Global disk storage-markt een omzet van £137m

0
60

Laatste cijfers van IDC vinden dat de totale Nas capaciteit geleverd in het laatste kwartaal van 2006 was 1,030 petabytes.

Global externe disk storage systems de omzet in het vierde kwartaal van vorig jaar bedroeg $4.79 miljard (£2.40 bn), volgens cijfers van IDC. Een stijging van $272m (£140m) van het voorgaande jaar.

Uit cijfers van de Worldwide Quarterly Disk Storage Systemen Tracker Q4 2006 rapport blijkt dat de totale disk storage systemen van de markt groeide van $6,9 miljard (£3.6 miljard), een stijging van 4,9 procent ten opzichte van het vorige jaar vierde kwartaal.

“De goedkeuring van het netwerk opslag blijft de brandstof voor de markt,” zei Brad Nisbet, IDC ‘ s Opslag Systemen, Programma manager. “In het bijzonder, zagen we een sterke resultaten voor Nas die is een indicatie van de lopende rente bestand in verband met de opslag.”

Vraag naar Nas (Network Attached Storage) heeft geduwd global schijf capaciteit geleverd in het laatste kwartaal van 2006 1.030 petabytes, volgens het onderzoek de bevindingen.

NetApp hield haar leiden in de Nas en iSCSI-opslag markten in het vierde kwartaal. Het onderhouden van de nummer één marktpositie in capaciteit geleverd voor de Nas (38.9%) en in de iSCSI-voor zowel capaciteit geleverd (30.4%) en omzet (23.6%).

EMC weten te houden, de opslag software kroon voor het zevende jaar op rij en bracht de opslag software markt in de totale omzet voor de 16e achtereenvolgende kwartaal.

Ook hield de pole positie in de externe disk storage systemen op de markt in het vierde kwartaal met 22.1 procent aandeel in de inkomsten, op de voet gevolgd door IBM en HP met van 18,6 procent en 13,7 procent respectievelijk.