Hvad du behøver at vide om ID-kort

0
90

Uanset om du tilbage truende ID-system eller ikke, her er hvad du behøver at vide om regeringen har planer om at skabe en identitet database.

ID-kort er kommet til STORBRITANNIEN. Så langt, det er bare for såkaldte udenlandske statsborgere, men hvis regeringen fortsætter med at have sin måde, i 2012 Britiske borgere vil stå i kø for at blive taget fingeraftryk.

Resultaterne af de fleste meningsmålinger om emnet synes at afspejle den opfattelse af hvem der havde bestilt undersøgelsen, tyder mere om moderne polling standarder, end hvad vi alle virkelig tænke over ID-kort.

Stadig, at der ikke har været en enorm tumult eller walk-outs eller demonstrationer. Er Britiske folk okay med id-kort og den tilsluttede massiv database? Eller er de bare uvidende om, hvad det hele betyder?

En af regeringens største kritikere har været lobby gruppe NO2ID – og det mener sidstnævnte. “Hvad sker der… vil komme som et stort chok for en masse mennesker,” siger generalsekretær Guy Herbert at DET PRO.

“Det er meget, meget klart, at jo mere folk ved, i vores fælles erfaring, mere mod det, de har tendens til at være,” sagde han. “Som offentlig bevidsthed om den ordning, der er vokset… så tal ind er faldet.”

Han sammenlignede det problem, at den meningsmåling skat, siger at når bogstaverne ramt folks hoveddør, ordningen blev “enormt upopulær.”

Med det i tankerne, er her hvad vi ved om ID-kort og registreringsdatabasen ordning så langt, baseret på hjemmekontoret pressemeddelelser, informationsmøder, og hjemmesider – og det samme fra deres mest højlydt kritiker, NO2ID.

Én ting at bemærke, dog – alle af lovgivningen vedrørende den Britiske ID-kort er endnu ikke vedtaget i parlamentet, så nogle af disse er med forbehold for ændringer. I virkeligheden, Hjem Kontor er i besiddelse af en 12-ugers høring om udkast til lovgivning, hvis du ønsker at skubbe på for at ændre oplysninger er tilgængelige her.

Udenlandske statsborgere, der det første, du

Udrulningen er i flere faser, og der er faktisk to separate kort planlagt. Den første er udgivet af Grænser Agentur for udenlandske statsborgere, den anden er ved at blive udviklet til Britiske borgere, som Identitet og Pas-Tjenester. Begge organer er en del af Home Office, og kortene vil hovedsagelig være interoperable.

Men hvad er en udenlandsk statsborger? Denne dejlige sigt er, hvad regeringen bruger til at beskrive alle, der bor i det forenede KONGERIGE i henhold til et visum, så de mennesker, der kommer her for at studere, arbejde eller gifte sig.

Jacqui Smith sagde tidligere i denne måned: “Som identitetskort begynde at rulle ud, starter senere i denne måned med udenlandske statsborgere, vil vi hurtigt se, at en enkelt, nem og sikker måde at bevise, hvem en person er, vil bringe reelle fordele i dette land.”

Tanken er, at enhver udlænding, der ønsker at arbejde, bliver nødt til at vise en af disse kort – selvom det er allerede et krav om at vise en arbejdstilladelse eller visum for at være i stand til at arbejde i øjeblikket.

På det tidspunkt, Phil Stand, NO2ID ‘ s nationale koordinator lavet en ret god pointe. “At antyde, ID-kort eller anden måde er forbundet til indvandringspolitik Jacqui Smith er bevidst engagere sig i populistiske mobning af bløde mål – anonyme personer, der søger ægteskab visum eller uddannelse – dem, der ikke har andet valg end at tie stille og overholde. Alle bosiddende udlændinge er en anden sag. Når det kommer rundt til optagelse af fingeraftryk, Madonna og hendes familie, siger, at en sådan taktik vil give bagslag.”