Første MeeGo-smartphone bygge tilgængelig for udviklere

0
126

MeeGo logo

En pre-beta version af Nokia og Intel ‘ s nye mobile platform har været førstemålmand, men det første endelige build er ikke forventet i mindst tre måneder.

Mobiltelefon-udviklere har fået deres første smag af MeeGo, Linux-baseret platform, der er udviklet i fællesskab af Nokia og Intel, med en tidlig version af den mobile OS nu tilgængelig for download.

En lignende tidlig version af operativsystemet, som er bygget på fundamentet af Nokias Maemo og Intels Moblin platforme, der dukkede op til netbook-udviklere i sidste måned, med en smartphone-version lovet ved udgangen af juni – et løfte, Nokia og Intel formået at holde… bare.

Sammen med de MeeGo Kerne OS med middleware komponenter, udgivelsen omfatter også MeeGo-Api ‘ er, en henvisning brugergrænseflade og et udvalg af applikationer, der dækker grundlæggende funktioner: en status bar, lås skærm, application launcher, on-screen keyboard, telefon opkald, sms-klient, browser, kontakter programmet og photo viewer.

Det at opbygge er kompatibel med Intel Atom-baserede enheder, samt Nokias N900 smartphone – kun Nokia-håndsæt, der dukkede op for at køre den endelige build af Maemo, før det blev indarbejdet i MeeGo-projektet.

I et blog-indlæg, for at markere udgivelsen af preview build, MeeGo Tekniske styregruppe medlemmer Valtteri Halla og Imad Sousou sagde OS’ ankomst cementeret Nokia og Intel ‘ s forhold til projektet.

“Denne milepæl, der markerer afslutningen af en fusion af Moblin og Maemo som store arkitektur beslutninger og tekniske valg er blevet fastlagt,” den post skrev.

MeeGo er afgørende, at Nokia ‘ s håb om at genvinde et fodfæste i den høje ende af smartphone-markedet. Efter den vellykkede N95 og N96, den finske telefon maker ‘ s flagskib N-serie har i stigende grad svært ved at konkurrere mod folk af Apple iPhone og high-powered Android-enheder fra kan lide af HTC.

I slutningen af sidste år meddelte Nokia, at Symbian OS, der tidligere var at finde på hele sit sortiment af mobiltelefoner vil i fremtiden være begrænset til udelukkende at dens masse-marked “feature phones”, mens N-serien vil køre de nyere, mere kraftfulde Maemo OS – som det ses i N900.

Maemo kan ikke forsvandt fra scenen, men MeeGo nu har nøglen til sin smartphone formuer. Nokia har bekræftet så meget for nylig, da det sagde den nyligt lancerede Nokia N8 ville være den sidste Symbian-baserede N-serien telefon.

Den første endelige version af MeeGo er grund til at blive frigivet omkring oktober, med de faktiske mobiltelefoner, der kører platform sat til at ankomme kort tid derefter.

Den pre-release build af det nye operativsystem kan downloades direkte fra MeeGo hjemmeside, der også har screenshots og videoklip af OS i aktion.