Paralleller ökar virtualisering grafik

0
45

Nya Parallels Workstation Extrema låter varje virtuell maskin har sin egen dedikerade grafikkort.

Paralleller senaste desktop virtualisering ligger ‘nära’ native 3D-grafik, har företaget hävdade.

Företaget planerar att erbjuda ‘nära’ native 3D-grafik i sin senaste version av Arbetsstation Extrema och dra fördel av ny teknik från Intel, Nvidia och HP.

Detta fungerar genom att varje virtuell maskin instans för att vara ansluten till en egen dedikerad grafik kortet, och erbjuder grafiska kraften i paritet med inställningar för arbetsstation, fast förklaras.

“En exklusiva arbetsstation kan ha flera grafikkort,” sade senior product manager Ray Tuggar. “Den gör det möjligt för användare att få en full upplevelse av sin hårdvara erbjuder.”

Tidigare versioner av virtualisering programvara, vare sig det från Parallels eller rivaler såsom VMware – har inte haft möjlighet att ansluta direkt till ett grafikkort, vilket innebär att grafiken har drivits genom emulering, vilket lett till att många program inte kan köras på virtuella maskiner.

“Befintliga lösningar för virtualisering har varit emulering händer på hypervisor,” Tuggar berättade för IT-PROFFS.

Parallels Workstation Extrema stöder professionellt grafikkort med Intels virtualiseringsteknik för styrd i/O (VT-d) och Nvidias nya SLI multi-OS teknik. Det erbjuder användare möjlighet att använda upp till 16 processorkärnor på en gäst operativsystem, företaget hävdade.

Företaget medgav att CPU-intensiva applikationer som fortfarande kommer att se ett något mindre än perfekt prestanda, ca 90 till 95 procent av det som erbjuds genom att köra rakt på hårdvaran. “Kommer virtualisering någonsin få till noll förlust på CPU? Det är en sak vi funderar på att,” sade Tuggar.

Parallels Workstation Extrema kommer att finnas tillgängliga i mitten av Maj, till en kostnad av $399 (£280).

Klicka här för att titta på ett videoklipp om framtiden för virtualisering.