Sporbar schoolwear i udvikling

0
51

De adspurgte forældre efterspørgslen efter brændstof til GPS i uniformer.

Lancashire-baseret skole uniform producent, Trutex er ved at udvikle tøj, der vil bære satellit tracking enheder, så forældre kan holde styr på, hvad der er sket med deres børn.

Ideen kom ud af hidtil uset efterspørgsel efter sådanne tøj fra hele verden, efter at selskabet foreslået idéen i en undersøgelse, der løb ved udgangen af den måned, der på sin hjemmeside.

Online-undersøgelse foretaget af fabrikanten fandt 59% af forældrene ville være interesseret i at købe uniformer udstyret med GPS (global positioning system) teknologi.

Trutex marketing manager, Clare Rix fortalte DET PRO, at de badges og farver, som er en funktion af skole-uniformer, der allerede fungerer som en sikkerhedsfunktion, der hjælper til at identificere, hvilken skole barnet deltager, og måske gør det lettere for pjækker officerer til at udvælge truants på høje gader. Hun tilføjede, at ideen om at tilføje GPS-kom som en naturlig forlængelse af dette.

“Det var det næste logiske skridt, at kende den teknologi, der var derude til at gøre for at opnå dette,” sagde hun.

Trutex er nu i forhandlinger med en række producenter om at udvikle en række uniformer med tracking stand, at der vil også bevare den hårde iført funktioner, der er nødvendige for at modstå hverdagens strabadser, af skolebørn ‘ s aktiviteter.

Rix tilføjede, at der var et par forskellige tilgange til diskussion: det ene var at begrænse funktionaliteten af tracking-enhed, så den kun har udstedt advarsler, når et barn har efterladt et begrænset område, som en skole ‘ s lokaler, den anden var den mere almindelige, altid på tracking-enhed, som forældre kan bruge til at tjekke om deres børns færden, hvor de var inden for rækkevidde af en GPS-modtager.

At være på et så tidligt tidspunkt i sin udvikling, Trutex var ikke i stand til at sige, hvad hvis der er nogen spørgsmål vedrørende privatlivets fred vil blive inddraget, eller som metode til at spore det stillede. “Det hele kommer ned til omkostninger og kompleksitet,” sagde Rix, tilføjer, at virksomheden er på udkig potentielt at kunne lancere en række spores uniformer i begyndelsen af 2008 akademiske år, der vil være rettet mod de 9-12 årige aldersgruppe.

En BRITISK GPS-forhandler, der foretrak at forblive unavngiven tilføjede, at som indbyggede GPS-enheder bliver mindre, denne mulighed var ikke uden en verden af muligheder. Det sagde også, at den funktionalitet, der allerede findes for at levere tracking software til en overordnet PC ved hjælp af placering-baserede websites, såsom Google Earth, for eksempel, eller til at sende tracking koordinater og advarsler til en bred vifte af mobiltelefon-modeller.

Trutex initiativ kommer kun en uge efter en Essex-baseret Kevlar sikkerhed tøj producent, BladeRunner lanceret kniv-bevis jumpere og blazere, når forældre anmoder om og fra bagsiden af deres populære kniv-bevis hættetrøjer.