W3C begint HTML vernieuwen inspanning

0
67

Markup language autoriteit vaststelt en herlanceert de verschillende werkgroepen aan het definiëren van de volgende generatie HTML en XHTML tekst en gegevens talen

HTML is misschien wel de belangrijkste technologie die betrokken zijn bij de uitwisseling van ideeën en informatie in de afgelopen tien jaar. Veel van de uitgangspunten zijn genomen voor lief want het is al bijna een decennium sinds de laatste grote herziening van de taal werd geformaliseerd in de vorm van 1998 de HTML-code van 4. Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft besloten tot heropening van de discussie over de evolutie van HTML en de gegevens/tekst-gemengd neef, XHTML, in de vorm van nieuwe normen-het maken van werkgroepen.

De nieuwe HTML-werkgroep, voorgezeten door een W3C-vertegenwoordiger en een manager van Microsoft, is gepland voor het produceren van een definitieve ontwerptekst van de nieuwe HTML-specificatie door het tweede kwartaal van 2008, met de uiteindelijke aanbeveling worden ingediend in het 3e kwartaal van 2010. In parallel, W3C zal haar werk op XHTML 2.0. De laatste ontwerptekst van die taal werd gepubliceerd in juli 2006.

In de aankondiging te verklaren zijn bedoelingen, W3C is openhartig over de mislukking van haar visie in 2000 te migreren desktop gebruikers van HTML naar XHTML standaard. “Leiders in het Web developer ontwerp en gemeenschappen drong er daarom bij het W3C om de hernieuwing van het engagement naar HTML met het toevoegen van nieuwe functies,” W3C zei. De organisatie laat de mogelijkheid open dat het misschien een andere naam om te helpen bij het verduidelijken van de verschillende rollen voor de twee technologieën, zoals XHTML is geworden van een infrastructuur dan een eindgebruiker actief.