De Microsoft Surface Pro 4 review

0
63

Redmond ‘ s laptop-tablet hybride randen dichter bij de perfectie, maar de problemen blijven

Prijs

£899
ex BTW (8GB, 256GB -, i5-versie) Voors

Heldere, hoge kwaliteit scherm; over het Algemeen comfortabel toetsenbord; Instelbaar met de ingebouwde kickstand; Stevige bouwkwaliteit; Handig poorten; Goede stylus Nadelen

Zwaar voor een tablet; zo-Zo levensduur van de batterij; Toetsenbord problemen met de stabiliteit blijven Uitspraak

De beste Surface Pro nog niet, maar het is nog steeds niet voor iedereen

Update 8/02/2016 – Microsoft heeft aangekondigd een recall voor defecte power kabels meegeleverd met de originele Surface Pro als de Surface Pro 2 en de Surface Pro 3. Deze terugroepactie is niet van toepassing op de Surface Pro 4, dus er is geen zorgen te maken als u hebt gekocht van Microsoft ‘ s nieuwste hybride of verleid door.

Hybriden nog niet bijzonder populair, maar dat is niet gestopt Microsoft in het nastreven van deze visie gecombineerd laptop-tablets als de toekomst van computing. Windows 10 mei hebben vele wondermiddel functies te sussen muis en toetsenbord, maar het is nog steeds heel erg een touchscreen OS. Inderdaad, het is meer een naadloze dan Windows 8 op de overgang tussen laptop en tablet-modi.

Windows 10 beschikte niet echt uitstekende hardware voor de presentatie van de hybride mogelijkheden, maar tot nu. De Surface Pro 4 is de meest verfijnde versie van Microsoft ‘ s vlaggenschip hybride mobiele computer.

Behuizing en het Toetsenbord Cover

Net als zijn voorgangers, de Surface Pro 4 is een magnesium legering behuizing die zowel zeer robuust en stijlvol uitziende op een subtiele manier. Het heeft veel flexibiliteit als het gaat om hardware randapparatuur zoals het heeft een full-size USB3 poort, een micro SD-slot en een Mini DisplayPort. Het blijft relatief zwaar voor een tablet, hoewel 800g. Hoewel licht genoeg om te dragen de hele dag rond en vergelijkbaar in gewicht met andere soortgelijke tabletten, het is te zwaar om vast te houden in de hand, zelfs dubbel handig, voor een lange tijd. Het grote scherm en heeft dus ook zijn voordelen maar, zoals we zullen het spoedig zien.

De lader sluit magnetisch, dus het moet vallen onschadelijk weg als iemand struikelt over de leiding.

De behuizing heeft een dunne, maar stevige ingebouwde kickstand. Het kan worden aangepast aan verschillende hoeken, dus je moet in staat zijn om een comfortabele kijkhoek, of u nu met behulp van de Surface Pro 4, zoals een laptop of een tablet.

Het magnetisch bevestigd screen cover nog steeds dienst doet als toetsenbord, maar de verlichte toetsen zijn nu nog beter dan voorheen. Groot met veel reizen en weerstand, aan het typen is een echt plezier. Er is geen aanpassing van de tijd voor ons en het is veel beter dan bijna elke andere tablet toetsenbord die we hebben gezien. Het touchpad is groter en is zowel soepel en nauwkeurig. Natuurlijk, het ondersteunt alle nieuwe bewegingen in Windows 10.

De keyboard cover is nu stijver dan voorheen. Hoewel dit ten koste gaat van de extra dikte en het gewicht van het totale gewicht van ballonnen tot 1,1 kg), het betekent dat het nu echt mogelijk is om het gebruik van de Surface Pro 4 op schoot in de meeste gevallen – een prestatie dat kon niet gezegd worden voor de vorige modellen. Er zijn nog waarschuwingen, maar hoe groter je schoot, dan de meer stabiele zal de Oppervlakte. Stabiliteit zal ook nog steeds in gevaar worden gebracht als u uw benen kruisen, maar het is minder een probleem, dat was met de vorige Surface pro ‘ s.

Het is goed te beseffen dat het toetsenbord dekking van de kosten van een extra £109. Gezien het feit dat de keyboard cover is een belangrijk onderdeel van de Surface Pro is een beroep, het is een verrassing dat het nog niet is opgenomen als standaard.

Scherm, Stylus en Extra Functies

12.3 in het scherm is zeer helder, bijna pijnlijk dus, met een grote nauwkeurigheid van de kleurweergave en het contrast. Het heeft ook een hoge resolutie van 2736×1824 pixels, hoewel dat soms wel van een belemmering, omdat het een voordeel. Hoewel de voordelen van een hoge resolutie-scherm zijn duidelijk, sommige Windows-programma ‘ s nog steeds niet is bijgewerkt om te profiteren van al die pixels, zo vaag, pixellated afbeeldingen of unreadably kleine tekst zijn steeds terugkerende problemen, zij het niet zo gebruikelijk in vergelijking met een jaar geleden.

De hoge resolutie en de grootte van het scherm, zijn beide essentieel voor het gebruik van grafische apps en de meegeleverde stylus wel. Tekenen, schilderen, schetsen en aantekeningen maken zou het moeilijker zijn en meer onhandig op iets minder. Hoewel de Surface-Pen, zoals Microsoft roept de stylus, is niet zo nauwkeurig en lag-vrij als de optionele Apple Potlood voor de iPad Pro, het gaat nog steeds erg goed. Het heeft een grip-structuur en een vlakke kant, zodat het niet wegrollen wanneer geplaatst op een tablet. We willen met name de mogelijkheid om magnetisch dock de stylus aan de zijkant van de tablet, waardoor het minder waarschijnlijk dat je zal verliezen of misplaatsen.

Wij als de gum op het uiteinde van de pen, alsmede de mogelijkheid om snel dubbelklik op het starten van Microsoft OneNote. De enige teleurstelling hier is het onvermogen tot aanpassen van deze snelkoppeling, zodat u snel kunt starten met de opmerking het nemen van het programma van uw keuze in plaats van OneNote.

Windows 10 heeft u een andere stylus-georiënteerde functies, zoals de mogelijkheid om aantekeningen te maken van web pagina ‘s in Microsoft’ s Edge web browser. Meer stylus-specifieke functies zal komen in een binnenkort te verschijnen Windows 10 update. Deze zijn voorzien van een centraal startpunt in Windows voor stylus-enabled apps, een bijgewerkte virtuele sticky notes app herkent handgeschreven data en tijden en hulpmiddelen zoals een heerser op het scherm. Third-party app-ontwikkelaars moeten eenvoudig kunnen toevoegen van de laatste in hun apps. Als dat zo is, al deze verbeteringen moet het verder verbeteren van de bruikbaarheid van de stylus.

De stylus wordt gevoed middels één AAA batterij. Verrassend genoeg wel, er is nu een manier om de levensduur van de batterij van de pen, dus er is een mogelijkheid die je zou kunnen krijgen links hoog en droog zijn tenzij u een reserve AAA tot hand. Het is verbijsterend dat Microsoft nog niet opgenomen in een stylus levensduur van de batterij-indicator-widget in het Venster system tray.

Een van de Surface Pro 4 de beste functies was, verrassend genoeg, de Intel RealSense de naar voren gerichte camera. Het werkte perfect met Windows Hallo in Windows 10. Eenmaal ingesteld, een snelle blik op de camera was genoeg om Hallo te herkennen ons gezicht en ontgrendelen van de Surface Pro. Het was snel, accuraat en niet voor de gek gehouden door een eenvoudige foto van het geregistreerde gezicht.

Levensduur van de batterij en de Prestaties

Levensduur van de batterij, terwijl goed, was een beetje teleurstellend, aangezien de Surface Pro 4 is een van de eerste computers die we gezien hebben om te komen met een van Intel ‘ s nieuwe Skylake processors die geacht worden ook energie-efficiënter dan de energie genot van voorgangers. Het duurde meer dan zeven en een half uur bij het surfen op het web en het afspelen van muziek terwijl u verbonden bent met een 802.11 n-router. Bij het afspelen van H. 264 video op een lus, het duurde iets meer dan acht en een half uur. Terwijl deze scores zijn niet slecht, andere tablets en laptops kan veel langer duren.

Dit is een schande, zeker als onze review-exemplaar was gemakkelijk, snel genoeg om te vervangen voor de meeste laptops en desktops voor alle, maar de meest veeleisende werkstation-niveau taken. Onze unit kwam uitgerust met 8GB geheugen, een 256 GB SSD en een 2,4 GHz Core i5 6300U dual-core processor.

De Surface Pro 4 is een fan, maar het werd nooit luid genoeg om hinderlijk, tenzij we echt wel met iets veeleisende zoals onze video editing test. Zelfs dan, het was niet zo gebrekkig als sommige andere Windows-tablets die niet alleen hard fans, maar de pomp een ongemakkelijk bedragen van de ventilator door middel van hun koeling evenementen.

Deze configuratie komt bij een hoge prijs van € 1079 inc BTW (en vergeet niet dat de prijs inclusief de stylus, maar niet op een toetsenbord cover). Hoewel er goedkopere versies beschikbaar, we zouden momenteel aanraden tegen hen. Er is een € 849 model behoudt de Core i5 maar heeft slechts de helft van de RAM en opslag ruimte, een verkorting van de nuttige levensduur. Er is een nog goedkopere £749 configuratie gebaseerd op de nieuwe Core-m3 processor, maar totdat we de kans hebt gehad om de nieuwe Intel Skylake Core m chips door hun schreden, zijn we terughoudend met het aanbevelen.

Conclusies

Hoewel Microsoft ‘ s marketing zou je anders denken, het maken van een (laptop-tablet hybride is al over de overeenstemmingen – het kiezen en het verfijnen van deze functies beschouwd als het meest belangrijk. Microsoft basic design filosofie is niet veranderd sinds de eerste Surface Pro. Wat is de kwaliteit van hun grondstoffen, productie processen en componenten waardoor de Surface Pro 4 dunner worden, stabieler en comfortabeler te gebruiken dan elk van zijn voorgangers. Het is veel meer bruikbaar is als een laptop dankzij de verbeterde toetsenbord cover en, als perifere flexibiliteit is belangrijker dan gewicht, het is geen slechte tablet, hetzij dankzij de poorten en Windows 10.

Het is nog steeds niet perfect maar, als je moet leven met bepaalde trade-offs. Het is nog steeds niet zo moeiteloos te gebruiken op een ronde als een goede laptop, terwijl het gewicht en de aanhoudende schaarste van touchscreen-apps om het weer als een tablet. De levensduur van de batterij is ook wat teleurstellend. We hebben ook gemerkt dat een paar bugs in het stuurprogramma voor Intel geïntegreerde grafische chip, waardoor het scherm leeg, zelfs terwijl programma ‘ s waren actief – de enige manier om dit te omzeilen werd voor het aansluiten van een tweede monitor tijdelijk.

De Surface Pro 4 is geenszins een slechte computer; het is slechts een niche en als je kunt leven met haar een beetje vreemd, niche mix van design keuzes dan is het een goede computer.

Deze beoordeling is oorspronkelijk gepubliceerd op 26/11/2015 en werd geactualiseerd, voor het laatst op 24/05/2016.

Specificaties

Display: 12.3 in 2736×1824 touchscreen

OS: Windows-10

Processor: 2,4 GHz Core i5 6300U dual-core processor

GPU: Intel HD 520

Geheugen: 16GB DDR3

Opslag: 256 GB SSD

Connectiviteit: Bluetooth 4 LE, 802.11 a/b/g/n/ac

Poorten: 1x USB 3, 1x Mini DisplayPort, 1 x gecombineerde audio, 1x micro SD

Afmetingen: 201x292x8.5 mm (Hxbxd zonder toetsenbord cover)

Gewicht: 800g (1.1 kg met keyboard cover)