Sony a9 anmeldelse: Denne mirrorless DSLR-killer flytter målstolperne

0
95

Sony's barnstorming a9: the mirrorless DSLR killer

Sony ‘ s barnstorming a9: mirrorless DSLR-killer

(Credit: Scott Collie/Nye Atlas)

I hvert område af teknologi, der er liminal øjeblikke, når den nye begynder at overhale de gamle, og klokken begynder at vejafgift for den tidligere generation af s største resultater. Som jeg ser forbi Sony a9 hele min samling af digitale Spejlreflekskameraer, kan jeg høre en særskilt ringning.

Mirrorless kameraer har altid haft lover. Evnen til at se et skud korrekt, herunder eksponering, ved hjælp af en elektronisk søger (EVF). Potentialet for mindre, lettere og organer med færre klodset bevægelige dele. Evnen til at optage billeder uden at svinge et spejl rundt og har at gøre med, at støj og vibrationer spørgsmål.

Men der har været barrierer for alvorlige skytter. Den EVFs ikke var fantastisk at se på, og tidlig om de var en touch laggy. Autofokus var langsom, fordi det bruges kontrast afsløre systemer i stedet for den meget hurtigere fase opdage systemer, der er indbygget i DSLRs. Skud så godt, men oplevelsen af at skyde med nogle af disse kameraer følte mig langsom og klodset og … måske en smule billig.

Så mit par uger med Sony a9 kommer til en ende, det føles for mig som om de barrierer, der er blevet smadret igennem, og DSLR ‘ s dage er talte. Det er bare så god. Dette er fremtiden for det faglige niveau kamera, og det sparker alle former for røv.

Vi har allerede diskuteret de a9 ‘ s latterlige 20fps burst hastighed, kompakt størrelse, 693-punkt fase opdage autofokus-system og helt ærligt uforskammet lav-lys evne i vores første indtryk stykke fra for to uger siden. Her er nogle flere observationer, jeg har foretaget i den mellemliggende periode, sammen med en bunke af eksempler på billeder.

Entry-level tilgængelighed

Dette er ikke den slags persnickety beast, at nogle high-end kameraer kan være. Det kræver ingen særlig behandling, og en rang amatør kan springe ind i grøn tilstand og sprænger sig selv væk med billedkvalitet uden nogensinde at behøve at vide, hvad En tilstand står for. Knapperne er alle i nice, intuitiv steder, med undtagelse af en eksponeringskompensation hjul, der er let væltet ud af whack, og jeg har aldrig fundet mig selv på jagt efter ting for længe.

Jeg har (modvilligt) udleveret dette kamera til et antal personer at spille med, og de har alle fundet det meget venlige til at fungere, uanset hvor meget jeg har instinktivt cringed, som de afholdt AU$11,200 værd af kameraet ud foran dem og skudt stillbilleder kigger på den bageste skærm.

Det siger mig, at det a9 vil ikke bare være et high-end værktøj til billedbehandling fagfolk. Det vil også gøre et fantastisk køb for mennesker med en masse penge, og ikke meget interesse i at rulle ærmerne op for at finde ud af, hvordan kameraer arbejde. Og det er ikke nogen dårlig ting for en branche, der er ved at miste salg til stadigt at forbedre smartphone-kameraer hvert år.

Latterligt kontinuerlig autofokus performance

A9 kan skyde 20 full-frame RAW-billeder per sekund, for mere end 240 skud kontinuerligt, og ved hjælp af en elektronisk lukker det kan gøre det uden nogensinde at forstyrre dit udsyn gennem EVF.

Den slags præstationer er temmelig mind-blowing i sig selv. Hvad gør det endnu mere imponerende er, at det er at fokusere tre gange hurtigere end, at 60 gange per sekund, ved hjælp af de førnævnte 693 point af fase-at opdage autofokus, der dækker næsten hele billedet.

Slutresultatet er, at du kan åbne denne ting op til f/2.8 på 200 mm, hvilket giver en barberkniv-tynd fokus fly – og brand væk som en gatling gun på et hurtigt bevægende motiv, og a9 negle næsten hvert skud.

Jeg har testet dette med forudsigelige emner; motorcykler kommer ned på en racerbane lige ret mod mig i fuld fart på BMW G310R lanceringen. Jeg tror, jeg har skudt omkring 200 billeder den dag, og fokus og eksponering var perfekt på bare om alle. Jeg lover dig, at jeg ikke er så god. Her er et eksempel for jer, en bunke af andre fra den samme sekvens kan findes i galleriet.

Jeg har også prøvet dette med de mest uforudsigelige emner jeg kunne tænke på, ved at tage a9 ned til en lokal dog park, igen på f/2.8 og 200mm, at udfordre autofokus så meget som muligt. Der var en eksplosion, lad mig fortælle dig. Hunde er endnu mere morsom, frosset i tid, end de bliver i deres normale skøre selv. Og mens jeg gjorde glip fokusere mere ofte, at jeg vil stadig sætte mit hit-rate på over 85 procent.

Ansigt og øjne registrere tilstande, som også gør et stort stykke arbejde med at få mening ud af, hvad sensoren er at se og lægge fokus der, hvor vi er mest tilbøjelige til at ville det.

Det er ikke til at sige, at du ikke får dårlige billeder. Selvfølgelig gør du det – det er bare, at de er dårlige på grund af sammensætningen, eller ansigt, nogen gør, eller balance, eller et hundrede andre grunde, der er ikke autofokus ydeevne. Det vil sige, at hvis dine billeder er crappy på a9, det er nok ikke kameraets skyld, det er jeres.

Video overvejelser

Så godt som autofokus er i stillbilleder optagelse, det er ikke klar til prime time i video-tilstand. A9 skud smuk 4K-video, skarpt, detaljeret og imponerende stabiliseret, og det har fuld tid autofokus. Men det er langsom, og hvis dit motiv bevæger sig rundt, synes det ikke at være i stand til at holde det.

Det er underligt; 20fps stillbilleder fokus som et lyn, 25fps video er meget, meget langsommere – selv, når du sætter fokus hastighed for hurtigt.

Mind dig, jeg er ikke bekendt med nogen full frame kamera, der kan nail video autofokus endnu –ja, den vidunderlige Panasonic GH5 kan ikke engang gør et anstændigt job med meget bredere fokusplan af en mikro-4/3rds sensor. Måske video autofokus er stadig et par år væk.

Og for at være fair, andre video-funktioner er rimelig godt behandlet; den indbyggede mikrofon er ikke alt for dårlig, får du lydniveauerne på skærmen og zebra striber som en mulighed. Focus peaking og auto-forstørrelse er til rådighed til at hjælpe med manuel fokus.

Frame rate muligheder er lidt skuffende, selv om. Det smukke 4K-billede, der går så vidt som til 30 billeder per sekund, og slow motion i 1080p giver dig 120 billeder per sekund. Det er lidt underligt, i betragtning af den obskøne hastighed, hvormed dette kamera, skriver stillbilleder. Realistisk set, er det nok for de fleste arbejdspladser, og måske Sony er nødvendig for at efterlade sig et eller andet sted, at gå med den uundgåelige a9 II.

Høj ISO-Ydelse

Vi har allerede været inde på a9 er forbløffende lav lys performance, men laver en ISO støj test virkelig bankede hjem til mig den enorme kløft mellem Sony sensorer og den skuffende indsats fra Canon sidst.

Stikker kameraet på et stativ, jeg tog en serie fotos af en motorcykel hjelm, så beskåret, at en lille del af billedet, og lavet en PDF-kontakt ark ud af dem. Du kan downloade ISO-test, kontakt ark her, for at zoome ind og se resultaterne på pixel-niveau. Men i fuld størrelse i et kværnet ned Web-format, lad os se, hvordan vi går:

De ubeskårne billedet ovenfor blev skudt på ISO 6,400, hvor en Canon-sensor er begyndt at falde fra hinanden. Der er en lille smule støj i a9 billedet, hvis du lede efter det. Lad os gå til ISO 16.000 på:

OK, der rent faktisk på en eller anden måde ser glattere og mindre støjende end den første, sandsynligvis på grund af vores foto-slagtning billede kompression motor. Hvad med jack vi det til ISO head = nns 64.000?

Stadig grundigt anvendelige i et online format. Hvad nu, hvis vi max denne ting ud til en latterlig ISO 204,800?

Aha! Til sidst, et billede, der ser aktivt crappy på denne beslutning. Check, at ISO-test, kontakt ark for at zoome ret i, hvor tingene bliver støjende meget hurtigere. Jeg kan ikke sige nok om Sonys sensor-teknologi, det er virkelig ikke sætte standarden for full frame imaging følsomhed.

Klager

Ud over et par video stum, dette er en kort liste. Jeg kan ikke lide det faktum, at det ikke er super hurtige til at slette alle filer på et kort. I stedet, Sony gør du slette billeder efter dato, som er en handy løsning, hvis du allerede har begyndt at skyde, og du har glemt at slette dit kort først. Jeg er sikker på, at der er en “format card” eller “slet alle” option eller andet sted, men det gjorde ikke præsentere sig straks til mig, og jeg kan ikke se, hvorfor det kan ikke være rigtigt, at der i “slet/slet multi/slet alle fra denne dato” i menuen.

Flip ud skærm ikke folde sig ud sidelæns, det bliver i overensstemmelse med kroppen. Det fungerer OK i de fleste situationer, men ikke med en håndholdt stabiliserende gimbal som Moza Luft, som bliver mere og mere almindelige i lille skala video produktion.

På mange mirrorless kameraer vil jeg klage over batteriets levetid – det er trods alt det hele tiden kører sensor, og enten den bageste skærm eller EVF så godt som alt andet har det at gøre. Men batteriets levetid på a9 er faktisk meget imponerende, dunkende ud af om 480 skud, eller mere end 100 minutters uafbrudt optagelse af video på et fuldt batteri.

Konklusioner

I alt dette er det bedste kamera jeg nogensinde har lagt mine hænder på. A9 ‘ s bombastiske burst-hastigheden er en spændende afledningsmanøvre, der aldrig undlader at imponere, men lad os ikke lade klokker og fløjter distrahere os fra, hvor godt denne ting er det grundlæggende.

Billedkvaliteten er fantastisk. Dynamic range er fantastisk. Farven er fantastisk. Lav lys performance er usædvanlig – ikke næste niveau, som Sony ‘ s A7SII leverer, men fremragende i forhold til noget i Canon rækkevidde. Sensor støj er godt kontrolleret op til ISO 6400 eller så, og under de rigtige omstændigheder, billederne er brugbare op til ISO 60,000. Hvilket er fuldstændig latterligt.

Autofokus er sgu nær utroligt i stillbilleder optagelse, og der rasende burst rate er så hurtigt at du næsten optager video, med hver ramme et RAW-billede. Kroppen er lille og let nok til at hænge på din skulder hele dagen, i hvert fald indtil det er parret med en væmmelig stykke glas som FE 70-200mm f/2.8 GM OSS-objektiv Sony sendt ud med det. Og det er også temmelig god til video, også selvom det ikke er en world beater i denne henseende.

På AU$6,999 (DKK 4,499.99) for kroppen alene, og en ekstra AU$4,199 (DKK 2,599.99), hvis du ønsker dette fantastisk linse, Sony a9 kommer til at være godt ude af rækkevidde for de fleste mennesker. Og det er OK, det er en pro-grade billedbehandling værktøj og en masse af dem, der køber, vil den forvente at få deres penge tilbage.

Men for mig, er dette kamera er væsentlige i, at det tager på den digitale spejlreflekskameraer, på deres eget spil, og er lig med eller slår dem på hver tur. Mirrorless er ikke længere et kompromis, det er en ren fordel. Jeg kan ikke se mig selv nogensinde at lægge penge på en DSLR igen. Bravo, Sony, du har bygget en fantastisk maskine, og skubbede state of the art frem.

Produkt side: Sony a9