablet-PC is meer dan een opgeschaald PDA: “EEN PDA heeft een subset van een PC en BESTURINGSSYSTEEM, maar een tablet is meestal een volledige PC.”

De motie maakt alleen leisteen modellen, zegt Motion Totale: “Geen toetsenbord betekent een langere levensduur van de batterij. Leien daken worden heel veel voor in-het-werk op het veld, waar je het moet vasthouden en dragen het de hele tijd.

Waar doen tabletten fit in?
Tabletten, beweren de fabrikanten, bieden full-kracht computing in een form factor ideaal voor het werken on-the-go.

Gezondheidszorg en onderwijs zijn typische tablet-toepassingen. Met inkt en handschrift-herkenning mogelijkheden, notities vastgelegd in het veld of vormen ingevuld op het bed van een patiënt zijn in tekst omgezet en opgeslagen op de PC van de tablet.

“Pen en papier zijn in orde, maar het is heel duur om te verwerken en te gebruiken over een periode,” zegt Totale. “Het veranderen van tabletten kan vaak geld besparen. De verzekering bedrijven, kantoren van de lokale overheid, overal waar pen en papier nog steeds regel kunnen gebruik maken van tablets.”

Om te bepalen wie in uw organisatie kan profiteren van een tablet, moet u overwegen welke van uw medewerkers regelmatig samenwerkt kantoor met klanten met behulp van een digitaal apparaat van een opzegtermijn van één-op-één presentaties misschien of het invullen van formulieren. Veel mensen in deze rollen gunste tablet Pc ‘ s op de grond dat zij minder een barrière tussen verkoper en klant, zoals laptops en desktops kunnen doen.

“Ik liep een marktonderzoek bedrijf in Queensland, Australië voor een aantal jaren,” zegt onderzoek professionele Nick Parfitt.
“Ik heb een NEC tablet drie jaar geleden in plaats van een laptop vooral omdat je in staat zijn om te praten met mensen in diepte-interviews zonder de grootte van het apparaat binnendringen tussen u en de respondent, en ook omdat in Queensland het soms barre klimaat met stof, hoge luchtvochtigheid, is het makkelijker was om het apparaat te beveiligen.”

Het kiezen van het juiste product
Zoals met elk digitaal apparaat, is het belangrijk om te bepalen wat het niveau van de rekenkracht en het geheugen geschikt is voor uw medewerkers. Tablet-Pc ‘s zijn krachtige computing-apparaten, en hebben verwerkingskracht en geheugen niveaus om meerdere applicaties tegelijk te gebruiken, en opslaan van programma’ s en documenten de mobiele professional moet op een dagelijkse basis.

Tablet-Pc ‘ s zijn gemaakt in diverse maten met een verscheidenheid aan functies in de verbetering van de mobiliteit, waaronder Bluetooth, Gigabit Ethernet-en Wi-Fi-mogelijkheden, evenals IrDA-poorten, en tot acht uur levensduur van de batterij. Daarnaast worden voor mobiele medewerkers die veel van hun tijd doorbrengen in de buitenlucht, is het belangrijk om te zoeken naar een scherm dat is duidelijk zichtbaar in direct zonlicht.

“Tablet-Pc’ s zijn compatibel met de meest gangbare besturingssystemen en toepassingen,” zegt Totale. “Echter, bedrijven met behulp van aangepaste applicaties te werken om optimaal te profiteren van de tablet PC ‘functies’.

Maar je hoeft niet te koppelen tabletten met dure, op maat gemaakte software. Microsoft zegt dat Vista zullen gericht zijn op het uitvoeren van ‘out of the box’ met tablet-Pc ‘ s, zelfs degenen met een matige specificaties, zoals een 1Ghz CPU en zo weinig als 512 mb RAM.

Moeilijker dan laptops?
Duurzaamheid is vaak, maar niet altijd van cruciaal belang bij het omgaan met een mobiele werknemers. Het is daarom belangrijk rekening te houden met de omgeving van de tablet zal worden blootgesteld. Moeten alle werknemers een robuuste tablet die kunnen weerstaan aan het werk omgevingen zoals op bouwplaatsen, of doen ze het gewoon behoefte aan een tablet met een hoge mate van duurzaamheid bestand zijn tegen dagelijks gebruik en af en toe een hobbel of dalen?

“Is de gemiddelde tablet een kanonskogel breaker?” zegt Totale. “Nee, maar het moet goed omgaan met een beetje meer wrijving die een standaard laptop. Het is gebouwd om te worden gegrepen.”

Hoewel die voornamelijk worden geassocieerd met het gebruik buiten, de tablet is ook de gewenste indeling voor vele binnen-mobile taken waar een mobiel apparaat, zult niet de hele tijd op een vlakke ondergrond. Dit omvat de lokalen waar de gebruiker moet in staat zijn om het apparaat met één hand voor lange periodes.

Hoewel de tablet PC is een ultra-mobiele tool, oplossingen, waaronder docks en toetsenborden betekent dat de tablet kan de overgang van het veld naar een office omgeving.

Het draadloze netwerk is nu de tablet Pc ‘ s in nieuwe gebieden van de business, met mobiele professionals met het uploaden van vitale informatie uit het veld en efficiënter werken op de weg door het houden van contact met het hoofdkantoor.

Om gebruikers aan boord
Voor veel IT-managers, de Tablet PC is het apparaat en de vorm factor die tijd vergeten. Zeker zijn ze niet zo sterk op de markt gebracht als laptops, Pda ‘ s, smartphones of andere mobiele apparaten, en zijn daardoor minder in trek met de achterban van de werknemers. Enkele voel me cool het dragen van een tablet in een manier waarop ze het doen dragen van de nieuwste BlackBerry-model.

Een tablet PC kopen moet gebruiksvriendelijk en intuïtief, of het kan aansluiten bij de weerstand. Zoals met de meeste nieuwe implementaties, trainingen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat elk lid van de beroepsbevolking is de beste tablet ervaring. Dit is met name het geval zijn wanneer de tablet in een rol waar ze niet bekend zijn met dagelijks PC-gebruik, van welke aard ook, zoals in het pakhuis waar de private stand-alone handheld apparaten traditioneel uitgesloten.

Het hele punt van mobiele technologie is er voor te zorgen dat gebruikers meer tijd doorbrengen op de coalface van wat ze doen, en minder in de office zorgen te maken over admin. Misschien wel de tablet met zijn licht van gewicht, slechts geëvenaard door de PDA om te kunnen gaan bijna overal, wat vroeger office-gebonden taken in afgelegen gebieden.

Niet bij iedereen geliefd
Zoals we al zeiden, tabletten hebben genoten van een gemengde reputatie met de gebruikers. Er zijn vele tevreden gebruikers van een tablet. Maar er zijn genoeg mensen die van mening zijn dat een tablet kan niets doen dat een laptop niet kan doen net zo goed, zo niet beter. Het lijkt alleen maar eerlijk om te overwegen dit gezichtspunt in dit laatste deel van het artikel.

“Ik ben nooit een fan geweest”, zegt Stewart Hayward, commercieel directeur met de systemen van leverancier WStore. “Sinds Compaq bracht de TC1000 te
markt heb ik nooit begrepen. Ik zal met tegenzin accepteren geneeskunde als een
mogelijk gebruiken, hoewel ik nog steeds denk dat, tenzij je van plan bent op te geven
elke verpleegkundige en arts van een tablet, zullen ze nog steeds vasthouden aan papier en gecentraliseerde computers.”

Hayward ook vragen of handschriftherkenning apps zijn zo gebruikelijk zijn. “Heb je ooit iemand gezien, die het gebruiken voor iets anders dan een demonstratie?” vraagt hij. “Iedereen voorbij u een elektronische
documenten met handgeschreven aantekeningen of markeringen onlangs?”

De meeste systemen zijn perfect en veel meer leesbaar alternatieven om veranderingen, betoogt hij.

Tabletten kunnen ook blijven niche-producten, ondanks de inspanningen van Microsoft om van de pen input in de mainstream. Maar als ze makkelijker te gebruiken, dan zullen zij zonder twijfel blijven populair binnen deze niches.