Smarttelefoner få tjenester

0
61

Som Motorola går inn i det Windows-baserte smarttelefon virksomhet med sin Q-enheten er selskapet prøver å takle å levere business-klasse tjenester til brukere via en mobil enhet

Motorola daglig leder Ed Zander ønsker å kjøre sitt selskap fra håndflaten hans hånd – med en Motorola Q smarttelefon og riktig sett av tjenester.

Motorola Q er blant de første Windows Mobile smartphones med et QWERTY-tastatur snarere enn et numerisk tastatur, så det kombinerer telefonen-fokusert smarttelefon grensesnitt med noe du kan skrive inn en ekte e-postmelding på. Dette er å slå inn en populær form faktor, med Palm Treo 700-serien, Samsung i320 og HTC Excalibur å ta den samme tilnærmingen.

I den AMERIKANSKE Motorola har allerede lansert Enterprise-Utgaven av Q-med push e-post og en global adressebok-oppslag (en BRITISK modell med HSDPA-tilkobling er på grunn av denne høsten). Det legger også et større batteri fordi den opprinnelige slank versjon varte ikke lenge nok. Det har ikke stoppet dem å selge; Motorola fulgte 150,000 enheter i de første 30 dagene.

Ett tusen av disse gikk til Motorola seg selv, å utstyre ansatte. Ved utgangen av dette året 5,000 Motorola ansatte vil ha en Q og tilgang ikke bare til e-post, men til viktige forretningsapplikasjoner som SAP og resultater fra intranett samt Web. Ron Garriques, president i den Mobile Enheter virksomhet, bruker sin Q for å få reise reservasjoner, vise supply chain digital dashboard og spore forsendelser på telefoner; “jeg har ikke gjennomført min laptop i fire år”.

Dette vippepunktet for reell virksomhet mobilitet, Ed Zander spår. “Virksomheter kommer til å gå mobile måten de gikk på PC-en. Vi legger vår interne apper på her, vi skal sette vårt selskap opp på dette ting.” Zander har en litt mindre bullish view av Q, men det er endret måten han jobber på. “Hvis jeg går til Kina for en uke skal jeg ta min PC på grunn av vedlegg. Hvis jeg går på et fly på tur i ti timer vil jeg heller være å skrive på min datamaskin enn på dette. Men hvis jeg går bort for et par dager denne uken var jeg ikke på kontoret mandag, tirsdag, onsdag, jeg har ikke vært på datamaskinen hele uken, men jeg har gjort alt på her som vil være viktig. Jobbe smartere, kanskje har du bedre beslutninger. Og når jeg går hjem trenger ikke å gjøre 200 e-post fordi jeg har gjort 100 av dem på dette. På biltur hjem jeg kan gå gjennom med en Q – jeg er å klikke på slett, slett, slett eller jeg vil se deg i kveld, jeg godkjenne…”

Det er ironisk for en enhet som er koblet nesten hele tiden at det er slått på, men bortsett fra størrelsen, er en av de største ulempen med å bruke en smarttelefon er det du ikke har tilgang til. Du kan lese og redigere Office-dokumenter, bruk av bransje-applikasjoner som SAP og søk på nettet. Men mye av den informasjon du trenger, i dokumenter på aksjer og servere rundt ditt selskap og du ikke har enkel tilgang til de er på farten.

Hvis du er indeksering med Google enterprise search appliance, kan du bruke den nye versjonen av Motorola er MOTOPRO Mobilitet Suite til å skape kontekstuelle søk verktøy for Q som henter informasjon fra intranettet. Det kan få tilgang til ERP-og CRM-databaser, e-post, regneark og tekstbehandling dokumenter og bruke metadata som hvor du er og hva du jobber med på å få deg de mest relevante resultatene.

Veien John DeFeo, vice president of Motorola ‘ s Enterprise-Produkter divisjon ser det, unified communications-strategi selskapet arbeider med Microsoft er ikke bare om å få deg den informasjonen du trenger på farten – “på en hvilken som helst enhet ved hjelp av en access” – nyttig som det er. Det handler om å utvide virksomheten prosesser for å dekke den måten mennesker arbeider og den informasjonen de trenger for å få ting gjort.

Det er også om å endre til en felles tilnærming for tilgang til informasjon. “Vi kan flytte fra flere punkt løsninger i virksomheten til en strukturert arkitektonisk tilnærming.” Gjøre grunnarbeidet, DeFeo sier, og du kan høste fruktene ved å låse opp nyttig informasjon og å endre måten vi kan hente den. “Informasjon vil i økende grad bli servert av en forhåndsutfylt cache. Hvis du har et møte, det er i din kalender, Q har kalenderen indeksert. Det kommer til å gå ut og hente informasjon fra internett og all tilgjengelig informasjon fra bedriftens opplysninger butikk om den personen som du har møte med, om selskapet, noe vekselsvirkningene fra CRM-systemet, og så videre. Du er ikke nødt til å gå få det, det kommer til å være på enheten. Vi vil gjøre veibeskrivelse og kart som en del av avtalen beliggenhet.” Han kaller solutions ‘enkel’ i øyeblikket, og de er nødt til å konkurrere med RIM lignende mobile enterprise utviklingsverktøy, men avtalen med Google, vil være attraktiv for bedrifter som allerede er å stole på Google enterprise search.

Bortsett fra Q, fremtiden av Motorola-telefoner er Linux og Java. Chief technology officer Padmasree Kriger plukket Windows Mobile for Q-fordi “foretaket i dag er det meste Windows. Vår visjon for sømløs mobilitet er at du som forbruker trenger du ikke å innlære noe. De fleste bedrifter er brukt til Windows og vant til å se e-post på en bestemt måte. “Mens Motorola samarbeider med Microsoft om prosjekter som integrerer Communications Server 2007 med Mobilitet Bad, det er også å utvikle felles mellomvare for å forenkle bedriftsutvikling; Q er ikke den eneste enheten som det vil gi for virksomheten. Ved hjelp av Mobilitet Suite, DeFeo team oversatt en salgsstøtte app til Q, robust HC-700 telefonen (også kjører Windows Mobile 5), og til en Linux håndholdt, med samme BRUKERGRENSESNITT for alle tre, fire og en halv uker. Motorola er å jobbe med systemintegratorer Lager Punkt for å støtte bedrifter som ikke har ressurser til å gjøre utviklingen selv.

Dette er bare et første steg for bruk av kontekst og nærhet for å få det du trenger på farten, sier DeFeo. Neste han ønsker å se voice over IP (VoIP) og voice-relaterte tjenester som er integrert med forretningsprosesser (som er der Communications Server kommer i); “En VoIP-anrop kommer inn. Jeg vet hvem som ringer – jeg vil kontekstuell informasjon om dem på skjermen med samtalen.” Hvor mye av dette er en pipedream og hvor mye som er hva bedriftene faktisk spør etter? “Er det noen som er på forkanten. Noen får det, noen ikke, og andre, det som er interessant er hva de sier er pause. Noen er fremføre en visjon av mobilitet rundt VoIP. Andre, i det minste de begynner å stille spørsmål.”