Många vill ha en paus från digital livsstil

0
42

Vi kan tillbringa en hel del tid på nätet, men en del av ‘kluven’ nätverkare vill ha en paus, en rapport har sagt.

Två av fem vuxna amerikaner har anammat mobil teknologi på daglig basis, men inte alla av dem att tro att så är anslutna nödvändigtvis är en bra sak.

I en studie som släpptes av Pew Internet and American Life Project, nästan 40 procent av det vi 3 553 Amerikanerna tillfrågade rapporterade en orubblig bilaga till sina mobila enheter.

Men nästan en femtedel av dem som aktivt ansluten de tillfrågade – främst män i sena 20-årsåldern – är vad studien kallar “ambivalent nätverkare,” ibland längtan efter en paus från deras eviga digitala bilagor.

“De är de mest aktiva på sociala nätverk och använder mobila enheter för en rad aktiviteter, men de tror att det är en bra idé att ta en paus, säger rapportens författare, John Horrigan, som är Pew: s biträdande chef för forskning. “De är inte glada över allt som finns.”

Det är inte att säga att de är i offlineläge någon gång snart. De flesta av dem som uttrycker en ambivalens mot att tekniken har haft dessa typer av anslutningar de flesta av sina liv, och är därför rädda för att de skulle missa något viktigt om de var för att logga ut. För dem, teknik är mindre bekväm än att det är en skyldighet.

Entusiasm kvar

Men en lika betydande antal anslutna deltagarna är entusiastiska teknik som deras motsvarigheter är ambivalent. Dessa så kallade “digitala medarbetare” tenderar också att vara manlig, men det är ungefär tio år äldre än ambivalent publiken. Eftersom de är professionellt anslutna, är ofta över stora avstånd, de kan dra full nytta av de digitala resurser som finns tillgängliga för dem.

“För en betydande minoritet av Amerikaner, mobil uppkoppling utökar sin digitala horisonter som de gör mer med sin svit av trådbundna och trådlösa verktyg,” Horrigan sagt. “Mobila tjänster kompletterar befintliga bredband tillgångar, och dessa Amerikaner finner det allt svårare att vara utan sin anslutning reser med dem när de går.”

Trots det, nästan en fjärdedel av alla undersökningens respondenter redovisas antingen att de är likgiltiga för teknik, som förbinder så sällan som möjligt, eller att de saknar verktyg för digital anslutning. En fjärdedel av de svarande redovisas antingen som kämpar med sina prylar eller har antagit en take-it-or-leave-it inställning till anslutning.

Alla sa, som innebär att fullt hälften av dessa undersökningens respondenter är att sitta ute i den digitala revolutionen.

Kan inte ge upp

De som deltar, rapporterade dock att de skulle ha svårt att ge upp sina anslutningar. Två tredjedelar av aktivt anslutna användare rapporterat att det skulle vara “väldigt svårt” att ge upp sina mobila enheter – en 20-procentig ökning över svaret på dessa samma respondenter gav bara 20 månader tidigare.

“Ribban för vad som utgör en sofistikerad teknisk användaren har ökat med tillkomsten av trådlös anslutning” Horrigan noteras. “Mobil åtkomst underlättar full delaktighet i flödet av information på nätet. För många Amerikaner, alltid, alltid finns tillgång är en grundläggande del av deras livsstil. De ser inte hem bredband ensam vara tillräcklig för deras digitala behov.”

De tio typer av digitala användare

De första fem grupper (39 procent av den vuxna befolkningen) andel av den gemensamma egenskap av att vara motiverade av rörlighet i deras användning av Informations-och kommunikationsteknik:

• Digital Medarbetare (åtta procent av befolkningen) är mycket om ständiga utbyte av information med andra, eftersom de ofta blanda upp det med online samarbetspartners för att skapa och dela innehåll eller uttrycka sig.

• Ambivalent Nätverkare (sju procent) är mycket aktiv i att använda webbplatser för sociala nätverk och få tillgång till digitala resurser “på språng” – men är inte alltid glad över att bli kontaktade av andra. Ibland längtar efter en paus från online-användning och genomgripande anslutning.

• Media Movers (sju procent) är accelerants av användargenererat innehåll som deras användning av IKT-resurser att skicka material (till exempel ett foto eller en video som de har tagit) ut på nätet.

• Ambulerande Noder (nio procent) är aktiva förvaltare av deras sociala liv med hjälp av basic-program – skicka sms och e-post – för att ansluta med andra, skicka vidare information, och stärka den personliga produktiviteten.

• Mobil Nybörjare (åtta procent) är tillfälliga internet-användare, men många i denna grupp är de senaste mobiltelefon adopters och mycket entusiastisk om hur mobila tjänster gör dem mer tillgängliga för andra. De skulle vara hårt pressade att ge upp sina mobiltelefoner.

De sista fem grupper (61 procent av befolkningen) utgör den stationära media majoritet:

• Desktop Veteraner (13 procent) är tekniskt orienterad, men i en “år 2004” typ av sätt. De konsumerar information online och få kontakt med andra som använder traditionella verktyg såsom e-post på ett hem med hög hastighet-anslutning. De är inte tunga användare av mobiltelefoner för mycket än ett röstsamtal.

• Drivande Surfare (14 procent) har verktygen för anslutning, men är relativt ovana användare av dem. De säger att de kunde ge upp sitt internet och mobiltelefoner. Trots år av online-upplevelse, de verkar ha checkat ut i den digitala revolutionen.

• Information Behäftat (10 procent) har i genomsnitt mängder av anslutningsmöjligheter, men drabbas av information overload och har en tuff tid att få sina prylar för att arbeta utan hjälp från andra.

• Teknisk Likgiltig (10 procent) har begränsad online kapacitet som hemma och även om de flesta har mobiltelefoner, de borst vid intrång mobiltelefoner kan främja.

• Av Nätverket (14 procent) saknar verktyg för digital anslutning, som de har varken tillgång till nätet eller mobiltelefoner.