Bedragare publicera kreditkortsuppgifter på webben

0
43

Detaljer av 19,000 kreditkort misstag som publiceras online bedragare som hittades via en Google-sökning.

Att söka på Google har visat upp 19,000 uppsättningar av kreditkort information tillgänglig på internet, efter bedragare av misstag publicerat dem på nätet.

De data, som ingår i namn, adress och kort information, som nås via en Google-sökning efter en kriminella gänget samlat dem att sälja till kolleger bedragare. Det tror gänget för att sedan sätta upp dem på en public server som av misstag, att göra dem tillgängliga, inte bara dem som de planerade att sälja detaljer till men miljarder internetanvändare.

Platsen var ursprungligen stängt ner i februari, men några detaljer stannade tillgänglig för längre.

“Vi är medvetna om att vissa webbplatser som värd och inlägg kortuppgifter. Så snart som vi är medvetna om kan vi börja processen att ta ner dem omedelbart och flaggor som är placerade på bankkonton till monitor för ovanlig aktivitet”, sade en talesman från Apacs, STORBRITANNIEN betalningar association.

“I detta fall webbplats stängs omedelbart med normal process, men du kan fortfarande se några detaljer från en cachelagrad version av sidan på Google. Igen, så snart som vi blev medvetna om detta hade vi det stängdes omedelbart.”

Det är inte klart hur många personer som drabbats av bedrägerier på grund av denna webbplats, och Apacs var inte heller säga exakt hur många som var kort från STORBRITANNIEN.

Talespersonen fortsatte: “Vi råder alla bankens kunder att kontrollera sina uttalanden regelbundet, hålla koll på sin ekonomi och se till att de flagga upp något ovanligt till sin bank direkt.”

En av Googles talesperson sade webben företaget var inte kommentera specifika fall, men tillade: “tänk på att sökmotorerna är en reflektion av det innehåll och den information som finns på internet. Sökmotorer som Google inte äger innehållet, och inte har möjlighet att ta bort innehåll direkt från internet.”