Sony a9 anmeldelse: Dette speilløse DSLR-killer flytter goalposts

0
57

Sony's barnstorming a9: the mirrorless DSLR killer

Sonys barnstorming a9: speilløse DSLR-killer

(Credit: Scott Collie/Nye Atlas)

I hvert felt av teknologi, er det liminal øyeblikk når den nye begynner å outpace den gamle, og klokken begynner å bompenger for forrige generasjons største prestasjoner. Som jeg ser forbi Sony a9 over min samling av digitale SLRs, jeg kan høre en tydelig ringing.

Speilløse kameraer har alltid hatt lover. Muligheten til å forhåndsvise et skudd på riktig måte, inkludert eksponering, gjennom en elektronisk søker (EVF). Potensialet for mindre, lettere og organer med færre clunky bevegelige deler. Muligheten til å ta bilder uten å svinge et speil rundt og å måtte forholde seg til at støy og vibrasjoner problemet.

Men det har vært barrierer for alvorlige skyttere. Den EVFs ikke var flott å se på, og i begynnelsen ble de en touch laggy. Den var treg autofokus, fordi det brukes kontrast oppdage systemer i stedet for den mye raskere fase oppdage systemer bygget inn i Speilreflekskameraer. Bildene så bra ut, men opplevelsen av å skyte med noen av disse kameraene følte sakte og klumpete og … kanskje litt billig.

Som min par uker med Sony a9 komme til en slutt, det føles for meg som de barrierer har blitt knust gjennom, og DSLR ‘ s dager er nummererte. Det er bare det at god. Dette er fremtiden til det profesjonelle nivå kameraet, og det starter alle typer ass.

Vi har allerede diskutert den a9 er latterlig 20fps burst speed, kompakt størrelse, 693-punkt fase oppdage autofokus system og ærlig uhøflig lav-lys evne i vår første inntrykk stykke fra to uker siden. Her er noen flere observasjoner jeg har gjort i mellomtiden, sammen med en haug med eksempler på bilder.

Entry-level og tilgjengelighet

Dette er ikke den type persnickety dyret som noen high-end kameraer kan være. Det trenger ingen spesiell behandling, og en rangering amatør kan hoppe inn i grønn modus og sprenge seg selv bort med bilde kvalitet uten noen gang trenger å vite hva En modus står for. Knappene er alle i fin, intuitivt steder, med unntak av en eksponeringskompensasjon hjulet som er lett kom borti ut av klask, og jeg har aldri funnet meg selv på jakt etter ting for lenge.

Jeg har (motvillig) ga dette kameraet til en rekke mennesker til å spille med, og de har alle funnet det svært vennlig å fungere, uansett hvor mye jeg har instinktivt krøp som de holdt AU$11,200 verdt av kameraet ut i front av dem og skjøt stillbilder ser på skjermen bak.

Sier til meg at a9 vil ikke bare være en high-end verktøy for profesjonelle brukere. Det vil også gjøre et veldig bra kjøp for folk med en haug av penger og ikke mye interesse i å rulle opp ermene for å finne ut hvordan kamera fungerer. Og det er ingen dårlig ting for en bransje som er å miste salget til stadig å forbedre smarttelefon kameraer hvert år.

Latterlig kontinuerlig autofokus

A9 kan skyte 20 full-frame RAW-bilder per sekund, for mer enn 240 bilder kontinuerlig, og ved hjelp av en elektronisk lukker det kan gjøre det uten noen gang å avbryte visningen gjennom EVF.

Den slags ytelse er ganske grensesprengende i seg selv. Hva gjør det enda mer imponerende er at det er fokus tre ganger raskere enn 60 ganger per sekund, ved hjelp av de nevnte 693 punkter av fase oppdage autofokus som dekker nesten hele bildet.

Sluttresultatet er at du kan åpne denne tingen opp til f/2.8 på 200mm – noe som gir en syltynne fokus plan – og brann borte som en gatling gun på en raskt motivet, og a9 negler nesten hvert skudd.

Jeg testet dette med forutsigbare fag; motorsykler kommer ned en veddeløpsbane rett høyre mot meg i full fart på BMW G310R lanseringen. Jeg tror jeg skjøt rundt 200 bilder som dagen, og fokus og eksponering var perfekt på omtrent hver eneste en. Jeg lover deg, jeg er ikke så god. Her er et eksempel for dere, en haug av andre fra samme sekvens kan bli funnet i galleriet.

Jeg har også testet denne med de mest uforutsigbare fag jeg kunne tenke på, ved å ta a9 ned til en lokal dog park, igjen på f/2.8 og 200mm, til å utfordre autofokus så mye som mulig. Det var en eksplosjon, la meg fortelle deg. Hundene er enda mer hysteriske frosset i tid enn de blir deres normal sprø selv. Og mens jeg gikk glipp fokusere mer ofte, jeg vil fortsatt sette min hit rate på over 85 prosent.

Ansikt og øyne oppdage moduser også gjøre en god jobb med å gjøre følelse av hva sensoren er å se, og å sette fokus hvor vi mest sannsynlig vil det.

Det er ikke å si at du ikke får dårlige bilder. Du selvsagt gjøre det – det er bare det at de er dårlige på grunn av sammensetningen, eller overfor noen som gjør, eller balanse, eller hundre andre grunner som ikke autofokus. Det vil si, hvis bildene er crappy på a9, er det sannsynligvis ikke kameraets feil, det er din.

Video hensyn

Så godt som autofokus er i stillbilder skyting, det er ikke klar for prime time i video-modus. A9 skyter vakker 4K-video, kraftig detaljerte og imponerende stabilisert seg, og det har med full tid autofokus. Men det er treg, og hvis motivet beveger seg rundt, og det synes ikke å være i stand til å holde det.

Det er merkelig; 20fps stillbilder fokus som et lyn, 25fps video er mye, mye lavere, selv når du setter fokus hastighet til rask.

Mind du, jeg er ikke kjent med noen fullformat kamera som kan spiker video autofokus som ennå –pokker, den fantastiske Panasonic GH5 kan ikke selv gjøre en anstendig jobb med mye større fokusplan av en mikro-4/3rds sensor. Kanskje video autofokus er fortsatt et par år unna.

Og for å være rettferdig, andre video-funksjoner er rimelig godt håndtert; den innebygde mikrofonen er ikke så ille, du får lyd-nivåer på skjermen og zebra striping som et alternativ. Focus peaking og auto-forstørrelse er tilgjengelig for å hjelpe deg med manuell fokus.

Bildefrekvens alternativene er litt skuffende, selv om. Det vakre 4K bilde bare går så langt som 30 bilder per sekund, og sakte film i 1080p gir deg 120 bilder per sekund. Det er litt merkelig, gitt uanstendig hastigheten som dette kameraet skriver stillbilder. Realistisk sett er det nok for de fleste jobber, og kanskje Sony nødvendig for å etterlate seg et sted å gå med den uunngåelige a9 II.

Høy ISO-Ytelse

Vi har allerede berørt på a9 er utrolig ytelse i lite lys, men gjør en ISO-støy test virkelig slo hjem til meg enormt gap mellom Sonys sensorer og skuffende innsats fra Canon i det siste.

Stikker kameraet på et stativ, jeg tok en rekke bilder av en motorsykkel hjelm, så beskåret på en liten del av bildet og laget en PDF-kontakt ark ut av dem. Du kan laste ned ISO-test kontakt ark her, for å zoome inn og se resultatene på pikselnivå. Men i full størrelse i et knaste-ned Web format, la oss se hvordan vi går:

Den ubeskårne bildet over ble skutt på ISO 6,400, hvor en Canon-sensor er i ferd med å falle fra hverandre. Det er en liten bit av støy i a9 bilde hvis du ser for det. La oss gå til ISO på 16.000:

OK det faktisk er noe ser jevnere og mindre støyende enn den første, trolig på grunn av vår foto-slakting bilde komprimering motor. Hvordan om vi jack det til ISO 64,000?

Fortsatt grundig brukbare i et elektronisk format. Hva hvis vi maks denne ting ut til en latterlig ISO 204,800?

Aha! Til slutt, et bilde som ser ut aktivt crappy på denne løsningen. Sjekk at ISO-test kontakt ark for å zoome midt i der ting blir støyende mye raskere. Jeg kan ikke si nok om Sonys sensor-teknologi, det gjør det virkelig satt standarden for full ramme imaging følsomhet.

Klager

Utover noen få video niggles, dette er en kort liste. Jeg liker ikke det faktum at det er ikke super rask til å slette alle filene på kortet. I stedet, Sony gjør du slette bilder etter dato, som er en praktisk løsning hvis du allerede har begynt å skyte, og du glemte å tømme kortet først. Jeg er sikker på at det er en “formatere kortet” eller “slett alle” alternativet et sted, men det gjorde ikke presentere seg for meg umiddelbart, og jeg ser ikke hvorfor det ikke kan være riktig det i “slette en/slette multi/slett alle fra denne dato” – menyen.

Flip-out skjermen ikke kaste seg ut på siden, den holder seg i takt med kroppen. Det fungerer OK i de fleste situasjoner, men ikke med håndholdt stabiliserende gimbal som Mosa Luft, som blir mer og mer vanlig i små-skala video produksjon.

På mange speilløse kameraer jeg vil klage på batteriet liv – tross alt, er det stadig kjører sensoren og enten bak skjermen eller EVF-samt alt annet som det har å gjøre. Men batterilevetiden på a9 er faktisk veldig imponerende, spennende ut om 480 bilder, eller mer enn 100 minutter med kontinuerlig video-opptak, på et fullt batteri.

Konklusjoner

I alt dette er det beste kameraet jeg noensinne har lagt mine hender på. A9 er bombastisk burst speed er en spennende avveksling som aldri slutter å imponere, men la oss ikke la bjeller og fløyter distrahere oss fra hvor godt dette ting ikke det grunnleggende.

Bildekvaliteten er fantastisk. Dynamic range er suveren. Fargen er fantastisk. Ytelse i lite lys er ekstraordinær – ikke neste nivå som Sony ‘ s A7SII leverer, men utestående i forhold til noe i Canons utvalg. Sensor støy er godt kontrollert opp til ISO 6400 eller så, og under de rette omstendighetene, bilder som er brukbare opp til ISO 60,000. Noe som er helt latterlig.

Autofokus er jævla nærheten utrolig i stillbilder skyting, og som rasende burst pris er så alt for fort du er nesten skyting video, med hver ramme et RAW-bilde. Kroppen er liten og lett nok til å henge av skulderen hele dagen, i hvert fall inntil den er koblet sammen med en dyrisk stykke glass som FE 70-200mm f/2.8 GM OSS-objektiv fra Sony sendt ut med det. Og det er også ganske god på video, selv om det ikke er en verden beater i den forbindelse.

På AU$6,999 (US$4,499.99) for kroppen alene, og en ekstra AU$4,199 (US$2,599.99) hvis du vil at dette fantastisk objektiv, Sony a9 kommer til å være godt ut av rekkevidde for de fleste. Og det er OK, det er en pro-klasse bildebehandling verktøy og mange av de som kjøper det vil bli forventer å få sine penger tilbake.

Men for meg er dette kameraet er betydelig i at det tar på Speilreflekskameraer på sitt eget spill, og er lik eller slår dem på hver tur. Speilløse er ikke lenger et kompromiss, det er en ren nytte. Jeg kan ikke se for meg noen gang å sette inn penger ned på et DSLR igjen. Bravo, Sony, du har bygget en fantastisk maskin og presset state of the art fremover.

Produkt side: Sony a9