iPhone-användare beroende av mobil webb

0
47

Apple iPhone 3G

Ägare av Apple iPhone är dubbelt så benägna att slå på webben på språng än andra smartphone-användare.

Har du en Apple iPhone? Om svaret är ja, det finns en god chans att du är beroende av att det mobila internet – till och med mer så än andra smartphone-användare.

Detta enligt ny statistik från comScore, som visade att 93 procent av BRITTISKA iPhone ägare som används blanka enheten för att komma åt webben under januari månad.

Tre fjärdedelar var att använda sin iPhone för att kolla e-post på språng, medan 65 procent använde den för att lyssna på musik i mobilen och 55 procent för att kontrollera webbplatser för sociala nätverk.

Tydligen förmågan att kontrollera nätet – det kan vara för e-post, sport resultat, eller fakta i pub – har den mest tilltalar män. Enligt comScore, tre fjärdedelar av iPhone-ägare är män mellan 18 och 44.

Alistair Hill, analytiker på comScore, sade iPhone är ledande smartphone-pack när det kommer till mobil webb. “Penetration av användande av e-post på iPhone är mer än dubbelt så mycket som för smartphone kategorin som helhet,” hävdade han.

Cirka 80 procent av iPhone-fans som används deras älskade enheten för att kolla nyheter över nätet – fyra gånger högre än i andra telefoner.

Hill noterade att telefonerna utan ett fullt QWERTY-tangentbord var mindre benägna att användas för att surfa. “Under de senaste kvartalen, STORBRITANNIEN smartphone-marknaden har dominerats av N95, som saknar ett qwerty-tangentbord,” förklarade han.

“Som ett resultat, ser vi smartphone-användare för att använda sin enhet för musik och foto meddelanden, två aktiviteter som dessa Nokia-enheter är särskilt väl lämpad, mer än e-post.”

ComScore data föreslog också att App Store är populära, med 55 procent med hjälp av ett program laddas ner från Apple store för att kolla nyheter, medan 37 procent har laddat ner en spel – nästan 19 procent som faktiskt betalats för en, jämfört med 5,6 procent i andra smartphones.

Men Hill noterade också att iPhone är fortfarande i ett relativt tidigt skede. Därför är de flesta användare är early adopters och sannolikt kommer att vara ganska tekniskt kunniga.

“IPhone är verkligen en” early adopter “fenomen” i storbritannien,” sade Hill, lägga till “det är också viktigt att notera att medan nästan alla iPhone-ägare är tidskrävande mobila media, enheten är i händerna på bara två procent av alla mobilanvändare i STORBRITANNIEN.”

Klicka här för att läsa vår recension om Apple iPhone 3G och här för att läsa mer om framtiden för den mobila webben.