NHS records systeem worden getest in Bolton

0
102

Gezondheidszorg HET programma zal uiteindelijk kunnen patiënten om toegang te krijgen tot hun eigen dossier van hun computers thuis.

Bolton zal de eerste testen van de nieuwe elektronische medische dossiers van het systeem, wat uiteindelijk zal patiënten kunnen hun eigen medische gegevens van hun computer thuis.

Als een “early adopter” van de National Health Service Care Records Service (NHS CRS), Bolton Primary Care Trust zal de eerste proef van het nieuwe systeem. Brieven worden verstuurd, dit weekend 15.000 patiënten van twee praktijken in Bolton, attent gemaakt op het proces en geven ze acht weken om opt-out.

“We hebben veel werk voor de boeg, en zonder twijfel een aantal uitdagingen langs de weg – maar ik ben ervan overtuigd dat dit zal goed zijn voor de patiënt, goed voor de lokale professionals in de gezondheidszorg en goed voor de gezondheid van de mensen van Bolton,” zei Tim Evans, de chief executive van Bolton PCT.

De CRS zal enkele jaren in beslag nemen om de implementatie in het verenigd koninkrijk en is slechts één aspect van het Nationaal Programma voor IT, die is ontwikkeld door het Ministerie van Volksgezondheid agentschap Aansluiten voor de Gezondheid (CfH). In het volgende decennium, de multi-miljard pond programma zal zien dat HET gebruikt wordt binnen de NHS elektronische overdracht voorschriften, digitaal op te slaan x-stralen, en kunnen patiënten om afspraken online te boeken, onder andere huishoudelijke en zorgtaken.

Terwijl de meeste klinieken al in het bezit is van medische gegevens op computers, het CRS zal de informatie toelaten om toegankelijk te zijn in andere locaties, zoals een ehbo-afdeling. De nieuwe records systeem zal in eerste instantie houdt de basisgegevens van een patiënt allergieën, huidige medicatie en voorgaande slechte reacties op de behandeling, maar zal worden uitgebreid tot het gehele medisch dossier.

“Er zijn enorme potentiële voordelen van het maken van patiëntendossiers beschikbaar voor alle medewerkers van de zorg voor hen, via de beveiligde NHS netwerk,” zei Dr Liagat Natha van Kearsley Medisch Centrum, een van de twee praktijken betrokken in het proces. “Als artsen en verpleegkundigen beschikken over de juiste informatie over patiënten dan zijn ze in staat om betere beslissingen te nemen en adviseren van patiënten over de zorg die ze nodig hebben.”

Patiënten hebben de mogelijkheid de toegang te blokkeren tot alle of een deel van hun gegevens en, voor de eerste keer, zal in staat zijn om hun eigen administratie voor de juistheid en informatie toe te voegen, zoals aanvragen voor tolken of rolstoelen. Vanaf deze zomer, vroege adopters zal in staat zijn om hun eigen administratie van hun computer thuis, want ze worden online toegankelijk via een speciale website Gezondheid van de Ruimte, zei een CfH-woordvoerder.

De medische staf zal echter alleen worden toegestaan om de gegevens te bekijken als ze betrokken zijn bij de behandeling van de patiënt en bent ingelogd op de beveiligde systeem, de CFH zei.