SAP har ikke lyttet til brukerne, sier administrerende DIREKTØR, som han fornyer fokus på kunder

0
56

Bill McDermott gir ut e-post for misfornøyde kunder og forplikter seg til å dele roadmaps

SAP har unnlatt å lytte til sine kunder for lenge, i henhold til sin LEDER, som har begått “hjerte og sjel” for å høre hva de har å si.

Bill McDermott tilbød sin e-post adresse for misfornøyde brukere til å ta kontakt med ham etter å ha brukt selskapets årlige konferanse i Orlando, SAP Safir Nå, å innrømme det, har ikke gjort en god nok jobb til å møte kundens behov.

Vi snakker om et nylig møte med CIOs, McDermott sa: “De fortalte meg at i utgangspunktet var vi ikke sensitiv nok, bare vi ikke lytter, vi var ikke høre deres problemer i sine vilkår på en konsekvent nok grunnlag.”

Han lovet å gjøre ting riktig start på konferansen, deling roadmaps for sentrale produkter og lære mer om kundenes egne DET reiser.

“Vi må vite mer om din bedrift, må vi bryr oss mer om virksomheten din,” sa McDermott. “Alt er en ufullkommen situasjonen, men hvis hjertet og sjelen er fullstendig forpliktet til kunden og kundens kunde, du vet at vi vil få det riktig.”

Administrerende DIREKTØR er inngått ved å gi ut sin e-post til misfornøyde kunder til å dele sin misnøye med ham, sa: “Hvis du ikke føler kjærlighet, og hva som skjer i Sapphire ikke skje tilbake i byen din, i ditt land, din posisjon med din virksomhet, bill.mcdermott@SAP.com jeg ønsker å høre fra deg.”

Kunder velkommen forsinket opptak, selv om organisasjoner som STORBRITANNIA og Irland SAP Bruker Konsernet har opprettholdt i mange år at SAP må gjøre mer for å jobbe med kunder.

Styreleder Philip Adams fortalte DET Pro: “Det er oppmuntrende å høre at SAP har erkjent at det ikke har lyttet godt nok til sine kunder.

“Vi har sagt for en god stund, at hvis kundene er å fullt ut realisere fordelene av SAP’ s produktportefølje de trenger for å forstå selskapets veikart og strategi. Uten denne klarhet, det er vanskelig for organisasjonene å bygge en attraktiv business case for å innføre SAP ‘ s nyeste innovasjoner.”

En studie som denne måneden fra brukeren gruppe fant at kundene er forvirret om SAP ‘ s cloud strategi, med en tredjedel av 100 respondenter sier at de ikke vet hva HANA Cloud-Plattform.

I mellomtiden, 60 prosent anklaget SAP for ikke å kommunisere fordelene av sine cloud-produktene godt nok, mens nesten halvparten sa at de ikke forstår hvordan SAP ‘ s line-of-business cloud oppkjøp, som SuccessFactors, Ariba, Fieldglass og Stemme, passe inn i sin strategi.

Brukeren konsernets nestleder, Paul Cooper, sa: “Det som for meg er som en kunde er ja, jeg ønsker å høre leverandøren snakke om det og hvor det kommer, og hva det vil gjøre for meg, men jeg ønsker også å høre fra brukeren om vanskelighetene og gode poeng, og når de innser fordelene. Det er kunden reise som folk ønsker å høre om.”

McDermott har gjort det klart at han forsto disse bekymringene på scenen denne uken, og sa: “Det store bildet vision [av SAP strategibeskrivelse samsvarer] er kraftig, men det blir mer virkelig når vi gjør det ekte for deg.”

Under hans ledelse, SAP er i ferd med å løse dette ved å åpne opp veikart for en nøkkel produktet, S/4 HANA, sin ERP software suite.

Den on-premise og cloud produktet har vist seg å være svært vellykket siden lanseringen i fjor, samle 3,200 kunder, men McDermott innrømmet at det hadde skutt “litt fort ut av portene” – før SAP hadde fullt skissert sin utvikling veikart.

Som et resultat, SAP lansert en Verdi Forsikring-Garanti for S/4 i går, utviklet for å hjelpe bedrifter med å implementere S/4 ved å gi dem et veikart for programvare og data migrasjon.

I tillegg, SAP vil tilordne en technical account manager til å lede folk gjennom implementering, mens SAP-partnere som Wipro, Accenture, Ernst & Young og Deloitte er også signert opp til verdien assurance-avtalen.

McDermott fortalte DET Pro i en egen diskusjon: “jeg tror ikke vi var enkel nok i måten vi rapporterte veikart og faktisk tok folk gjennom en Lego-tilnærming – du vet, nivå en, to, tre, og fire til å komme til mållinjen. Vi snakket som en engineering-selskap, og vi var i full fart.”

Ray Wang, analytiker og grunnlegger av Konstellasjonen Forskning, fortalte DEN Pro fornyet fokus på kundenes bekymringer var en del av SAP ‘ s planer om å bevege seg mer mot å vedta sitt HANA Sky-Plattformen og andre cloud-produkter.

“SAP prøver å gjøre en bedre jobb med å lytte,” sa han. “Det er å prøve å flytte sin kundebase inn i den digitale alder og del en er å flytte dem til skyen. Del to er HANA Cloud-Plattform.”

Plattformen gjør at brukerne kan utvide SAP-applikasjoner i nettskyen ved å arbeide med partnerne for å utvikle dem som passer deres spesifikke behov.

For eksempel, nå kan brukerne bruke plattformen til å utvide S/4, arbeide med partnerne for å legge til funksjonalitet, og leverer den til nettbrett og smarttelefoner.

HCM verktøyet SuccessFactors fikk også en utvidelse pakke i HANA Cloud Platform denne uken, påskynde prosessen med å integrere det med andre forretningsprosesser og applikasjoner bygget på plattformen.

En ny tjeneste på plattformen kalt SAP API Næringslivet, for tiden i beta, hjelper bedriftene med denne prosessen med å integrere ulike programmer ved å la brukerne søke etter tilgjengelige, forretningstjenester og publisere ny business services, som gir Api for dem alle.

Når flere kunder har gått gjennom prosessen med digital transformasjon, McDermott ønsker å tilby mer avanserte tjenester til dem i det neste tiåret, som AI og maskinlæring.

“Maskin-læring, AI, augmented reality. Det er vår styrehus fordi intelligente programmer vil fundamentalt endre måten du arbeider i bedriften, og hvordan du kan samarbeide med dine treningskamerater utenfor bedriften,” sa han.

For et eksempel på hvordan det fungerer nå, DIREKTØR Christian Klein vist et produkt som kalles den Digitale Styrerom for å vise hvordan big data kan skape innsikt som informerer beslutninger.

Tar data fra S/4-plattformen, er det også trekker inn data fra eksterne kilder, for eksempel analytiker spådommer og stock market informasjon, knaser det i SAP ‘ s Cloud for Analytics.

Konstellasjonen Forskning er Wang sa slike innovasjoner vil hjelpe kundene med å få på bord med SAP ‘ s digitale agenda, og sa: “Kundene trenger å se SAP som nyskapende og digital styrerom demo hjulpet.”

STORBRITANNIA og Irland brukergruppe oppfordret medlemmene til å prøve og påvirke SAP ‘ s veikart ved å delta i selskapets Kunde-Tilkobling Programmet.

“Med SAP’ s produktportefølje i stadig utvikling er det viktig at kundene gi innspill for å sikre at deres behov blir møtt,” sa styreleder Adams.