Dreamworks 3D-film-making drivs av HP

0
41

Dreamworks SKG

120TB av data och 9 000 kärnor är vad som behövs för att skapa state-of-the-art 3D-filmer.

HP och Dreamworks har visat på viktiga detaljer om deras teknik partnerskap inför lanseringen av den nya 3D-film, Monster och Utomjordingar.

I ett tal inför en förhandsvisning av filmen i dess teater, Dreamworks verkställande Jeffery Katzenberg och chief technology officer, Ed Leonard förklarade hur mycket teknisk innovation går in för att göra en 3D-animerad långfilm.

Leonard sade att Dreamworks gör två filmer per år och med var och en det, “tryckte på gränserna av vad som är möjligt”.

Leonard visade också att HP-teknik används i hela företaget, från Halo videokonferenser för att dess print services och dess Dreamcolor-monitor. Leonard förklarade hur detta 10-bitars färgskärm var skapad i samarbete med HP, som Dreamworks som behövs för LCD-skärmar som matchade färg kalibrering av sin film theatre, och för en bråkdel av kostnaden för sina tidigare high-end Crt.

Att skapa en 3D-film är också otroligt krävande i termer av tekniska resurser. Derek Chan, chef för digitala verksamhet för DreamWorks Animation visade att hundratals av HPs xw8600 arbetsstationer användes i utvecklingen av nya Monster och Utomjordingar flick och att skapa den slutliga filmen tog 45,6 miljoner timmar för att göra.

Chan säger att Dreamworks datacenter bestod av 9.000 kärnor ordnade i rack av 500 kärnor används 18KW effekt per rack. Chan sedan visade heat maps för att visa hur det övervakar och hanterar värme distribution i datacentret.

Lagring krav var inte mindre imponerande, med den sista filmen tar upp 120TB av data – med 6 TB av data som krävs för en av de mest krävande enda skott i filmen, som han uppenbarar sig som moderskepp exploderar.

Dreamworks 3D-guru, Bill McNally sade att skapa en film i 3D var i huvudsak dubbelt så krävande som att skapa en konventionell 2D-film som två versioner av varje bildruta är som krävs för att skapa 3D-effekt.

Han tillade att 3D-filmer skulle kräva att bära särskilda glasögon för överskådlig framtid, eftersom det har visat sig vara den mest kostnadseffektiva metoden men skärmar som tillverkar holografiska bilder är möjliga, men oöverkomligt dyra.

“När du ser dessa holografiska bilder du kan inte tro det som händer”, sade han.