Veckan i Siffror: Integritet på nätet

0
41

Den här veckan ska vi fira Queen ‘ s first e-post och titta på Street View kontroverser.

Denna vecka, integritetsfrågor verkade vara ett gemensamt tema, med både Google Street View och Phorm att locka till sig negativ uppmärksamhet – men det är inte bara dåliga nyheter.

40 Mbit / s – den framtida tillgången hastigheter för områden i STORBRITANNIEN, med start 2010. BT planer på att spendera £1,5 miljarder på ett nationellt fiberoptiskt bredband, som gör att runt 40 procent av STORBRITANNIENS hem och företag att få tillgång till fiberbaserade tjänster.

Åtta procent – mängden av internationella samtal under 2008 usingSkype, en 41-procentig ökning på 2007 års nivåer.

25 – antal BRITTISKA städer till stor del täcks av Google ‘ s Street View-bild-kartläggning, som lanserades förra veckan. Privacy International är att ringa för Information Commissioner ‘ s Office för att stänga av tjänsten, medan de tar en titt.

33 år – Drottningen skickade ut sin första e-post 33 år sedan, när jag besökte försvarsministeriets vetenskaplig forskning hub.

21,000 – underskrifter på en ny ansökan till bojkott Phorm, som spårar vilka sidor användaren besöker till profil vilka annonser som ska visas. Open Rights Group har skrivit ett öppet brev ber sju av STORBRITANNIENS största webb-företag att välja bort Phorm.

£300 miljoner mängden BRITTISKA företag slösar bort varje år genom att slå tomgång datorer. Om du minskar din klimatpåverkan är av intresse, kom du ihåg att stänga av din dator när du lämnade kontoret?