Acer låses opp Gateway for $710 millioner

0
61

Beveger seg på Gateway og Packard Bell scupper Lenovo planer.

PC-maker-Acer har annonsert planer om å kjøpe OSS rival firma Gateway for $710 mill (kr 353 millioner kroner).

Flyttingen vil gjøre den Taiwanske leverandør tredje største i verden, og du tar det oppkjøpte selskapet i det AMERIKANSKE markedet for å komplettere sine egne, de viktigste Europeiske markedet og solgte over 20 millioner Pc-er kombinert årlig.

På samme tid, Gateway utøvd sin første rett til å nekte over en annen rival, Lenovo ‘ s forsøk på å utvide sin retail muligheter i Europa ved å kjøpe Packard Bell. Høyre kommer som en del av en avtale som ble underskrevet i fjor med Packard Bell er største eier, John Hui bør han bestemmer seg for å inngå endelig avtale med en annen part til å selge Packard Bell holdingselskap, SARL.

Og avtalen mellom Hui og Gateway kommer etter Gateway kjøpt en eMachines i 2004, som var en PC-leverandør Hui grunnlagt. Han signerte den første avslaget punkt med Gateway i bytte for å vinke deler av den ikke konkurrere vilkårene som er avtalt når eMachines ble solgt første gang.

Lenovo kunngjorde det hadde begynt samtaler til å skaffe seg Packard Bell i begynnelsen av forrige måned. Men aktiviteter over bank holiday helgen har effektivt drept av Kinesiske nummer én PC maker ‘ s forsøk på å vokse ved oppkjøp i den Europeiske regionen. Gateway i går bekreftet den hadde inngått sin egen forhandlinger med leverandøren for å kjøpe det.

Det betyr også, som standard, som Acer kan ikke bare Gateway er helt og operasjoner for å integrere, men Packard Bell er for.

Clive Longbottom, service director for analytiker Quocirca sa Acer ‘ s oppkjøp av Gateway venstre spørsmålstegn over de to selskapenes potensielle kulturelle plass, gitt det faktum at den første var først og fremst kjent for sin business-fokuserte merker og Gateway som har kjent konsentrert på forbrukermarkedet, trekke ut av Europa for noen år siden å konsentrere seg om sin merkevare.

“Packard Bell har mer business evner enn Gateway, så jeg kan se en mye bedre passform her,” sa Longbottom. “Acer godt kunne ha sett å kjøpe Gateway som en måte å stoppe sin virksomhet systemer rival, Lenovo økende andel av markedet gjennom oppkjøp av Packard Bell.”

I en pressekonferanse avholdt i går, Chen Lanci, Acer ‘ s president, indikerte at selskapet planla å holde Gateway merkevare fremover. Longbottom sa at dette ville gjøre det mulig for Acer til å opprettholde og øke sin enterprise-fokusert virksomhet i Asia-Pacific og Europeiske regioner, mens det slik at det å vokse forbrukere og små til mellomstore bedrifter-produkter i USA.

“Dette strategiske transaksjonen er en viktig milepæl i Acer ‘s lange historie” sa Acer ‘ s formann J. T. Wang på pressekonferansen. “Oppkjøpet av Gateway og sin sterke merkevare umiddelbart fullfører Acer’ s global footprint, ved å styrke vår AMERIKANSKE tilstedeværelsen. Dette vil være et utmerket tillegg til Acer allerede har en sterk posisjon i Europa og Asia. Ved å anskaffe Gateway, vil vi ytterligere forsterke vår posisjon som nummer tre PC-leverandører over hele verden.”