Google ontkent het verzamelen van schoolkinderen het surfgedrag

0
109

Bored child

Google bevestigt dat zijn handelingen in overeenstemming met de Privacy van Studenten Pandrecht

UPDATE: Google heeft weerlegd vorderingen gemaakt door de Electronic Frontier Foundation dat het geschonden, aan haar te verpanden op de gegevens van kinderen bescherming.

In een officiële blog post, Google Apps for Education (GAFE) regisseur Jonathan Rochelle verklaarde dat “we zijn ervan overtuigd dat onze hulpmiddelen voldoen aan de wet en onze beloften, met inbegrip van de Privacy van Studenten Belofte, die wij ondertekend eerder dit jaar.”

Hij zei ook dat GAFE de kern van diensten, waaronder Gmail, Google Agenda en Google Drive, alleen gebruikt de leerlingen te verstrekken informatie over de dienst zelf, in plaats van voor reclame doeleinden.

Chrome Sync kwam in het bijzonder onder het vuur van de EVF mogelijk het koppelen van kinderen’ van data naar andere activiteiten op het web.

Google heeft gezegd dat persoonlijk identificeerbare informatie die wordt verzameld met deze functie wordt alleen gebruikt om te laten kinderen hun eigen browse-gegevens en instellingen over meerdere apparaten, en dat, wanneer het is gebruikt om te helpen de dienstverlening te verbeteren, zoals Chrome, het is alleen gedaan “na het volledig verwijderen van informatie over individuele gebruikers”.

“We ontwikkelen producten die leerkrachten helpen bij het leren en helpen leren de studenten”, Rochelle zei. “We zijn voortdurend bezig om onze producten te verbeteren en we nemen alle feedback van klanten en de bescherming van de consument groepen serieus.”

Een nieuwe klacht ingediend door De Electronic Frontier Foundation (EFF) met de Federal Trade Commission (FTC) claims die Google verzamelt persoonlijke informatie over schoolkinderen, met inbegrip van zoekopdrachten op internet.

Volgens de klacht is de sync-functie in Google ‘s Chromebook is standaard ingeschakeld, zodat het bedrijf te houden, te bewaren en mijn gegevens, zoals die sites studenten te bezoeken, wat ze op zoek zijn naar wat YouTube video’ s ze kijken, en wachtwoorden.

Google eerder ondertekend voor de Privacy van Studenten Pand in de VS, veelbelovende niet verzamelen, gebruiken of delen van de leerlingen persoonlijke informatie, tenzij er sprake is van een legitieme educatief doel of de ouders toestemming hebben gegeven.

Nate Cardozo, EFF Personeel Advocaat, zei: “Ondanks openbaar veelbelovende niet, Google mijnen studenten’ browse-gegevens en andere gegevens, en gebruikt het voor de eigen doeleinden. Het maken van beloften en er niet naar leven is een schending van FTC-regels tegen oneerlijke en misleidende handelspraktijken.

“Minderjarigen mogen niet worden bijgehouden of gebruikt als cavia’ s, met hun gegevens behandeld als een profit center. Als Google wil het gebruik van studenten data naar ‘verbetering van Google-producten,’ dan moet het uitdrukkelijke toestemming van de ouders.”

EFF ontdekt de praktijk tijdens het onderzoek voor zijn eigen ‘Bespioneren Studenten’ – campagne, die werd opgericht om het bewustzijn van de risico ‘ s voor de privacy van kinderen bij het gebruik van school-geleverde technologie.

Het bedrijf heeft verteld EFF dat het van plan is om te schakelen van de Chrome Synchronisatie instellen op school Chromebooks die het mogelijk maakt gegevens gedeeld worden met andere Google-diensten.

“Wij prijzen de scholen voor het brengen van technologie in het klaslokaal. Chromebooks en Google Apps for Education hebben enorme voordelen voor het onderwijs en voor het voorbereiden van studenten voor de toekomst”, zei Sophia Gaan, EFF Personeel Advocaat. “Maar apparaten en cloud-diensten gebruikt op scholen, zonder compromis of mazen in de wet, het beschermen van de privacy van studenten.

“We doen een beroep op de FTC om te onderzoeken Google’ s gedrag, stoppen met het bedrijf via de student persoonlijke gegevens voor hun eigen doeleinden, en om de vennootschap te vernietigen alle informatie heeft verzameld die niet voor educatieve doeleinden.”