Små net företag kommer att köra fler jobb, säger Vint Cerf

0
45

Internets fader Vint Cerf tror sek 7,2 miljarder i ekonomiska stimulanspaket som ska användas på mindre företag, som inte ankommer internet spelare.

AMERIKANSKA Kongressen har avsatt sek 7,2 miljarder euro från den ekonomiska stimulanspaket specifikt för att expandera tillgång till bredband i hela landet.

Men Vint Cerf, som allmänt betraktas som en av grundarna av internet, oroar sig för att även den svindlande summan kommer inte att vara tillräckligt om det inte är använt på rätt sätt.

Sett på Computer History Museum i hjärtat av Silicon Valley, Cerf berättade en liten grupp av tech politik förespråkar att man måste gå till småföretag och entreprenörer inför sittande internet-spelare om stimulanspaketet är att vara framgångsrik.

“Jag försöker inte argumentera här som alla de etablerade företagen är dåliga, men jag tänker att om de incitament som syftar till att skapa nya arbetstillfällen, det är vanligare att nya arbetstillfällen skapas med nya företag,” Cerf sagt. “Små företag är ryggraden i arbetskraften i USA.”

Under frigång diskussion, Cerf varnade också för att förseningar i genomförandet av nästa generation av internet-adresser, som kallas IPv6, kan innebära att utbudet av internet-adresser går ut så tidigt som nästa år.

Han kritiserade också den jämförelsevis låg hastighet bredbandstjänster i USA, notera att Japanska internet-användare njuta av farten så hög som en gigabit per sekund, medan de flesta Amerikaner kämpa tillsammans i en eller två megabit per sekund (Mbit / s). “Det gör nästan att jag vill flytta till Kyoto,” Cerf suckade längtansfullt.

Cerf tog tillfället i akt att understryka behovet av så kallade “net neutrality” standarder för att upprätthålla en öppen åtkomst till internet. Snarare än att lämna över tillgång beslut till de stora företagen som styr internets ryggrad, Cerf uppmanas att anta icke-diskriminerande politik.

“Vi behöver icke-diskriminerande tillgång till internet-kapacitet,” sade han.

“Om vi behöver en lag för att göra det eller inte är fortfarande i debatten.”

En tidigare kollega till Cerf är på FCC: s Tekniska Advisory Council for en bättre. Dewayne Hendricks steg fram till mikrofonen och föreslog att regionala peering punkt centra som skulle fungera som digital co-ops till hand datapaket runt på internet utan att kräva. Så småningom, den kooperativa nätverk som kan bli en internet ryggraden alternativ.

Ringer tanken “en mycket vettig lösning,” Cerf sa att det speglar vad som National Science Foundation gjorde när det drivs ett akademiskt nätverk inom de större internet mellan 1986 och 1995.