Nokia lancerer Android-telefon forretning under HMD Globale

0
53

Selskabet har ret til at drive sit brand og intellektuelle ejendomsrettigheder til det nyoprettede selskab

18 måneder efter at Microsoft købte Nokia og opløst sit brand, virksomheden kunne se en genfødsel under nyoprettede selskab HMD Global.

Microsoft har solgt den gamle Nokia mærke, at opdele den i to. Brand del af virksomheden blev solgt til HMD Globale, som blev oprettet af gamle Nokia-ansatte, mens den produktion, distribution og salg af våben fra Nokia er blevet købt af iPhone-producenten Foxconn er et datterselskab af FIH, der også vil bygge den næste Nokia-telefon.

Nokia ‘ s line-up vil køre på Android, snarere end Windows, som det var tilfældet med de tidligere enheder, der er lavet af både Microsoft og Nokia, før det, der viser et kæmpe skift for virksomheden, da det har planer om at lave feature telefoner klogere.

Men aftalen kun dækker Microsoft har telefon business snarere end dets flagskib smartphone arm, der bar enheder såsom Lumia 650 XL og Lumia 930.

“Vi vil være helt fokuseret på at skabe et samlet udbud af Nokia-branded mobil-telefoner og tabletter, som vi kender, vil vinde genklang hos forbrugerne,” Arto Nummela, chief executive af HMD globale sagde.

“Branding er blevet en afgørende forskel i mobiltelefoner, hvilket er grunden til, at vores forretningsmodel er centreret om den unikke aktiv i Nokia brand, og vores store erfaring inden for salg og marketing. Vi vil arbejde med i verdensklasse produktion og distribution udbydere til at bevæge sig hurtigt og levere, hvad kundernes ønsker.”

Nyheden betyder også et nyt område for Foxconn, som tidligere kun udstyr, der fremstilles på vegne af store tech-firmaer som Apple, snarere end at have en helt af sine egne. Selv om disse nye enheder formentlig ikke bære Foxconn logo, det er stadig et skridt i den rigtige retning for det Taiwanske selskab.

“Denne aftale vil give HMD fuld operationel kontrol med salg, markedsføring og distribution af Nokia-branded mobil telefoner og tablets, med eksklusiv adgang til den fremtrædende globale salgs-og distributionsnet til at være erhvervet fra Microsoft ved FIH, adgang til FIH’ s verdens førende enhed, produktion, supply chain og engineering-kapacitet, og at dens voksende suite af proprietær mobile teknologier og komponenter,” en Nokia-erklæring sagde.