Google lanserar venture capital-fond

0
49

Google Ventures anser nu är en bra tid att investera, trots lågkonjunkturen.

Google har lanserat sin egen riskkapitalfond.

Google Ventures kommer att se ut för att finansiera nystartade företag på internet, mjukvara, clean-tech, bio-tech och hälso-och sjukvård, till att börja med. Mängden pengar på utbudet kommer att variera från såddkapital till tiotals miljoner dollar, sägs det.

I ett blogginlägg, Rich Miner och Bill Maris, managing partner för Google Ventures, sade Google är ute efter att stödja innovation i-tech. “Genom att låna de bästa metoderna för top-tier, ekonomiskt fokuserad riskkapitalbolag och få bära Googles unika tekniska kunnande och varumärke, vi tror att vi kan hitta unga företag med verkligt fantastisk potential och uppmuntra deras utveckling till framgångsrika företag”, skrev de.

Samtidigt som man sa att det kommer att leta efter idéer som löser problem i “kreativt” eller “innovativt” sätt, Google Ventures medgav också att det var söker placeringar med potential för betydande ekonomisk avkastning.

Medan fonden kommer att se ut till externa företag, säger Googles egna anställda skulle vara en viktig källa till stöd. “Centralt i vårt arbete kommer att vara vår kollega Googel, som vi ser som en mycket viktig resurs för att hjälpa till att utbilda oss om potentiella investeringar områden och utvärdera specifika företag.”

Google Ventures noteras att finansieras av företag inte behöver arbeta med Google, och kommer inte nödvändigtvis att bli förvärvade av webben jätte om de blir framgångsrika.

Medan det kan tyckas vara en märklig flytta för att främja investeringar under en lågkonjunktur, de sade att innovation inte vänta. “Ekonomiskt, tiderna är tuffa, men bra idéer kommer när de kommer. Om något, vi tror att den nuvarande ekonomiska nedgången är en idealisk tid att investera i nya företag som har chansen att bli “nästa stora sak”, och vi kommer att arbeta hårt för att hitta dem,” skrev de.

Klicka här för att läsa hur startups är fortfarande få finansiering, trots det tuffa ekonomiska klimatet.