Hur Konvertera Bilder och Figurer I Vektorgrafik Med Adobe Illustrator

0
133

Konvertera clip art, handritade figurer och bilder till vektorgrafik kräver bara en funktion i Adobe Illustrator: Bild Spår. Samtidigt som det fungerar felfritt med enkla ritningar och hand bokstäver, det är en mycket mer utmanande verktyg när det används med foton.

Varför skulle du vilja göra detta i första hand? Tja, bildfiler som har skapats i program som Photoshop och foton tagna med kameror består av små små prickar (som kallas pixlar). När du skala en pixelbaserad bild, den förlorar i kvalitet och till och med kan bli suddiga.

En vektor grafik, å andra sidan, är ett skalbart bild som du kan förminska eller förstora kommer utan att förlora kvalitet.

Bilden Trace-Funktionen

För att komma åt funktionen, gå till Window – > Bild Spår för att öppna panelen. I panelen. Innan du justerar någon av inställningarna, se till att Förhandsgranska alternativ är markerat. Detta kommer att tillåta dig att testa olika inställningar innan du väljer en och tillämpa den på din bild.

Det finns 11 förinställning: från hög-och låg-fidelity foto till en 3-, 6-eller 16-färg vektorer, till svart och vitt och grått vektorer. Du kan också konvertera dina bilder till skisserad art, silhuetter, line art, eller tekniska ritningar.

Du kan också manuellt ändra antalet färger och välja mellan tre lägen: färg, svart och vitt och gråskala, så du kan hitta den perfekta inställningar för just din bild.

Bilden spår har makt verkligen kommer igenom när du använder den på PNGs, enkla bilder med vit bakgrund, eller enkla clip art.

När du har fått den inställning du vill ha det, klicka på Expandera – knappen i menyn längst upp på skärmen. Detta kommer att konvertera varje del av din bild till enskilda, redigerbara vägar. Högerklicka på bilden och klicka på dela upp om du vill redigera eller ändra färger på enskilda delar.

Bild Spår som Används för Clipart

Att använda bilden spår på clipart, det bästa är att använda en PNG-fil utan en bakgrund eller en JPG med en vit bakgrund. Om det är en vit bakgrund, kan du ta bort det när du är klar med bilden trace — funktion- välj bara den Direkta Val av Verktyg (kortkommandon) och välj den vita bakgrunden och ta bort det. (Om du har Photoshop kan du även använda Magic Eraser tool för att ta bort den vita bakgrunden. Använda kortkommandot E för att få åtkomst till den.)

För att se hela processen i aktion, kolla in videon nedan:

Handritade Figurer eller Hand Bokstäver

Bilden Trace-funktionen är på ett ännu bättre sätt med handritade figurer eller hand bokstäver. Skanna din handritade figurer och få dem till din dator, följ dessa steg:

 1. Det första du vill göra är mörkare svärta och lysa upp ditt vita. Du kan göra detta i Photoshop med hjälp av de Nivåer som har, eller du kan också ta en bild med telefonen och redigera det med en app som Scanner Pro (som egentligen är avsedd för skanning kvitton

  7 av de Bästa Apparna för att Skanna, Spåra Och Hantera Kvitton

  7 av de Bästa Apparna för att Skanna, Spåra Och Hantera Kvitton
  Hantera dina kvitton för dig själv eller ditt företag kan vara tufft, men dessa sju appar gör det mycket lättare.
  Läs Mer

  ).

 2. Öppna bilden i Illustrator, och gå tillbaka till Bilden Trace-funktion och inställning som förmodligen kommer att fungera bäst är Svart och Vit miljö. Du kan justera tröskelvärdet samt om du väljer — ju högre tröskeln, tjockare dina rader.
 3. En sista valfritt steg är att rensa upp din hand ritningar med pen tool. Om du har en Wacom tablet eller iPad Pro laddas med Astro-Pad, det kommer att göra denna process mycket enklare, men samma utseende kan uppnås med hjälp av en mus — det kan bara ta lite mer finess. Välj verktyget Penna (tangentbord genväg N).
 4. Klicka på en fästpunkt på den väg du vill smidig och dra den linje där du vill att det ska vara. Verktyget penna kommer att jämna ut eventuella ojämnheter eller skakningar som visas i ritningen.

Se en detaljerad förklaring av denna process, kolla in videon nedan:

Vad är ditt bästa metoden för att konvertera bilder till vektorer? Låt oss veta i kommentarerna.