Raspberry Pi Nul van start voor de prijs van een pint

0
62

Vrijwel elke Nul gemaakt heeft inmiddels zijn verkocht

UPDATE: De Raspberry Pi Nul heeft alle, maar verkocht met bijna alle eenheden verkocht in de 24 uur na de lancering.

Eben Upton, de oprichter van de Raspberry Pi Foundation vertelde Wired magazine dat elke Nul zijn organisatie heeft gemaakt is verkocht.

“Mensen zijn het wassen van het land voor de laatste paar Asda, Tesco, Sainsbury en Smiths takken die nog niet uitverkocht is.”

Het nieuwe model gratis weg gegeven met kopieën van De MagPi, de officiële Raspberry Pi magazine, als onderdeel van de microcomputer de lancering.

10.000 eenheden van de nieuwe Raspberry Pi is toegewezen voor opname met de mag. Het is momenteel in herdruk, met een oog op de productie van nog eens 10.000 eenheden.

Volgens de uitgevers, De MagPi ook een verdubbeling van de print klantenbasis binnen drie uur na het laatste nummer het raken van VERZENDING voor staat.

Het is interessant voor een commerciële magazine, The MagPi is zowel in winkels verkocht en gedistribueerd digitaal gratis. De circulatie is omhooggeschoten voor de digitale editie drukken, met het tijdschrift websites worden genomen offline zes of zeven keer van deze ochtend te wijten aan de extreem hoge vraag.

“Voor ons magazine en het uitgeven van boeken is verre van voorbij,” een woordvoerder zei: “en biedt alles gratis aan de gemeenschap heeft niets gedaan te ontmoedigen betalende klanten. In feite, is het tegengestelde trend is waar en wat we gedaan hebben vandaag de dag is slechts het topje van de ijsberg in termen van onze plannen voor de toekomst.”

De Raspberry Pi Foundation heeft de lancering van haar nieuwste computer, de Raspberry Pi Nul, dit kost ongeveer hetzelfde als een pint in de pub.

De kleine computer meet slechts 65 x 30 x 5 mm, en kost £4 ($5). Raspberry Pi beschreven de Nul als een volwaardig lid van het bereik van de hobbyist computers. Het sport-een Broadcom BCM2835 processor. Dit 1GHz ARM11-core is 40 procent sneller dan die van de oorspronkelijke Raspberry Pi.

Het beschikt ook over 512MB LPDDR2 SDRAM-geheugen, een micro-SD-kaart slot, een mini-HDMI-uitgang voor 1080p60 video-uitgang en een Micro-USB-aansluitingen voor data en stroom.

Er is ook een 40pin GPIO kop met dezelfde pinout aan de andere leden van de Raspberry Pi familie.

Net als bij zijn grotere broers en zussen, de Raspberry Pi Nul draait Raspbian besturingssysteem en andere toepassingen, zoals Krassen, Minecraft en Sonic Pi. Evenals het draaien van de Raspberry Pi besturingssystemen en applicatie, de Pi Nul lijkt te worden gebruikt in een aantal projecten gemaakt door Pi-het-zelvers.

De Pi Nul zal beschikbaar zijn vanaf element14, De Pi Hut en Pimoroni, en in de VS van Adafruit.

In een blog post, Raspberry Pi oprichter Eben Upton, zei de stichting had gebouwd “enkele tienduizenden units zo ver en zijn het bouwen van meer”, maar waarschuwde dat de verwachting is dat de vraag “overtreffen leveren voor de volgende jaren”.

De Raspberry Pi Nul zal ook worden weggegeven met de organisatie van de officiële magazine en kabels voor het aansluiten van het apparaat op een HDMI-compatibele monitor beschikbaar zijn van de vernieuwde online shop.

Eerder in het jaar, de Nul is het grotere broertje, de Raspberry Pi 2 werd gelanceerd met het apparaat kunnen uitvoeren met een speciale versie van Windows 10. Al snel na de lancering van het apparaat in geslaagd om de vijf miljoen omzet mark.