Nokia lanserer Android-telefon virksomhet under HMD Global

0
78

Selskapet har lisensiert sin merkevare og immaterielle til den nyopprettede selskapet

18 måneder etter at Microsoft kjøpte Nokia og oppløst sin merkevare, selskapet kunne se en gjenfødelse under nyopprettede selskapet HMD Global.

Microsoft har solgt den gamle Nokia merkevaren, dele den i to. Den splitter del av selskapet ble solgt til HMD Global, som ble satt opp av gamle Nokia-ansatte, mens produksjon, distribusjon og salg armer av Nokia har blitt kjøpt opp av iPhone-produsenten Foxconn er datterselskap FIH, som også vil bygge neste Nokia-telefonen.

Nokia line-up vil kjøre på Android, snarere enn Windows som tilfellet var med tidligere enheter som er laget av både Microsoft og Nokia før det, viser en stor forandring for selskapet som det planer om å gjøre avanserte telefoner smartere.

Imidlertid, tilbyr bare dekker Microsoft ‘ s funksjon telefonen virksomhet snarere enn sitt flaggskip smartphone arm, som bar enheter, for eksempel Lumia 650 XL og Lumia 930.

“Vi vil være helt fokusert på å skape et helhetlig spekter av Nokia-produkter som mobiltelefoner og nettbrett, som vi vet vil appellerer til forbrukerne,” Arto Nummela, administrerende direktør i HMD global sa.

“Merkevarebygging er blitt en kritisk faktor i mobiltelefoner, som er grunnen til at vår forretningsmodell er sentrert på den unike fortrinn av Nokia merkevaren, og vår omfattende erfaring i salg og markedsføring. Vi vil jobbe med verdens-klasse-produksjon og distribusjon-leverandører til å bevege seg raskt og levere det kundene vil ha.”

Nyheten betyr også et nytt forretningsområde for Foxconn, som tidligere kun produserte enheter på vegne av store tech selskaper som Apple, snarere enn å ha en merkevare av seg selv. Selv om disse nye enhetene antagelig ikke vil bære Foxconn-logoen enten det er likevel et skritt i riktig retning for den Taiwanske selskapet.

“Denne avtalen vil gi HMD full operativ kontroll av salg, markedsføring og distribusjon av Nokia-produkter som mobiltelefoner og nettbrett, med eksklusiv tilgang til pre-eminent globale salgs-og distribusjonsnettverk for å være kjøpt fra Microsoft ved FIH, tilgang til FIH er verdens ledende i enheten produksjon, supply chain og tekniske evner, og til sin voksende suite av proprietær mobile teknologier og komponenter,” en Nokia-uttalelsen.