Finland gør bredbånd internet en juridisk ret for alle

0
113

Web URLs

Med en ud af fire BRITISKE hjem stadig uden internet adgang på alle, den finske regering har gjort det til en juridisk ret til borgerne.

Finland er blevet det første land i verden til at gøre bredbånd internet er inkluderet en grundlæggende juridisk rettighed for alle borgere.

I henhold til en ny lov, som træder i kraft i dag, telekommunikations-virksomheder i landet er forpligtet til at give alle borgere med bredbåndsforbindelser i stand til hastigheder på mindst 1 mbps. Den finske regering har også lovet at hele befolkningen vil have 100Mbps forbindelser i 2015.

Mens bredbånd dækning i STORBRITANNIEN sidder på lige 73 pct., i Finland er allerede en af de tilsluttede lande i verden, med så meget som 96 procent af sine fem millioner befolkningen, der har adgang til internettet. Bare 4.000 boliger stadig nødt til at være forbundet til at opfylde kravene i den nye lov.

Finske kommunikationsminister Suvi Linden sagde den lovgivning, der afspejlede det faktum, at internettet var ikke længere et privilegium, men snarere en del af hverdagen på tværs af alle lag af samfundet.

“Internet-tjenester er ikke længere blot for underholdning,” Linden fortalte BBC. “Finland har arbejdet hårdt på at udvikle et informationssamfund, og for et par år siden indså vi ikke alle havde adgang.”

Landets nye lov skaber et problem at håndhæve de foreslåede Eu ‘ s anti-piratkopiering love, men som ville gøre det muligt for piratkopiering lovovertrædere til at have deres internet forbindelser afbrudt. For at komme omkring problemet, den finske regering siger, at det vil sende breve til de formodede gerningsmænd.

“Vi vil have en politik, hvor operatørerne vil sende breve til ulovlige fil-delagtige men vi er ikke planer om at afskære adgangen,” Linden sagde.

I det forenede KONGERIGE, køreplanen til at give adgang til internettet – og i særlig adgang til højhastigheds-bredbånd service – rundt om i landet er blevet en mere og mere høj-profil debat, og der var en større kampagne spørgsmål i den seneste folketingsvalg.

Den Digitale Storbritannien Rapporten lægger Regeringens forpligtelse til at tilbyde alle boliger i det forenede KONGERIGE med adgang til web-forbindelser på mindst 2 mbps i 2012 – selv om det ikke er garanteret ved lov.