Socialrådgivere er e-ready

0
110

Social care medarbejdere har IT-færdigheder til at tage e-læring, hvis deres arbejdsgivere ville kun lade dem, ifølge en undersøgelse af Social Care Institute for Excellence.

Social-og sundhedshjælpere tror de har fået DET, færdigheder nok til, at e-læring – selv hvis deres arbejdsgivere er uenige, ifølge en undersøgelse for Social Care Institute for Excellence (SCIE) af Ipsos Mori.

Undersøgelsen af 2.000 social omsorg organisationer fandt, at 66 procent af de ansatte mener, at de har gode IKT-færdigheder. Nogle 68 procent har adgang til en computer, et arbejde, mens 81% har adgang til derhjemme.

Men mange social omsorg arbejdsgiverne mener, at deres medarbejdere mangler de nødvendige IT-viden, eller ville være bange for, eller ikke er interesserede i e-læring, Allan Bowman, formand for SCIE, sagde. “Den forskning, der fandt, at den tro, personale ikke kunne ‘klare’ med e-læring er centralt for at arbejdsgivernes forsendelse med at vedtage det,” sagde han. “Vi opfordrer sociale behandlere til at have mere tro på deres arbejdskraft og fremme læring gennem kreative og utraditionelle metoder.”

Ja, Bowman sagde social-og sundhedsområdet er et ideelt sektor for e-læring, fordi det giver dem mulighed for at lære på deres egen tid. “Folk, der arbejder i social care har ofte krævende og uforudsigelige arbejdsopgaver, og så er der forståeligt nok ønsker at lære om god praksis på et tidspunkt og sted der passer dem,” sagde han. “Brugen af IKT, herunder web-og e-læring, er en ideel måde for social-og sundhedshjælpere og studerende til at opdatere deres faglige viden, lære interaktivt og forbedre deres teknologi, kompetencer og tillid. Arbejdsgivere kan også drage fordel af de reducerede uddannelse og drift omkostninger og forbedret arbejdsstyrke effektivitet.”