Gå Nødder Med Nutyx: En Tilpasselig Linux-Styresystem

0
265

Linux giver større kontrol end operativsystemer som mac os og Windows. Men inden for Linux-plads, visse Linux-operativsystemer give mere kontrol end andre. NuTyX skiller sig ud som en meget fleksibel Linux operativsystem.

Som en Linux distro, NuTyX er rettet mod Linux-fanatikere. Det er en fordeling, der giver mulighed for tilpasning og kommer helt bloatware gratis. På grund af sin kommando-line interface, det er en temmelig barebones, men funktionelle OS. Find ud af, hvad NuTyX er, hvorfor det er så fleksible, og lære hvis du skal bruge det!

Hvad Er NuTyX Linux?

Nutyx - KDE GUI Image Credit: NuTyX.org

NuTyX er et Linux-styresystem, som lægger vægt på høj grad af fleksibilitet. En sand minimalistisk ‘ s distro, dette OS bruger collection koncept. En samling er et konglomerat af alle pakker, der tilbyder en funktion.

For eksempel, det grafiske bruger interface (GUI) samling lader dig installere en GUI, og vælg din favorit window manager. På NuTyX, der er et væld af muligheder: du kan installere KDE, GNOME, MATE, eller Xfce.

Yderligere, NuTyX benytter sig af den “Linux from Scratch” ideologi er, at projektet indeholder vejledning i at opbygge en skræddersyet Linux operativsystem og fundament. Men det endelige produkt er en distro, flikket sammen af brugeren.

Hvad er der Unikt ved NuTyX?

Linux-operativsystemer bugne. Der henviser til, at nogle er generelle desktop-distributioner, andre er temmelig niche

Den Nyeste Linux-Operativsystemer til Enhver Niche

Den Nyeste Linux-Operativsystemer til Enhver Niche
Linux-operativsystemer er konstant opdateret, med nogle er mere væsentlige end andre. Ikke sikker på, om at opgradere? Tjek disse nye Linux-operativsystemer og at se, hvis du skal prøve dem.
Læs Mere

. Nogle er bedst egnet til server-miljøer

12 Bedste Linux-styresystemer, og Hvem Skal Bruge Dem

12 Bedste Linux-styresystemer, og Hvem Skal Bruge Dem
Opbygning af en server? Linux er ideel, typisk tilbyder udvidede tilladelser, øget fleksibilitet og stabilitet. Men hvilken en skal du vælge? Tjek de 12 bedste Linux-styresystemer, og hvem der skal bruge dem.
Læs Mere

eller selv for home theater PC-brug

9 Awesome Linux Media Center-Distributioner til Din HTPC

9 Awesome Linux Media Center-Distributioner til Din HTPC
Linux-distributioner, der tilbyder en fleksibel, mere alsidig løsning til at skabe en fantastisk HTPC end Windows. Ønsker at bygge en HTPC? Der er en masse fantastiske Linux media center distributioner afventer.
Læs Mere

. NuTyX adskiller sig ved at være det væsentlige, hvad brugeren ønsker. Unikke elementer af NuTyX begynder med installationen. Det er i det væsentlige en rulle din egen distro

Roll Din Egen Linux-Operativsystem Med Ubuntu Tilpasning Kit

Roll Din Egen Linux-Operativsystem Med Ubuntu Tilpasning Kit
Ubuntu Tilpasning Kit tilbyder en DIY erfaring til at skabe et skræddersyet Ubuntu-baseret distribution, med dit eget valg af apps og skrivebordet, for at brænde til CD eller USB. Tid til at opbygge din egen tilpassede distro!
Læs Mere

. Dog, den rullende starter efter installationen.

I modsætning til de fleste af OS installationer, NuTyX kan være installeret i de fleste Linux-distributioner. Der er et Bash-script, som kan downloades via kommandolinjen. Så NuTyX er lanceret fra et væld OS:

install-nutyx

Som sådan, NuTyX ikke kræver en harddisk eller partition. I stedet, NuTyX skaber et virtuelt miljø, så det kan installeres og geninstalleret uden formattering og partitionering af en harddisk. Dette er en fantastisk funktion. Så snart NuTyX er installeret i en anden mappe, kan du oprette en personlig ISO iteration af NuTyX.

Selv sin pakke manager fortsat roman. Der henviser til, at mange Linux systemer bruger lignende pakke ledere, NuTyX anvender sin egen pakke manager i KORTENE.

NuTyX Installation

NuTyX-install-1

På grund af sin virtualisering, NuTyX kan installeres ved hjælp af flere metoder. Jeg prøvede NuTyX i en virtuel maskine, samt en frisk installation på et Atom-drevne Acer netbook

5 Letvægts Linux-Distributioner, Ideelle til en Intel Atom Processor-PC

5 Letvægts Linux-Distributioner, Ideelle til en Intel Atom Processor-PC
Lad ikke din Atom-drevne netbook eller lav-specced bærbar computer, der samler støv i et skab — installere en letvægts Linux distro, og begynde at nyde mobile computing igen!
Læs Mere

. Begge processer blev ganske enkel. Det er dog værd at bemærke, at menuerne er decideret dateret. Der er en DOS-tiden på udkig sæt menuer, som styrer NuTyX installere. Forvent ikke noget med den polske af Ubuntu installation af windows.

nutyx install

Jeg formoder, at i betragtning af NuTyX henvender sig til power-brugere, dette bør ikke komme som en overraskelse. Ikke desto mindre, NuTyX føles en smule gammeldags og klodset i løbet af første installation simpelthen på grund af dens interface. Du vil gå gennem grundlæggende trin, som du opretter partitioner. Det er den første og mest afgørende skridt i processen. Skal du have en swap partition såvel som primære OS-partitionen.

nutyx install

Endelig, efter valg af sprog og indstilling af dato og tid, skal du oprette et brugernavn og en adgangskode. Når dette er fuldført, NuTyX støvler i en command line interface (CLI).

Hvordan Virker NuTyX

Efter opstart i CLI, at konfigurationen er fuldført. Well, i det mindste den base NuTyX installere. Men hvis du søger noget uden for den minimalistiske installere, du nødt til at indlæse dem selv. Det er temmelig smertefri. Heldigvis, i overholdelse af Linux fra bunden ideologi, NuTyX byder på en fantastisk dokumentation. Mens jeg fandt installation forholdsvis ligetil, der er en fast installation dokument fyldt med screenshots.

nutyx

Hvad jeg fandt mest nyttige blev den afsluttende artikel. Dette giver et overblik om opdatering af metadata for de tilgængelige pakker og installation af en GUI. Det første jeg gjorde efter at være logget ind, for at installere Xorg:

få xorg

Package manager, KORT, er temmelig intuitiv. For at spare tid, kan du udføre en alt-i-en installation af forskellige værktøjer. Du skal blot indtaste disse som en streng i kommandolinjen:

få zip unzip xdg-user-dirs gvfs ntfs-3g-alsa-utils firefox libreoffice pidgin thunderbird

Ønsker en GUI? GNOME, KDE, Xfce, MATE, Openbox, og Lxde er tilgængelige:

få kde5 kde5-ekstra
få gnome gnome-extra
få xfce4 xfce4-ekstra
få mate mate-ekstra
få lxde
få openbox

Hands On Med NuTyX

KDE running on Nutyx Image Credit: NuTyX.org

Min første post-install handling var at lægge op til en GUI. Jeg tog KDE, da det er let og jeg brugte mine gamle maskiner for at afprøve NuTyX. Jeg er også udført en omfattende installation af flere gavnlige hjælpeprogrammer som LibreOffice og Firefox. Navigering NuTyX med kommandolinjen samt en GUI er temmelig standard billetpris. Det er ikke anderledes end alle andre CLI – eller GUI-baseret Linux-distro.

Jeg satte pris på den let karakter af NuTyX. Ofte, især når de køber en præ-bygget maskine, der er bloatware til at fjerne. Linux-operativsystemer typisk tage bloatware. NuTyX tager konceptet til det yderste. NuTyX er derfor, hvad du gør det til. Pæn rører giver dig mulighed for at ændre GUI uden at skulle downloade hver pakke eller geninstallere et interface. I stedet pakker, der allerede er hentet blot geninstalleres den, når du ændrer GUI valg.

Plus, de package manager består af moduler kan udvides. Dette betyder, at der er ingen afhængigheder, men glibc. Der er en stor gevinst for NuTyX i sin opdagelse af runtime afhængigheder automatisk.

Hvem Bør Bruge NuTyX?

Nutyx with a GUI Image Credit: Nutyx.org

NuTyX er bedst egnet til avancerede brugere. Mens en Linux nybegynder, kan brugeren NuTyX, mangel af en grafisk brugergrænseflade, der betyder, at det er bedst for mellemprodukt til avanceret skarer. Installationen er ret intuitiv. Men den obligatoriske partitionering kan være en udfordring for begyndere. Sure, det er ikke så kompliceret, som ilægning op CoreOS. Men NuTyX er ikke så simpelt som Ubuntu Desktop, der er let nok for alle, der har brugt en PC.

For dem, der afskyr bloat og ønsker fuld kontrol over deres maskine, NuTyX er et fantastisk valg. Det er svært at foreslå konkrete ansøgninger om NuTyX, da det er lige så fleksibel. Brug det som et CLI-distro, installere det på sin egen harddisk, skal du køre NuTyX fra en anden Linux-operativsystem: mulighederne er næsten uendelige. Som sådan bruger for NuTyX variere. Det kunne være en stor server OS, da det er så let, og en kommandolinje-baseret, eller endog et udviklingsmiljø fra en anden distro.

Bør Du Skifte til NuTyX?

Hvis du har fået et Linux operativsystem, du nyder, og er tilfreds med, ved alle midler, at fortsætte med at bruge det. Men jeg vil helt klart anbefale at i det mindste forsøger NuTyX. I modsætning til mange andre distributioner, der kræver en Live-CD eller frisk installation, NuTyX kan nemt installeres i sin egen virtuelle miljø. Det er en fremragende distro at lege med og tilpasse. Derfor, NuTyX er en solid strejftog i mere avancerede Linux emner og en god måde at få hands-on med din OS. Mange brugere strømmer til NuTyX for sin fleksibilitet. Selv Linus Torvalds, skaberen af Linux, kaldet fleksibilitet, som den “største styrke” af Linux.

Det er her, hvor NuTyX excellerer. Desuden NuTyX er fantastisk til ældre hardware. Fordi det er utrolig let, NuTyX er perfekt for ældning eller enheder, der kører en virtualiseret miljø. Men hvis du ikke er opsat på at nogle gør-det-selv (DIY) arbejde, NuTyX er ikke for dig. Hvis du foretrækker et simpelt klik-gennem installation og bare ønsker at komme i gang med et operativsystem, videregive NuTyX. For dem, der er villige til at sætte i en smule af upfront arbejde, NuTyX er en Linux-legeplads.

Gå Nødder Med NuTyX: Sidste Tanker

NuTyX er som et sæt LEGO-spil til Linux. Efter basen installation, du har, hvad der er beslægtet med en spand af mursten, der venter for dig at sætte sammen, uanset hvad du gerne vil. Installere en GUI, holde sig til kommandolinjen, så brug den på en server, skal du anvende det på skrivebordet, tage NuTyX hvor du har lyst. Det er en jack of all trades Linux operativsystem. Men blandt den massive mængde af valg, NuTyX tilbyder også en sværm af enkelhed. Package manager er en leg, installation er forholdsvis ligetil, og du behøver ikke engang at slette en harddisk til at komme i gang med NuTyX.

Leder du efter den bedste Linux-operativsystemer? Tjek disse bedste Linux-distributioner

Den Bedste Linux-Operativsystemer

Den Bedste Linux-Operativsystemer
Der er mange Linux-distributioner, der findes til en række forskellige formål, som gør det svært at vælge til tider. Her er en liste over de bedste for at hjælpe dig med at beslutte.
Læs Mere

. Eller læs alt om, hvad vi bruger her, og hvorfor

Som Linux-Operativsystemer, Vi Bruger og Hvorfor

Som Linux-Operativsystemer, Vi Bruger og Hvorfor
Det er én ting at anbefale en Linux distro. Det er en anden til at vise dig, hvilke af dem vi rent faktisk bruge på en daglig basis. Her er dem, vi foretrækker, og hvorfor!
Læs Mere

.

Har du prøvet NuTyX, eller har du planer om at? Lad os vide i kommentarerne nedenfor!

Image Credit: DistroWatch