HP lanserar “rock star” – Z-Serien arbetsstationer

0
42

Det är ett snabbt jobb att förställa en Z-800. Observera handtaget på sidan av den unika power supply.

Nya HP-arbetsstation linje med Nehalem marker erbjuder stora prestandavinster, ökad energieffektivitet och hög design ethos.

Med mycket pompa och ståt, HP har presenterat sin Z-Serien raden av arbetsstationer baserad på Intels Xeon 5500 ‘Nehalem -‘ chip.

“Z-Serien är avsedd att vara en rockstjärna,” sade Jim Zafarana, general manager för HP Arbetsstationer på den globala evenemanget, som hölls i Kalifornien på lokaler av dess design partner BMW Designworks USA.

“Performance frågor och vi visste [Intels] QuickPath teknik var en grundläggande förändring i branschen”, tillade han.

Tre nya modeller är att erbjuda – den enda uttag nybörjar-Z-400, dual-socket mid-tier Z-600 och high-end skoningslös Z-800. Zafarana sade Z-Serien innehöll mer än 20 innovativ design, som bolaget är att skydda med patent. Han framhöll att det nya system fördelar i tre områden, prestanda, strömförbrukning och design.

För prestanda, han sa att den övre delen av intervallet Z-800 anställda dubbla Intel 5520 chipset i syfte att möjliggöra för 12 DIMM-platser, vilket ger en potential på upp till 192 gb 1,333 MHz DDR3-minne för att monteras på en enda låda.

Kirk Skaugen, chef för server-plattformar för Intel sade att den nya 5500 chip, “kan vara en av de mest betydande någonsin”. Han sade att med den integrerade minneskontrollern det erbjuder 2,4 gånger minnesbandbredd av tidigare generationer front side bus-baserad design.

Skaugen också detaljerade chip “Turbo” – läge, vilket ökar klockfrekvensen av chip upp till 3,2 GHz, samtidigt som du vrider den andra kärnor av, för att få maximal nytta av enkel-trådade program.

Zafarana sa att Z-Serien nu förbrukar upp till 35% mindre ström än tidigare generation HP arbetsstationer när du är i viloläge och två procent mindre ström när man kör full fart. Detta var tack vare BIOS ta fördel av de olika nivåerna av stater som är inbyggd i Xeon 5500-processor, som det är möjligt att flytta in och ut ur dem fem gånger snabbare än tidigare.

När du kör på full effekt, Zafarana hävdade arbetsstation kan leverera prestanda ökningar på mellan 50 till 500 procent, beroende på tillämpning.

När det gäller design, Zafarana sade den arbetsstation som var avsedd att öppnas upp, “med ett verktyg som vi bär med oss hela tiden – våra händer” om att ingen skulle sluta med blödande händer som försöker öppna upp systemet.

Terry Pilsner, vice vd för HP: s arbetsstation R&D-team, berättade för publiken att systemet var utformat för att vara exakt samma storlek som tidigare generationen av HP-boxar, för att hjälpa kunderna att integrera de nya modellerna.

Detta visade sig vara en utmaning eftersom Z-Serien nu har handtag för att göra dem lättare att röra sig, en har lagt tack vare feedback från användarna. Pilsner påpekade att den arbetsstation som var täckt med grönt tryck punkter som visar var användaren kan interagera och ta bort en del. För att visa, han drog ut hela strömförsörjning bara genom att dra i ett handtag.

Den nya nätaggregatet nu körs längden av systemet från framsidan till baksidan för att dra in sval luft från framsidan av systemet. Detta är i syfte att göra systemet mer tillförlitligt på grund av effektivare kylning och också tystare. Att det nu också har en grön lampa som indikerar om KONSOLEN är i drift på rätt sätt, bidrar till att minska ingenjör ropa kostnader.

Z-800 också stöd för dubbla grafikkort från antingen Nvidia eller ATI. Intel-märkta ssd-skivor kommer att erbjudas som en förvaring alternativ från och med Maj.

Z-Serien har utformats av BMW Designworks och enligt Alex Bernstein, senior chef för BMW DesignWorks USA, med syfte var att fokusera på både interiör och exteriör design. “Du vill designa saker på rätt sätt inifrån och ut.”

Design teamet har kämpat hårt för att se till än de sidor av systemet skapades av pressad aluminium och stål, snarare än plast, vilket garanterar en hög slut, “pure premium” utseende och känsla.

De arbetsstationer som kommer att vara tillgängliga över hela världen, från den 6 April och priserna startar på €1699 (£1,575) för HP Z800, €1399 för HP Z600, och €999 för HP Z400.