Microsoft har planer om at skære 1,850 arbejdspladser, da det trækker sig ud af forbrugernes smartphones

0
90

Lækket notat viser, at Microsoft ønsker at hænge på i mobile, men har fokus på business-enheder

Microsoft er ved at trække sig ud af forbrugernes smartphones, ifølge et lækket notat.

Efter at købe Nokia-håndsæt forretning for $7.2 millioner for to år siden, Microsoft skrev det ud for $7.6 milliarder sidste år, skære job. I sidste uge det spundet ud af den division, som sin markedsandel gled til én procent.

Denne dystre resultat har ført til den seneste runde af 1,850 nedskæringer og en $950 millioner nedskrivning.

CEO Satya Nadella sagde, at enheden ville være “strømlinet”, og ville fortsætte med at arbejde på Windows 10 Mobil, men ville ikke sige, om det vil fortsætte med at gøre hardware.

“Vi fokuserer vores telefon indsats, hvor vi har differentiering,” sagde Nadella i en erklæring. “Vi vil fortsætte med at innovere på tværs af enheder og på vores cloud-tjenester på tværs af alle mobile platforme.”

Microsoft holdt vagt holdning i et lækket notat, der sagde, at det ikke var helt at trække sig ud af smartphones. “Vi er skalering tilbage, men vi er ikke ud!” sagde Terry Myerson, Microsofts chef for Windows, og enheder, i et memo set af Re/kode.

Myerson pegede på Overfladen og Xbox giver Microsoft 300 millioner “aktive enheder”, men indrømmede, at succes ikke havde fulgt i forbrugernes smartphones.

“Men vores telefon succesen har været begrænset til virksomheder, der værdsætter vores forpligtelse til sikkerhed, administration og Løbende, og med forbrugere, der værdsætter det samme,” tilføjede han. “Vi er således nødt til at være mere fokuserede i vores telefon hardware indsats.”

Som antyder, at et fokus på business-smartphones kan fortsætte, måske lavet af tredjeparts producenter, samt på at gøre mobile apps og tjenester til Android og iOS.

Men mens Myerson foreslog, at virksomheden ønsker at arbejde med udviklere til at skabe flere enheder, er det værd at bemærke, at gartners seneste runde af statistik viser, 2,4 millioner Windows phone leveres i perioden mellem januar og Marts, og det store flertal, 2,3 mio., blev direkte fra Microsoft. Det tyder på, tredje-parts producenter solgte stort set ingen mobiltelefoner.

Uanset om Microsoft gør hammer det sidste søm i kisten af Nokia og afslut hardware markedet fuldstændigt, det har til hensigt at holde med software og udvikle programmer og tjenester til rivaliserende platforme.

“Vores virksomhed vil være pragmatiske og omfavne andre mobile platforme, med vores produktivitet, service, device management-tjenester, og værktøjer til udvikling – uanset en persons telefon valg, vi ønsker alle at være i stand til at opleve, hvad Microsoft har at tilbyde dem,” Myerson sagde.

For dem, der har købt Microsoft-telefoner, Myerson sagde støtte vil fortsætte. “Vi vil fortsætte med at opdatere og støtte vores nuværende Lumia-og OEM-partner telefoner, og udvikle store nye enheder,” skrev han.