Anmeldelse: 2017 BMW 530i er et utstillingsvindu for fremragende forskning

0
70

New Atlas gets behind the wheel of the 2017 BMW 530i

Nytt Atlas får bak rattet i 2017 BMW 530i

(Credit: BMW)

5-Serien er BMW ‘ s brød og smør, og kan skilte med den største distribusjon for automaker globalt. Den 530i kan hende at sporet i midten av 5-Serien serien og er en tilfredsstillende kombinasjon av turboladet godhet, luksuriøs komfort og behagelig kjøreopplevelse. Nytt Atlas får bak rattet i 2017 BMW 530i.

Den nye 2017 BMW 5-Serien debuterte i fjor og er ca 1,2 (30.5 mm) lenger og en halv tommer (12,7 mm) høyere enn utgående generasjon. En ny plattform betyr flere endringer for bil, inkludert en ny plug-in hybrid-alternativet (530e) sammen med forventet ytelse modeller (530i, 540i). Fokus for 5-Serien er fortsatt på kjøreopplevelsen, men ny teknologi er i forgrunnen så godt, med et svimlende utvalg av det som er tilgjengelig for denne nye 5.

Den nye utvendige dimensjoner av bilen kommer med noen styling endringer som holder lav, slank se av forrige 5-Serien. Nyrene grill og sloop-stil hood er fortsatt til stede på denne nye generasjonen, men linjene på kroppen har blitt mer dypt finpusset på en fartsfylt, fremover lent utseende. Frontlyktene er også litt smalere og motarbeidet av de større foglamp rammer under, som hjelper deg med å identifisere disse lysene og utvides grillen for en mer imponerende utseende.

Inne, 2017 5-Serien fortsetter utviklingen av design vist utenfor, med en lavere, tykkere, men mindre uttalt dashboard å legge til en mer luftig føle seg opp foran, og utvidelse av benplass for baksetene. Disse endringene også bidra til å romme mer teknologi bak kulissene.

Flere hjelpemidler for føreren, slik som adaptiv cruise control, semi-automatisert parkering, krasj klimatiltak, håndbevegelseskontroll for infotainmentsystemet, og app-integrert parkering alternativer er tilgjengelige. Som fjernstyrte parkering alternativet bruker en telefon app for å vise bilens 360-graders kamera og lar driveren til å parkere bilen i et område fra utenfor bilen. For trange steder eller garasjer med no entry-utgang alternativ for driveren, kan dette være en velsignelse.

5-Serien benytter BMW latest iDrive-grensesnitt, som er kontrollert med en kommando knott på førerens høyre hånd. At knotten lar relativt enkel bruk av “infotainment”, som vises på en stor og tydelig skjerm i midten av dashbordet. Knotten selv har en touchpad på toppen som kan brukes til å angi informasjon for raskere respons, som for eksempel bokstaver og tall for adresser. Systemet vil også gjenkjenne om sjåfør eller passasjer er å kontrollere systemet og gi tilgang derfor, gjør unna med irriterende lockout som oppstår når kjøretøyet er i bevegelse.

Inne i 2017 BMW 530i tilbyr masse plass. Fører og passasjer er godt overnatte, og i de bakre setene voksne kan sitte med komfort i de to ytterste posisjonene. Barna vil også passe til det, men sitter tre booster eller barneseter over blir et ork for foreldre som må kjempe den setebelter på plass på grunn av den høye polstring på sitteputer. Dette gjør også å sette en setebelter på rundt en booster stol mer vanskelig, uavhengig av sin posisjon.

Last plass i 2017 530i er veldig bra også, stå på 18.7 cu ft (529.5 L). Split-brett baksetene og ski pass-through (standard utstyr) legg til i denne lasten allsidighet.

Det er tre drivverket valg for BMW 5-Serie, hver får sin egen modell nummer for å angi hva som er under panseret. Den 530i kommer med en 2,0-liters firesylindret motor som er blitt turboladet til utgang 248 hp (185 kW) og 258 lb-ft (350 Nm) Nm). Både bak-hjulet og firehjulsdrift er tilgjengelig (sistnevnte er kalt “xDrive” i Bimmer nomenklatur). EPA priser denne modellen på 27 mpg kombinert (8.7 l/100km), med 24 mpg i byen, 34 km på motorveien (9.8, 6.9 l/100km) i RWD og 26 mpg (9 l/100km) kombinert for FIREHJULSDRIFT.

Kjører 2017 530i xDrive i den virkelige verden, kan vi slå EPA ‘ s estimater av 1 mpg, matchende bak-hjulet stasjonen økonomi tall. Vi fant også at ytelsen nivå av 530i med sin lille 2.0 er mer enn tilstrekkelig for bilen, med optimalt dreiemoment og hk kommer på et relativt lavt TURTALL, noe som gir bilen en fartsfylt føler. Dette, kombinert med de naturlige agility på veien og gode kjøre egenskaper for å levere en fantastisk kjøreopplevelse samlet.

BMW 540i bruker en større V6-motor, også turboladet, og 530e modellen er en plug-in hybrid som kombinerer ytelse og drivstofføkonomi i én pakke. Får vi mer på at modellen kommer snart.

I alle, det er mye å elske om 2017 BMW 530i. Det er lite sannsynlig at kjøpere vil komme inn i en standard 530i modell, selvfølgelig, som starter med en produsentens veiledende på ca US$53,000. De fleste vil være å kjøpe denne bilen i $60,000 utvalg etter å legge til teknologi-pakker. Våre test modell ringte i like nedenfor det punktet og hadde de fleste av godbitene inkludert.

I forhold til andre i luksus sedan markedet, skjønt, 5-Serie har en tendens til å stå opp for sin kombinasjon av kjøring excellence, god drivstofføkonomi er tilbake, og high-end teknologi alternativer. Og etter vår tid bak rattet, det var lett å se hvorfor.

Produkt Side: 2017 BMW 5-Serie