Intel lanceert flash-gebaseerde HDD lijn

0
53

USB-interface solid state-apparaten ingesteld om te concurreren tegen kleine vorm-factor spinnen media in embedded toepassingen

Draagbare opslag en muziek spelers hebben gemaakt stijgende vraag, zowel voor kleine vorm-factor (1.8 inch of kleiner) draaiende platters schijven en flash-RAM-gebaseerde middelen. Intel is het maken van een plons in het laatste markt met de introductie van de prosaically-naam Z-U130 Waarde Solid State Drive (VSSD) product lijn, gebaseerd op de Intel NAND flash RAM-geheugen technologie. De VSSDs zijn op dit moment de scheepvaart op 1 en 2 gigabyte dichtheden, met een 4 GB-model gepland voor April en een 8 GB variant einde van het jaar.

Intel tarieven zijn apparaten tot 28 MB per seconde voor gegevens lezen en 20 MB per seconde data schrijft. Hoewel Intel heeft nog niet vrijgegeven prijsgegevens, de marketing materialen belofte van een concurrerend merk tegen een klein formaat spinnen media. Hoewel sommigen vrezen dat de meer beperkte schrijf-cycli van flash RAM maken van de technologie minder aantrekkelijk voor hoge-frequentie van de toegang, de voorstanders tout de fysieke duurzaamheid, lager energieverbruik en een niet-bestaand bijdrage aan het geluidsniveau van flash media als een concurrentievoordeel op de lange termijn.

In tegenstelling tot sommige flash-gebaseerde HDD middelen die afhankelijk zijn van een intermediair harde schijf-interface, zoals een SCSI-of IDE en zijn ontworpen om te paren met een CompactFlash-sockets of standaard drive bay vorm factoren, de Intel VSSDs plug direct in een standaard USB-pin headers gevonden op diverse moederborden en apparaat interfaces. De eenheden komen in zowel een standaard (1 cm) en een laag-profiel (6 mm) design en wegen 10 gram, met een verwachte MTBF van 5 miljoen uur.

De apparaten zijn gericht op het lagere segment van de markt, dan laptop-grade vervanging flash media clusters zoals die onlangs aangekondigd door Sandisk.