Styring af virksomhedens software er om at forvalte en portefølje

0
98

Stephen Pritchard

I den seneste af hans Inde Virksomheden kolonner, Stephen Pritchard taler om porteføljepleje.

For at nå deres mål, professionelle investorer skabe porteføljer af aktier. Inden for den portefølje, de fund manager picks aktier med forskellige egenskaber, og formår hver i overensstemmelse hermed.

Meget den samme logik kan anvendes til business software. Nogle programmer er kritisk, og høj ydeevne, nogle mere commoditised, og nogle ligger et eller andet sted i mellem.

Men IT-afdelinger ofte køre deres programmer, så hvis alle er forretningskritiske, eller core business. De antager, at alle programmer har samme livscyklus. Men som investor vil holde nogle aktier for kortsigtede gevinst, og nogle for det lange sigt, der er apps, der er nødt til at køre i årtier, og dem, der kører for blot et par måneder.

Dette er et område, der er ved at blive undersøgt af analytikerne på AMR Research, en del af Gartner. Ifølge AMR ‘ s Dennis Gaughan virksomheder har en tendens til at opretholde one size fits all tilgang til enterprise-software, på trods af det faktum, at det tilføjer omkostninger, stiger kompleksiteten, og gør DET mindre lydhør til forandring i virksomheden. Svaret er at administrere forskellige programmer, som forskellige dele af en portefølje.

Analytikere hos AMR og Gartner har udviklet en enkel og brugbar – klassificering for enterprise-software. Dette er baseret på den rolle, den app, og dets levetid, samt hvor det er mest tilbøjelige til at løbe.

Først er der “systems of record”, transaktions-systemer, der styrer virksomhedens finansielle funktioner. Disse kunne være regnskab, salg, eller enterprise resource planning (ERP). Disse systemer, der normalt kører i hus, og har en levetid på årtier.

Næste der er “systemer af differentiering”, som går behond den centrale økonomistyring og hjælpe virksomheden til at skille sig ud på markedet. Dette kunne være customer relationship management, salesforce optimation, dele af produktion eller supply chain eller endda markedsføring.

I det forenede KONGERIGE, Tesco ‘ s Clubcard loyalitet systemet er et godt eksempel. Disse apps kan køre i skyen, og normalt opererer i tre til 10 år.

Den tredje liste af apps, og måske den mest løst defineret, er “systemer af transformation”. Disse apps er fastsat til at ændre virksomheden, eller en del af det, kan have så kort levetid som måneder, og er meget tilbøjelige til at være der leveres af eksterne leverandører, herunder via skyen. De er normalt finansieret fra business-budgetter. En masse af web og sociale medier projekter, ville det i øjeblikket passer ind i denne kategori.

AMR ‘ s point, selvom, hviler mindre på klassificering af de apps, end om behovet for at håndtere dem anderledes. Der er masser af IT-afdelinger, der bruger for meget styring af ikke-kritiske eller korte liv applikationer, såvel som et par, ingen tvivl om, at forsømme deres centrale systemer.

Visning af programmer som en portefølje – med hver plukket for sine styrker og forvaltes i overensstemmelse hermed – hjælper DET at arbejde tættere sammen med erhvervslivet, og sparer penge.

Der kører en portefølje er naturligvis tage tid, som enhver investor vil bekræfte. Men de resultater, i DET som i aktier, er lignende. Få det rigtige, og du vil outperforme markedet.

Stephen Pritchard er en medvirkende redaktør på DET PRO.

Kommentarer? Spørgsmål? Du kan e-maile ham her.