OS vagthund mener bitcoin forordning

0
61

Derivater regulator ser på, om elektroniske valutaer, såsom bitcoin har brug for at blive reguleret.

Den AMERIKANSKE derivater regulator er at vurdere, om det bør regulere elektroniske valutaer, såsom bitcoin.

Chefen gjorde kommentarer i denne uge, på baggrund af lovgivere rundt omkring på kloden er begyndt at sidde op og er meget opmærksomme på den nye teknologi.

“Vi kigger ind i det,” Mark Wetjen, fungerende formand for the Commodity Futures Trading Commission, fortalte journalister efter at have givet en tale på en industri konference. “Det er blevet indledt, har der været en intern diskussion på personale-niveau.”

Bitcoin, den bedst kendte virtuel valuta, er blevet fremmet af mange entusiaster på grund af den måde, der opererer uden for regeringens kontrol. Men de seneste hændelser, såsom svigt af Mt. Gox, et Tokyo-baseret udveksling, der indgives for konkurs efter at have tabt en anslået $650 millioner værd af kunden bitcoins, har bragt den valuta, i henhold til et nyt niveau af kontrol af tilsynsmyndighederne.

I modsætning til konventionelle penge, bitcoin er genereret af computere, og er uafhængig af kontrol, eller nogen opbakning, som en regering eller en centralbank – noget, der gør det sårbare for uheld.

Wetjen sagde, CFTC, som regulerer swaps og futures, har en bred bemyndigelse til at imødegå manipulation af råvare-markeder, og det er at studere, hvorvidt bitcoin falder ind under disse regler.

“Jeg tror, at folk (agenturet) mener, at der er et ret godt argument, at det ville passe denne definition,” Wetjen sagde.

Han tilføjede, “Så er der et separat spørgsmål om, hvorvidt der er nogle afledte kontrakt, der er baseret på, eller som er denomineret i en virtuel valuta, og om der er noteret på en børs. … Der er nogle der kigger ind i det spørgsmål.”

Wetjen sagde, at han kunne ikke sige, hvad der ville komme ud af den interne drøftelser eller give en tidsramme.

Separat på tirsdag, New York state ‘ s top finanstilsyn, Benjamin Lawsky, sagde, at han ønskede fremtidige virtuelle valuta exchange operatører til at forelægge formelle programmer, et første skridt mod en eventuel regulering.

Og kurtage industri ‘ s egen vagthund, FINRA, advarede om, at bitcoin kan udsætte mennesker for betydelige tab, svig og tyveri, og lokke af en potentiel hurtig fortjeneste bør ikke blind investorer til den virtuelle valuta er betydelige risici.