EU uppmanar till att “new green deal” för DET

0
41

Viviane Reding vill att DET ska bli bättre när det gäller att minska energianvändningen.

Det är dags för en “new green deal” för Europa, och DET är platsen att börja, enligt en EU-ledare.

Viviane Reding postat en video på sin hemsida kallar för IT-branschen att bli bättre på klimatförändringarna.

Viviane Reding, Eu: s Kommissionär för informationssamhället och Medier, säger de åtgärder som hittills vidtagits för att uppfylla EU: s mål att minska energianvändningen med 20 procent till år 2020 endast kommer att förbättra energieffektiviteten med 13 procent.

“Det är tydligt att vi behöver en “New Green Deal för Europa”, i synnerhet med tanke på den nuvarande ekonomiska nedgången,” Reding sade i hennes video-meddelande. “Att sätta fokus på energibesparande teknik skulle kunna ge ett mycket välkommet uppsving för den europeiska ekonomin. Efter alla, Europas ekonomi är ledande inom IKT, är ledande i grön teknik.”

Kommissionären kallade på IKT-sektorn i Europa – som står för två procent av koldioxidutsläppen – att bli den ledande aktören mot koldioxidutsläpp, genom att sätta ett exempel som kan upprepas i andra branscher runt om i världen.

“Personligen, jag skulle rekommendera IKT-sektorn ska visa vägen för resten av ekonomin genom att minska sin egen klimatpåverkan med 20 procent så tidigt som 2015,” sade viviane Reding.

Klicka här för att läsa våra bästa tips för grön IT.