NBC trækker indhold fra iTunes

0
101

Men kontraktlige spyttede kunne have meget større konsekvenser

NBC Universal og iTunes har været involveret i en krig på ord, da TV-selskabet trak sig tilbage fra sin kontrakt med Apple TV download service.

Men analytikere siger, at de krav, NBC siges at have gjort for at øge engros-pris, der sælger indhold til Apple for at kunne få bredere konsekvenser for, hvad der er en lille, men voksende marked.

Apple udløste den offentlige row, at udsende en pressemeddelelse, der hævdede, at NBC krav ville have været tvunget til det for at øge den pris iTunes kunder fra $1.99 til $4,99 per TV-show.

Men NBC slå tilbage, og siger, at det tog beslutningen om ikke at forny sin kontrakt med iTunes, der sluttede i December, efter uenighed om DRM (digital rights management) spørgsmål og fleksibel prissætning.

Cory Skjolde, NBC Universal executive vice president for Kommunikation, sagde i en erklæring: “Vi har aldrig bedt om at fordoble engros pris for vores TV-shows. I virkeligheden, vores forhandlinger var centreret på vores anmodning om fleksibilitet i engros-priser, herunder evnen til at pakke viser sammen på måder, der kan gøre vores indhold endnu mere attraktive for forbrugerne,” sagde han.

Adrian Drozd, Canalys Digital Entertainment Analysis Service leder sagde, at det var i begge parters interesse at løse konflikten, men sagde at miste NBC ‘s forretning, der tegner sig for en tredjedel af iTunes’ TV-indtægter, kan skade Apple mere.

“Det er i Apples interesse at holde priserne på et fast, fordi hvis de giver efter for NBC andre udbydere af indhold kan have det samme,” sagde han. TV-serier fra ABC, CBS og FOX News Corporation ‘ s, plus 50 kabel-tv-net, er også tilgængelig på iTunes til den faste sats.

“Men så kan jeg se NBC ‘s point of view”, sagde Drozd. “Det er deres indhold, efter alle. Og det kan være forskellig længde TV-shows, samt forskellige typer af shows, så de kan bare vil have fleksibilitet i DRM og prissætning af indhold i overensstemmelse hermed.”

NBC rejst problem med Apples tæt tilpasning af iTunes-platform med sin iPod-afspiller, designet til at drive salget af Apple-enheder, på bekostning af dem, der skaber indhold, der gør disse enheder er værd at købe,” sagde NBC ‘ s Skjolde. Og virksomheden i Marts, annonceret planer om at dette år lancere en video distribution netværk af sine egne, i samarbejde med News Corporation og de første partnere, AOL, MSN, MySpace og Yahoo!

Men Apple har gjort gældende, fladskærms-takst er beregnet til at tilskynde flere til at blive bekendt med video-downloads i almindelighed.

“iTunes kan være førende på markedet, men hvad er et underudviklet marked,” sagde Canalys’ Drozd.